ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΚΟΥΦΑ: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για το λαό της Ουκρανίας

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη «ICSD» και το Υπουργείο Εξωτερικών, στα πλαίσια της συγκέντρωσης ανθρωπιστικού υλικού (υγειονομικού, φαρμακευτικού και επισιτιστικού), για το λαό της Ουκρανίας, συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια στα κατά τόπους ΚΕΠ, στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, κατά το χρονικό διάστημα από Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 έως και Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 και ώρες από 8:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.
Το υλικό που θα συγκεντρωθεί, ενδεικτικά θα περιλαμβάνει : υλικά πρώτων βοηθειών και φαρμακείου, μη αποστειρωμένα γάντια, μη τραυματικό ψαλίδι, επίδεσμοι (αποστειρωμένοι και μη, ελαστικοί, εγκαυμάτων) μη υδραργυρικά θερμόμετρα, βακτηριδιακά επιθέματα, ορμονικές αλοιφές, αντισηπτικά και αντιπυρετικά, επιθέματα ματιών (ασπίδες), υποθερμικές σακούλες, παρακεταμόλη, αντιφλεγμονώδη, αντισηπτικά μετά από τραυματισμό. Επίσης συγκεντρώνονται θερμικά εσώρουχα, μπαταρίες, φακοί και προϊόντα μεγάλης διάρκειας όπως κονσέρβες, δημητριακά και ζυμαρικά.
Ελπίζουμε στην έμπρακτη στήριξη και την αρωγή όλων.

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας
Διαδικτυακή ημερίδα στις 23 Μαρτίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων διοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα στις 23 Μαρτίου 2022 και ώρα 18:00΄μ.μ. με θέμα: «Ο ρόλος του γονέα στην ψηφιακή πραγματικότητα», με κεντρικό ομιλητή τον Υποστράτηγο ε.α. κ. Γεώργιο Παπαπροδρόμου, ειδικό σε θέματα κυβερνοασφάλειας, ο οποίος διετέλεσε Διευθυντής στην Διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει η Διευθύντρια ΔΙ.Π.Ε. Άρτας Δρ. Κλεοπάτρα Ν. Βασιλείου, κεντρικός άξονας της διαδικτυακής ημερίδας είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να βοηθηθούν οι γονείς του νομού Άρτας, που δεν είναι μυημένοι στην τεχνολογία, να βοηθήσουν τα παιδιά να παραμείνουν ασφαλή στο διαδικτυακό κόσμο.
Στο πλαίσιο αυτό θα αναλυθούν τυχόν επισφαλείς διαδικτυακές συμπεριφορές, αλλά και χρήσιμες συμβουλές που θα προσφέρουν στους γονείς τις απαραίτητες γνώσεις και τα κατάλληλα εφόδια προκειμένου τα παιδιά να συμπεριφέρονται υπεύθυνα στο διαδίκτυο.
Η ανωτέρω εκδήλωση για όσους γονείς δεν καταφέρουν να την παρακολουθήσουν, θα βρίσκεται διαθέσιμη στο site και στο κανάλι YouTube του Δήμου Αρταίων.

Ολοκληρώθηκε η παραχώρηση κτιρίου της πρώην Παιδόπολης Ζηρού στον Δήμο 

Έπειτα από σχετικό αίτημα και τις συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής, των υπηρεσιών του Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζηρού, ολοκληρώθηκε η δωρεάν παραχώρηση -κατά χρήση- κτιρίου, εντός της πρώην Παιδόπολης Ζηρού, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Το κτίριο σύμφωνα με το ΦΕΚ 10423 τις 4ης Μαρτίου 2022, παραχωρήθηκε στον Δήμο για 15 έτη με σκοπό την λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ).

Περιφέρεια Ηπείρου
Σύμφωνη γνώμη για την προμήθεια εξοπλισμού στους Δήμους Ζηρού και Νικ. Σκουφά
Τη σύμφωνη γνώμη της για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία προκήρυξης τριών υποέργων προμήθειας εξοπλισμού για τη διαχείριση βιοαποβλήτων στους Δήμους Ζηρού και Νικολάου Σκουφά, εκφράζει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου.
Ειδικότερα, με έγγραφό της προς το Δήμο Ζηρού διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της υπηρεσίας για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία προκήρυξης των έργων «Προμήθεια εξοπλισμού κάδων βιοαποβλήτων Δήμου Ζηρού» και «Προμήθεια εξοπλισμού απορριμματοφόρου οχήματος βιοαποβλήτων Δήμου Ζηρού» συνολικού προϋπολογισμού 282.930 ευρώ. Τα δύο έργα εντάσσονται στην πράξη «Διαχείριση βιοαποβλήτων Δήμου Ζηρού».
Επίσης, διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη για το έργο «Προμήθεια εξοπλισμού απορριμματοφόρου οχήματος βιοαποβλήτων Δήμου Νικολάου Σκουφά», προϋπολογισμού 173.600 ευρώ, της πράξης «Διαχείρισης βιοαποβλήτων στο Δήμο Νικολάου Σκουφά».

Ανοικτή συνεδρίαση Δ.Σ. ΣΕΒΠΕ & ΔΕ
Ο Πρόεδρος Κλεομένης Μπάρλος και τα Μέλη του ∆ιοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & ∆υτικής Ελλάδος έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην ανοικτή συνεδρίαση του ∆.Σ. του ΣΕΒΠΕ&∆Ε, που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 και ώρα 17:00’, με παράλληλη μετάδοση μέσω livestreaming.
Ομιλητές
κ. Νίκος Παπαθανάσης – Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
κα Αθηνά Χατζηπέτρου – Πρόεδρος και ∆ιευθύνων Σύμβουλος Ελληνικής
Αναπτυξιακής Τράπεζας
κ. Γρηγόρης ∆ημητριάδης – ∆ιευθύνων Σύμβουλος Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών
& Περιουσίας Α.Ε.
κ. Κλεομένης Μπάρλος – Πρόεδρος ∆.Σ. ΣΕΒΠΕ&∆Ε
κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής – Πρόεδρος Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας
κ. Κωνσταντίνος Πιστιόλας – Μέλος ∆.Σ. ΣΕΒΠΕ&∆Ε
Συζήτηση – Ερωτήσεις – Πέρας εκδήλωσης 20:00