ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΚΟΥΦΑΣ: 32 χιλιόμετρα ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη ανοιχτού δημόσιου ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο: «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΠΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ».
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2.356.000,00 €. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” και προβλέπει εργασίες ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων σε όλες τις δημοτικές μας ενότητες.
Συνολικά θα ασφαλτοστρωθούν πάνω 23 χιλιόμετρα του αγροτικού οδικού μας δικτύου, (23.031 χλμ.) που σήμερα είναι χωμάτινοι. Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου θα διευκολυνθούν στον μέγιστο βαθμό οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, ενώ θα υπάρχει ευκολότερη πρόσβαση σε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην περίπτωση που παραστεί ανάγκη επέμβασής της.

Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πωγωνίου
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο του Δήμου Πωγωνίου καλεί τους δημότες που ενδιαφέρονται για την ένταξη ή επανένταξή τους στη Δομή, να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από την Τετάρτη 1/12/2021 έως την Τρίτη 28/12/2021.
Οι ενδιαφερόμενους παρακαλούνται να προσέλθουν για αιτήσεις κατόπιν ραντεβού στο τηλ.: 2653360108.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα εξής:
1. Φωτοτυπία ταυτότητας
2. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
4. Εκκαθαριστικό 2020.
5. Βεβαίωση Δήμου για μη ένταξη στο ΤΕΒΑ

Εκδήλωση για τον Λορέντζο Μαβίλη 
Ο Δήμος Ιωαννιτών, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και η Κοινότητα Βασιλική τιμούν τον ποιητή και ήρωα του Δρίσκου Λορέντζο Μαβίλη.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή και περιλαμβάνουν δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα στις δέκα το πρωί, στην Κοινότητα Βασιλικής και στις 11 στο Ύψωμα Δρίσκου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ποιητή.
Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων είναι η Κερκυραϊκή Ένωση Ιωαννίνων, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βασιλικής «Λορέντζος Μαβίλης».
Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας η εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Βασιλικής δεν θα πραγματοποιηθεί.