ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΟΡΕΙΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ" για τον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη

Ανέδειξε τρία σημαντικά θέματα κατά την ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας

Χαμηλή η βαθμολογία της Δημοτικής αρχής, κατά την ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της
Στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της 8ης/7/2024, η επικεφαλής Ελευθερία Κοσσυβάκη και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΟΡΕΙΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ», αναδείξαν τρία σημαντικά θέματα, τα οποία, όπως υποστηρίζουν με ανακοιίνωση της παράταξης, « επιβεβαιώνουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«1ον Καταθέσαμε ερώτημα για το έργο«Πολιτιστικό Κέντρο Πηγών με προσθήκη παιδικής χαράς», συνολικού προϋπολογισμού419.562,40 €καθώς εγκαταλείφθηκε στην μέση των εργασιών και δεν δημοπρατήθηκαν μέχρι το τέλος του 2023 τα υποέργα της πράξης 2,3,4,5.Δυστυχώς άλλες περίπου διακόσιες είκοσι χιλιάδες χάνονται μετά από την αρχική έγκριση του έργου, από το 2016. Κι αν θέλουμε οχτώ χρόνια για να μετατρέψουμε ένα ανενεργό Δημοτικό Σχολείο σε Πολιτιστικό Κέντρο σκεφτείτε τι γίνεται με σοβαρότερα θέματα!(ερωτών Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Καλοχέρης)

2ον Θέσαμε το ζήτημα της ύδρευσης και τονίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις τεράστιες ελλείψεις σε όλη την επικράτεια του Δήμου, καθώς δεν ακολουθείται καμία προβλεπόμενη διαδικασία συμμόρφωσης στην νομοθεσία για τον έλεγχο της ποιότητας του πόσιμου νερού, τον καθαρισμό των δεξαμενών, την συντήρηση των δομών και τον εμπλουτισμό των υφιστάμενων δικτύων. Με την έγκαιρη παρέμβασή μας ήδη από τον χειμώνα ζητήσαμε την ενεργοποίηση της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να εφαρμοστούν όσα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας με έγγραφά τους ζητούνκαι ασκήσαμε έλεγχο γιατί δεν έχουν προχωρήσει στην αδειοδότηση γεωτρήσεων όπως η περίπτωση της σημαντικής γεώτρησης Ξηροκάμπου. Δέκα χρόνια μετά η Δημοτική αρχή συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα στις καταγγελίες των δημοτών για τους πλαστικούς σωλήνες ύδρευσης που είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο, για τα σπασμένα φρεάτια στις δεξαμενές και έλλειψη ασφάλειας στους χώρους υδροδότησης, όπως και για την μεταφορά νερού- αγνώστου προελεύσεως με βυτιοφόρα του Δήμου. Οι Πρόεδροι Μεσοπύργου, Μηλιανών, Αστροχωρίου και άλλων Κοινοτήτων ζητούν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις στο θέμα της ύδρευσης. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό για αυτό οφείλει η Δημοτική Αρχή να υποβάλει στην Περιφέρεια μελέτες για αντικατάσταση εκτεταμένων τμημάτων του δικτύου ύδρευσης, να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα των διαρροών και να αξιοποιηθούν δράσεις και έργα φιλοπεριβαλλοντικού χαρακτήρα που σχετίζονται με το νερό όπως το έργο που υλοποιείται από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Στα θέματα δημόσιας υγείας δεν χωρούν εκπτώσεις! Οι Προέδροι της δεκαετίας του ΄70 και του ’80 μπορούσαν και δεν μπορεί ο σημερινός Δήμος;

3ον Από θέση αντιπολίτευσης επικεντρώσαμε την κριτική μας και την συζήτηση στα έργα που εκτελούνται στον Δήμο, προκειμένου να υπάρξει μια μίνιμουμ ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών, την προοπτική επίτευξης των στόχων και την ιεράρχηση νέων έργων υποδομής που θα δώσουν προοπτική και θα φέρουν ανάπτυξη σε βάθος 10ετίας και πλέον. Αντί όμως η Δημοτική Αρχή να καταθέσει τις επόμενες διεκδικήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν κοινή προσπάθεια για την αξιοποίηση του τόπου μας, δήλωσαν ανέτοιμοι και ότι δεν γνωρίζουν τίποτε για τα έργα που εκτελούνται από άλλους φορείς, όπως η Περιφέρεια ή άλλα αρμόδια Υπουργεία! Αν γίνει δηλαδή κάποιο έργο θα είναι από τύχη! Η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής Μίγδου σε όλο της το μεγαλείο!».