Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων: Ραντεβού τον Σεπτέμβριο

Γράφει:
η Χριστίνα Μπίζα

«Καλό Δεκαπενταύγουστο» ευχήθηκαν ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 5 Ιουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού ήταν η τελευταία πριν το Δεκαπεντάυγουστο ενώ θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη μαζί με μία Συνεδρίαση Λογοδοσίας.

Προ ημερήσιας διάταξης τέθηκε σειρά από ενδιαφέροντα θέματα ενώ και ο Δήμαρχος Αρταίων ανέφερε ότι για το Θέατρο στο Παραποτάμιο Πάρκο ως προς την κατασκευή του δεν υπάρχει θέμα νομιμότητας στάθηκε στο διήμερο Zero Festibal ενώ έκανε γνωστές τις διεκδικήσεις για τους φωτεινούς σηματοδότες στην περιφερειακή οδό όπου το πρόβλημα συνεχίζεται και καταβάλετε προσπάθεια να τοποθετηθεί ρυθμιστής για την σταθεροποίηση της τάσης ενώ απάντησε μεταξύ άλλων και σε ερώτηση της κ. Αμπελογιάννη για την πορεία υλοποίησης του Open Mall τονίζοντας ότι θα γίνει μία Συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα αρχές του Σεπτέμβρη.

Ευχήθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων περαστικά στο γιό του κ. Τσιρογιάννη ο οποίος απουσίαζε από τη Συνεδρίαση και στον κ. Χριστούλη ο οποίος αντιμετώπισε μία περιπέτεια με την υγεία του και παρευρέθηκε στη Συνεδρίαση της Δευτέρας 5 Ιουλίου.

Αναφορικά με το Zero Festival για το οποίο ρώτησε και ο κ. Χριστούλης ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 8-9 Αυγούστου στο Παραποτάμιο πάρκο της Άρτας. Ο κ. Σιαφάκας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι μία ευκαιρία για έσοδα αλλά στόχος είναι να υλοποιηθεί σωστά αυτό το μεγάλο Festibal».

«Είναι η πρώτη προσπάθειά μας να οργανώσουμε ένα μεγάλο Festibal στο Παραποτάμιο. Θα σας καλέσω όλους τουλάχιστον να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο της φιλοξενίας μας. Είναι ένα τεστ για εμάς να έχουμε μία επιτυχημένη έκβαση. Θα φιλοξενήσουμε αρκετές χιλιάδες κόσμο.
Όσον αφορά την νομιμότητα έχουμε επικοινωνήσει και με την ΕΤΑΔ δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Εμείς έχουμε μία σύμβαση παραχώρησης κατά χρήση και μπορούμε εμείς να το αξιοποιήσουμε». Τόνισε ότι όλα θα είναι διαφανή.

Παραχωρείτε ο χώρος μέσω της ΑΔΑΕ με ένα αντίτιμο 2.000 -3.000 e». Για να καταλήξει λέγοντας «Ας είναι επιτυχημένο και εδώ είμαστε κάθε χρόνο είναι να στηρίζουμε τέτοια μεγάλα Festival».
Και ο κ. Χριστούλης χαρακτήρισε πολύ καλή την συγκεκριμένη εκδήλωση και δήλωσε ευχαριστημένος που έρχεται στην Άρτα τονίζοντας ότι είναι μία ευκαιρία και η ΑΔΑΕ να έχει και έσοδα μία τοποθέτηση που βρήκε σύμφωνο και το Δήμαρχο Αρταίων ο οποίος επεσήμανε ότι είναι η πρώτη προσπάθεια και γι αυτό θα πρέπει να είμαστε τυπική και προς τους Δημότες τους Διοργανωτές και την ΕΤΑΔ.

Για την δίμηνη ταλαιπωρία με τα φανάρια στην περιφερειακή οδό ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας ότι παρά το γεγονός ότι αντικαταστάθηκε πριν από μία εβδομάδα η παλιά πλακέτα με την νέα και πάλι παρουσιαζόταν διακοπές.

Η ΔΕΗ επειδή συνεχιζόταν οι διακοπές άλλαξε απέναντι και τον μετασχηματιστή. «Αυτό που θα κάνουμε είναι να βάλουμε ένα ρυθμιστή τάσης. Εμείς αύριο θα έχουμε μία απάντηση τόνισε, για να βάλουμε σταθεροποιητή τάσης», ενώ ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία από τους πολίτες.