ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΑΔΩΝ - Εναρκτήρια συνάντηση (Kick-off meeting)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εναρκτήρια συνάντηση ( kick-off meeting) των εκπροσώπων των εταίρων
• ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΙΑΔΩΝ
• Istituto Comprensivo Statale scuola dell’infanzia, primaria e secondaria di 1° Sanluri (Ιταλία-Σαρδηνία)
• ARTETEKA LIMITED (Ιρλανδία)
• ASN ASSOCIAÇÃO SOCIEDADE E NATUREZA(Πορτογαλία)
στο πλαίσιο του Σχεδίου Erasmus+, με τίτλο«School Biodiversity Alliance: A Creative and Collaborative Approach to Tackle Biodiversity Loss in Europe», κωδικό 2022-2-EL01-KA210-SCH-000092421 και συντονιστή το Δημοτικό Σχολείο Χαλκιάδων.
Η εναρκτήρια συνάντηση έλαβε χώρα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας από 14-15 Ιουλίου 2023 και συμμετείχε η Διευθύντρια του σχολείου Αναστασία Κουτσούκη.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η γνωριμία των εταίρων και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον προγραμματισμό των δράσεων και την υλοποίηση των στόχων του σχεδίου.
Τέθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας και ανάπτυξης των στόχων που αφορούν αρχικά στην ανάπτυξη ενός δικτύου σχολείων που θα εργασθούν για την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την βιοποικιλότητα και στη συνέχεια μέσω της εκπαίδευσης, της υποστήριξης εκπαιδευτικών διαφορετικών ειδικοτήτων και χωρών και της παροχής ευκαιριών οι μαθητές θα είναι σε θέση να εκτιμήσουν το φυσικό κόσμο και τη βιοποικιλότητά του και να σχεδιάσουν κατάλληλες λύσεις για την προστασία της.
Το σχέδιο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της Εθνικής Μονάδας ( ΙΚΥ ).