Δημοτική Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης»

15- 30 Σεπτεμβρίου Νέα Έκθεση του Τμήματος Ζωγραφικής Ενηλίκων
Από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου μέχρι και τέλη του μήνα θα λειτουργεί η Νέα Έκθεση του Τμήματος Ζωγραφικής Ενηλίκων της Δημοτικής Πινακοθήκης « Γιάννης Μόραλης».
Οι επισκέπτες θα έχουν την χαρά να δουν από κοντά όσα διδάχθηκαν οι μαθητές των εργαστηρίων την περίοδο 2019-2020, υπό την επιμέλεια της διδασκαλίας του εικαστικού Αλέξανδρου Τσιούρη, ο οποίος επιμελείται και την Έκθεση.
Αν και λόγω των ειδικών συνθηκών δεν θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια, η Έκθεση θα είναι προσβάσιμη στο κοινό με την εφαρμογή Μέτρων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ).
Ώρες λειτουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης:
Καθημερινές 9:00 – 13:30 & 18:00- 20:30
Σάββατο 9:30 – 13:30, Κυριακή κλειστά.

Εγγραφές νέας περιόδου:
Από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου- έως και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, η Δημοτική Πινακοθήκη θα δέχεται τις εγγραφές των μαθητών για τα Εργαστήρια Ζωγραφικής του Δήμου Αρταίων, για το διδακτικό έτος 2020-2021.
Ειδικότερα:
Η εγγραφή είναι δωρεάν.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) 09:00 – 13:30& 18:00 – 20:30.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο : 26810 -24946.

Θα γίνουν εγγραφές στο Δ.Ι.Ε.Κ. Βοηθών Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Άρτας
Τελικά θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές του πρώτου εξαμήνου για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021, στο Δ.Ι.Ε.Κ. Βοηθών Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Άρτας. Όπως ανακοινώνει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στύλιος, το αρχικό ζήτημα που είχε δημιουργηθεί με το θέμα των εγγραφών, και είχαν αναδείξει οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Άρτας με σχετικό Δελτίο Τύπου έχει επιλυθεί.
Σε μια περίοδο όπου οι νέοι μας αναζητούν μια επαγγελματική διέξοδο, αναφέρει ο κ. Στύλιος, το Δ.Ι.Ε.Κ. του Γ.Ν. Άρτας, έχει δημιουργήσει μια παράδοση εικοσιπέντε (25) ετών στην παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης. Ειδικότερα και λόγω της πανδημίας του COVID 19, οι ανάγκες για προσλήψεις νέου νοσηλευτικού προσωπικού είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
Καταλήγοντας, ο κ Στύλιος ευχαριστεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την άμεση ανταπόκριση και την επίλυση του θέματος. Εύχεται στους καθηγητές του Δ.Ι.Ε.Κ καλή δύναμη στο εκπαιδευτικό τους έργοκαι στους μαθητές, επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Ενημέρωση της ΚΕΔΕ για τις μάσκες
Σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί η ΚΕ∆Ε και οι ∆ήμοι της χώρας για την προμήθεια και διανομή των μασκών στα σχολεία, υποχρέωση που ανέλαβε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια στις 14/09.
Από την ημέρα εκκίνησης της διαδικασίας με την ΥΑ του ΥΠΕΣ στις 24/08, η ΚΕ∆Ε έτρεξε σε χρόνο ρεκόρ τον διαγωνισμό, ο οποίος έκλεισε στις 03/09 με την ανάδειξη των προσωρινών αναδόχων, κατέθεσε φάκελο προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο στις 04/09, και στις 08/09 πήρε την έγκριση για την υπογραφή των συμβάσεων.
Από την ημέρα εκείνη ξεκίνησε μία μάχη με το χρόνο από τους 20 αναδόχους του έργου, προκειμένου να γίνει η προμήθεια των 5.000.000 μασκών, που σχεδόν στο σύνολό τους κατασκευάζονται στην Ελλάδα.
Με δεδομένη τη δυναμικότητα της παραγωγής αλλά και το χρόνο που απαιτείται για τη μεταφορά τους, ήδη έχουν σταλεί οι απαραίτητες ποσότητες στα μικρά νησιά και τη Βόρεια Ελλάδα, την Παρασκευή 11/09 αποστέλλονταν σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, λοιπά νησιά και Πελοπόννησο το Σάββατο ξεκίνησε η τροφοδοσία της Αττικής.

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας
Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ»
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ. Επιδότηση δανείων με υποθήκη 1ης κατοικίας των πληγέντων από την παγκόσμια υγειονομική κρίση του Covid-19, Ν. 4714/2020», την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11.00 – 12.00 π.μ.., με Κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους προκειμένου να τους αποσταλεί ο σχετικός σύνδεσμος, μέσω του οποίου θα λάβουν μέρος στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη έως την Πέμπτη 17/09/2020 και ώρα 15.00. H Tηλεδιάσκεψη θα μεταδοθεί και με LIVE STRΕAMING μέσω της σελίδας του Επιμελητηρίου στο Facebook.

Η Δημοτική Αναγέννηση για τις προσλήψεις στον Δήμο 
«Προσλήψεις στον Δήμο μας χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια και διαφάνεια… γιατί άραγε;», σημειώνεται σε ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Αρταίων, Δημοτική Αναγέννηση: «Ο ορισμός των ονομάτων για πρόσληψη στα 25 τετράμηνα στον Δήμο μας προσωπικά από τον Δήμαρχο κο Τσιρογιάννη, έγινε χωρίς καμιά ενημέρωση των Δημοτών, χωρίς κριτήρια αλλά και χωρίς γνώμη έκφρασης για την διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθηθεί από τα εκλεγμένα όργανά του… έτσι, η απόφασή μας για ενίσχυση του Δήμου μας, χρησιμοποιήθηκε για ρουσφετολογικές και πολιτικά πελατειακά σχέσεις προσωπικά από τον Δήμαρχο, που δεν σεβάστηκε ούτε τις διαδικασίες δικαιοσύνης απέναντι στους υποψήφιους εργαζόμενους αλλά ούτε την αυτοδιοικητική-δημοκρατική υπόσταση του συνόλου των εκλεγμένων οργάνων στο Δήμο μας!
Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και η εκλεγμένη ομάδα της «Δημοτικής Αναγέννησης», τονίζουν στην ανακοίνωση: «απαιτούμε ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και δημοκρατικές ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ… Μέχρι αυτό να γίνει κατανοητό από τον κο Δήμαρχο, ο,τιδήποτε ενάντια σ’ αυτές τις αρχές, από εμάς δεν θα γίνεται αποδεκτό!»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, μετά τη θλιβερή αναγγελία του θανάτου του Ιωάννη Συμεωνίδη, ανθρώπου της Αυτοδιοίκησης, με μεγάλη προσφορά στα κοινά και επί σειρά ετών Προέδρου της Κοινότητας Ανατολής, συνήλθε έκτακτα και
αποφάσισε ομόφωνα
• Να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Ιωάννη Συμεωνίδη
• Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
• Να παραστεί αντιπροσωπεία στην κηδεία του.
• Να διαθέσει χρηματικό ποσό για την ενίσχυση των κοινωνικών και προνοιακών δομών του Δήμου.
• Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.
Για το Δημοτικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Παπαγεωργίου

Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας
Αναστολή για τους ευάλωτους δανειολήπτες ανακοίνωσαν οι τράπεζες
Οι τράπεζες αναστέλλουν, προσωρινά, τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων δανειοληπτών.
Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της (11.9.2020) η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ hba.gr) αναφέρει τα εξής:
«Οι Τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, συνεπείς με την δέσμευση τους να στηρίξουν την ελληνική οικονομία εν μέσω COVID 19, έχουν προβεί μέχρι σήμερα και μέχρι το τέλος του 2020 σε εκτεταμένες αναστολές υποχρεώσεων για ένα σημαντικό αριθμό δανειοληπτών.
Παράλληλα οι τράπεζες υποστηρίζουν την υπαγωγή των δανειοληπτών, που έχουν παραχωρήσει την πρώτη κατοικία τους ως εξασφάλιση της δανειακής τους συμβάσεως, στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ του νόμου 4714/2020 και ενθαρρύνουν τους δικαιούχους να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Σε αυτό το πλαίσιο οι τράπεζες ανακοινώνουν, επιπρόσθετα, ότι θα εξετάσουν αίτημα αναστολής πλειστηριασμών που αφορούν την πρώτη κατοικία, μέχρι την 31.12.2020, για όσους δανειολήπτες ανήκουν στη κατηγορία των ευάλωτων, όπως αυτή καθορίζεται στην ΥΑ Δ13οικ 10747/256/2019 (ιδίως άρθρο 4 αυτής).
Προϋπόθεση για την παραπάνω αναστολή είναι η υποβολή σχετικού αιτήματος από τον ευάλωτο δανειολήπτη στην τράπεζα και η δήλωση άρσης του τραπεζικού του απορρήτου, ώστε να διαπιστωθεί ότι ανήκει στην κατηγορία του ευάλωτου.
Όπου δεν πληρούνται τα κριτήρια χαρακτηρισμού του δανειολήπτη ως ευάλωτου, οι διαδικασίες πλειστηριασμού θα προχωρήσουν κανονικά»