ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Εργασίες καθαρισμού στο Πάρκο Λιθαρίτσια

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η επιχείρηση καθαρισμού και ευπρεπισμού κοινόχρηστων χώρων, από το εργοτάξιο του δήμου Ιωαννιτών.
Αυτές τις ημέρες τα συνεργεία προχωρούν σε εργασίες καθαρισμού στην πλαγιά στο ύψωμα του Πάρκου Λιθαρίτσια, από το δημοτικό ραδιόφωνο έως και την Μητρόπολη (επί της οδού Ιεράρχου Γερβασίου).
Πρόκειται για ένα δύσκολο σε προσβασιμότητα σημείο, το οποίο συγκεντρώνει μεγάλο όγκο σκουπιδιών. Τα συνεργεία ξεκίνησαν από σήμερα επιχείρηση καθαρισμού της βλάστησης και ευπρεπισμού της περιοχής, η οποία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς επεσήμανε ότι καθημερινά υλοποιούνται παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους, καθώς στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης μας.

Δήμος Ιωαννιτών: Υπογράφηκε η σύμβαση για την αγροτική οδοποιία
Την σύμβαση για την υλοποίηση του έργου βελτίωσης και ανακατασκευής του αγροτικού οδικού δικτύου υπέγραψαν σήμερα ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο ανάδοχος που αναδείχθηκε με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» με συνολικό προϋπολογισμό 1,1 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με την μελέτη που εκπονήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε κοινότητες του Δήμου και σε αγροτικούς δρόμους που βρίσκονται εντός οικισμών.

Μεταξύ άλλων τα έργα θα αναπτυχθούν στον Κατσικά, το Δροσοχώρι, το Κουτσελιό, την Καστρίτσα, τους Μουζακαίους, την Μπάφρα, το Πέραμα, την Περίβλεπτο και την Κόντσικα.
«Η αγροτική οδοποιία αποτελεί μία από τις βασικές μας προτεραιότητες. Η βελτίωση του οδικού δικτύου στις Δημοτικές Ενότητες και τις Κοινότητες του Δήμου μας είναι απαραίτητη καθώς αφορά στην καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και στη βελτίωση των συνθηκών για όσους δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές, κυρίως στον πρωτογενή τομέα» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.
Ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου που ολοκλήρωσαν την διαδικασία μελέτης και δημοπράτησης του έργου παρά τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία.
«Στόχος μας είναι να κάνουμε πράξη το τεχνικό πρόγραμμα που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο. Με όλες τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις που συχνά παρατηρούνται, προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς και να δρομολογούμε έργα που έχει ανάγκη η περιοχή μας», τόνισε ο κ. Αρλέτος.

Κατάρτιση Μητρώου Ιδιωτών με μηχανήματα για δράσεις Πολιτικής Προστασίας
Aπό τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι θα επικαιροποιηθεί το υπάρχον Μητρώο (έτους 2020) Ενδιαφερομένων προς διάθεση μηχανημάτων-οχημάτων κλπ για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και για τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες. Όσοι είναι ήδη ενταγμένοι στο Μητρώο που έχει καταρτιστεί για το 2020, θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα επαναβεβαιώνουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή και στο Μητρώο του 2021. Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν για πρώτη φορά θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση που θα συνοδεύεται με δήλωση τα μηχανήματα- οχήματα που διαθέτουν.
Οι υπεύθυνες δηλώσεις και οι αιτήσεις- – λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν- αποκλειστικά θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση f.stoli@php.gov.gr από τη Τετάρτη 25 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 ώρα 14.00.

Τηλεδιάσκεψη Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας με ομιλητή τον Φ. Κουρμούση
“ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ”
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει ενημερωτική τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και ώρα 5μ.μ.με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Φώτη Κουρμούση.Ο κ. Κουρμούσης και τα στελέχη της ΕΓΔΙΧ, θα παρουσιάσουν τους βασικούς άξονες και τις καινοτομίες του ν.4738/2020«Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις για τα ακόλουθα:
-Τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών σε έως 240 δόσεις.
-Τη διαδικασία πτώχευσης –απαλλαγής οφειλών φυσικών & νομικών προσώπων και παροχής 2ης ευκαιρίας.
-Την πρόνοια για τα ευάλωτα νοικοκυριά και την προστασία της 1ης κατοικίας.
-Τον ρόλο των επιστημονικών κλάδων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν συμμετάσχουν μέσω της εφαρμογής GoogleMeetingsπατώντας στο παρακάτω link:https://meet.google.com/mnf-cjpz-ogq?authuser=0.
HTηλεδιάσκεψη θα μεταδοθεί και με LIVESTRΕAMING μέσω της σελίδας του Επιμελητηρίου στο Facebook.

Συνελήφθησαν σε περιοχές της Ηπείρου δύο αλλοδαποί 
Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν στις 23-11-2020 αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Θεσπρωτίας για παράβαση της νομοθεσίας «Περί Ναρκωτικών».
Στην δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς και το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, συνέλαβαν αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 18ου Ανακριτή Αθηνών για ληστεία, αρπαγή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων