Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας

Έρχεται η μεγάλη έκθεση με τίτλο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΑΛΗΣ Στη γενέτειρα”

Στην μεγάλη έκθεση με τίτλο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΑΛΗΣ – Στη γενέτειρα” καλεί με δελτίο τύπου η Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας όλους τους Αρτινούς, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18:00.
Πρόκειται για το σπουδαιότερο εικαστικό γεγονός που θα φιλοξενήσει η Πινακοθήκη της πόλης από την έναρξη της λειτουργίας της και για το οποίο προετοιμαζόταν αρκετό χρονικό διάστημα. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη της Άρτας, την δημοτική αρχή και τους πολίτες της και φυσικά για την δημοτική πινακοθήκη, να παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Άρτα μια τόσο σημαντική έκθεση με πανελλήνια εμβέλεια, ελάχιστος φόρος τιμής στον μεγάλο Αρτινό νεοέλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Μόραλη!

Η Έκθεση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Αρταίων και την “Εταιρεία Έρευνας και Προβολής της Νεοελληνικής Τέχνης/ Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης”, υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων. Με την στήριξη των: Υπουργείο Πολιτισμού Αθλητισμού, ΚΕΔΕ, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, Περιφέρεια Ηπείρου, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Πανηπειρωτική Συνοποσπονδία Ελλάδος.
Η Καλλιτεχνική Επιτροπή της Δημοτικής Πινακοθήκης Άρτας “Γ.Μόραλης”, συμμετέχουσα με τον πλέον ενεργό τρόπο καθόλη την διάρκεια προετοιμασίας της έκθεσης, ευχαριστεί θερμά όσους συνεργάστηκαν για την πραγματοποίηση του σπουδαίου αυτού γεγονότος!