Δημοτικό Συμβούλιο Αργιθέας : Ναι στην ΜΠΕ Υδροηλεκτρικού Αυλακίου!!!!

Με ευρεία πλειοψηφία το 17μελές Δημοτικό Συμβούλιο ορεινής Αργιθέας έδωσε θετική ψήφο γνωμοδοτώντας υπέρ της ΜΠΕ του νέου Υδροηλεκτρικού έργου στη θέση Αρδανοβο κοινότητας Καταφυλλιου Δημ ενότητας Αχελωου, της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ – ισχύος 83 MW & φραγμα 90 m ύψους-με σκυρόδεμα .
Όπως ενημερώνει ο Δημήτρης Παπακωστας Π. Εν. Αργιθεατων Θεσσαλών στη συνεδρίαση συνέβησαν τα εξής:
• Ο Δήμαρχος Ανδρεας Β Στεργίου εισηγήθηκε το σημαντικό αυτό θέμα και ζήτησε το ΔΣ να εκτιμήσει την αξία της μεγάλης επένδυσης που θα ωθήσει την περιοχή στην ανάπτυξη , να λάβει υπόψη όλα τα στοιχεία του φακέλου που ήδη έχουν κατατεθεί στα αρμόδια Υπουργεία και ΠΣ Θεσσαλίας .
-Υπογράμμισε ότι στο εκλογικό πρόγραμμα της ,η Συμπολίτευση -η Αργιθέα – Νέα Εποχή -σαφώς και στηρίζει τέτοια έργα ΑΠΕ / Υδροηλεκτρικά.

• Ο Επικεφαλής Αντιπολίτευσης Γιάννης Β Μπαμπάτσικος τόνισε: Σαφώς και η παράταξη μας -η Αργιθ. Συμμαχία- είμαστε υπέρ των έργων ΑΠΕ / υδροηλεκτρικά – αιολικά με σαφή σεβασμό στην ισχύουσα νομοθεσία ,το περιβάλλον και συνεκτιμώντας τα τοπικά γενικά συμφέροντα (τοπικά έσοδα – ανταποδοτικά έργα – αποζημιώσεις) αλλά και εκείνα των πληττόμενων συνδημοτών μας , των οποίων πρέπει να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα .
Σήμερα δίνουμε την καταρχήν συναίνεση , αλλά έχουμε μακρύ κ δύσκολο δρόμο διεκδίκησης αναγκαίων ανταποδοτικών έργων υπέρ των κοινοτήτων και δημοτών .
-Με διαπαραταξιακή συνεργασία και πλήρη διαφάνεια μην χαθεί η μεγάλη ευκαιρία .
* Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι υπόλοιποι Αιρετοί .

• Αρνητική ψήφο έδωσαν : Ηλίας Τσιατσιάνης – Αντιδήμαρχος και ο Κώστας Μερεντιτης ( Αργ Συμμαχία), ο καθένας με το σκεπτικό που ανέλυσε στο ΔΣ .
•Αποχώρησε στην ψηφοφορία : ο ΛΓ Τσιβολας – τ Δήμαρχος .
• Απόντες: Όλγα Κορλού – Κ Γραμμένος ( πλειοψηφία ) – Γιάννης Κωφός (αντιπολίτευση ).
• Από τους πληττόμενους παρών ο Μιχάλης Κονιαρης που στήριξε τις θέσεις κατά του υπόψη έργου .