ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΚΟΥΦΑ: Δειγματοληπτικός έλεγχος για τον Covid-19

Με τη συμμετοχή αρκετών πολιτών που ανήκουν ηλικιακά σε ευπαθείς ομάδες, πραγματοποιήθηκαν σήμερα λήψεις δειγμάτων για τον Covid-19 από κλιμάκιο KOMY του ΕΟΔΥ.
Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διεξήχθησαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημαρχείο Κομποτίου, σε συνεργασία του Δήμου Νικολάου Σκουφά με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου για την προστασία του πληθυσμού.

Αίτημα Δήμου Αρταίων σε ΕΟΔΥ
Επιπλέον δειγματοληπτικά τεστ σε όλο το εύρος του Δήμου Αρταίων
Ο Δήμος Αρταίων σε συνέχεια των δράσεων που έχει αναπτύξει όλο το τελευταίο διάστημα για την πρόληψη και περιορισμό της εξάπλωσης του covid- 19, απεύθυνε με έγγραφο του και νέο αίτημα στον υπεύθυνο φορέα για την διαχείριση της πανδημίας, ΕΟΔΥ. Το αίτημα αφορά την διενέργεια επιπλέον δειγματοληψιών (rapid tests) σε δομές, χώρους εργασίας, δημόσιες υπηρεσίες, πολίτες με τυχαία λήψη, εργάτες γης και όπου αλλού κρίνει ο Φορέας ότι είναι σκόπιμο.

Σημειώνεται, πως αποτέλεσμα της συνεχούς επικοινωνίας του Δήμου με τον ΕΟΔΥ και την παρότρυνση του Δήμου για διενέργεια πολλών και επαναλαμβανόμενων τεστ «ώστε να ξέρουμε που βρισκόμαστε και να υπάρχει χρόνος αντίδρασης αν προκύψει ανάγκη» είναι τα drive through test που θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή στο Εκθεσιακό Κέντρο «Κώστας Βάγιας».

Συγκεκριμένα, στο Eκθεσιακό Κέντρο «Κώστας Βάγιας» το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου από ώρα 10:00 έως 14:00, ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, το Τμήμα Τροχαίας Άρτας και τον Δήμο Αρταίων θα διενεργήσει τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού δωρεάν (drive through test Covid-19) για τους κατοίκους της Άρτας.
Στο επίσημο έγγραφο, τονίζεται επίσης η άριστη συνεργασία του Δήμου Αρταίων με τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ, τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και το Νοσοκομείο Άρτας. Αποτέλεσμα αυτής της καλής συνεργασίας και πρώτα απ’ όλα της υπευθυνότητας των Αρτινών, είναι το γεγονός ότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας η Άρτα είχε εξαιρετικά λίγα κρούσματα, και στο δεύτερο κύμα παραμένει με τους χαμηλότερους δείκτες ιικού φορτίου πανελλαδικά ανά κάτοικο.

Δήμος Αρταίων: Από την Πέμπτη 10 έως και την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, η διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ
Διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ, και συγκεκριμένα: αλεύρι για όλες τις χρήσεις, φακές, λάδι, ζυμαρικά, τυρί φέτα και νωπό κοτόπουλο, θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου έως και την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, στην Κεντρική Λαχαναγορά του Δήμου Αρταίων, από τις 08:30 το πρωί, έως και τις 12:30 το μεσημέρι.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα σχετικά με την ημέρα προσέλευσης, η οποία θα γίνεται με αλφαβητική σειρά για την αποφυγή συγχρωτισμού, τηρώντας παράλληλα αυστηρά τους κανονισμούς ατομικής υγιεινής και τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας, για την πρόληψη της διασποράς του covid 19. Όλοι οι δικαιούχοι θα πρέπει κατά την διάρκεια της διανομής να φορούν προστατευτική μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

Επίσης, ο κάθε δικαιούχος θα παραλαμβάνει την ποσότητα που του αναλογεί επιδεικνύοντας το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας και το ΑΜΚΑ.
Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δε δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορεί να παραλαμβάνει τρίτο πρόσωπο με εξουσιοδότηση υπό τις εξής προϋποθέσεις α) η εξουσιοδότηση φέρει βεβαίωση γνησίου υπογραφής από αρμόδια Αρχή ή β) η εξουσιοδότηση δε φέρει βεβαίωση γνησίου υπογραφής αλλά συνοδεύεται από φωτοαντίγραφο του δελτίου ταυτότητας του εξουσιοδοτούντος ωφελουμένου ή άλλου επίσημου εγγράφου από το οποίο προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του.