Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων Ξεκινούν οι νέες συνδέσεις στον βιολογικό

Την τιμολογιακή πολιτική για τις νέες συνδέσεις στον Βιολογικό καθαρισμό η νέα μονάδα του οποίου θα είναι σε πλήρη λειτουργία μέχρι τα τέλη του μήνα ενέκρινε χθες το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, ύστερα από εισήγηση του προέδρου της ΔΕΥΑΙ, Γιώργου Παπαδιώτη.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης είναι να επιβληθεί τέλος διαχείρισης φακέλου για τις νέες συνδέσεις με τις ακόλουθες τιμές:

-Για οικοδομές μέχρι 150 τετραγωνικά, εκατό ευρώ
-Για οικοδομές από 151 μέχρι 250 τετραγωνικά, 150 ευρώ
-Για οικοδομές άνω των 251 τετραγωνικών, 200 ευρώ.
Αρχικά οι πρώτες συνδέσεις αφορούν όλη η περιοχή από το Νεοχωρόπουλο ως το αεροδρόμιο όπου το αποχετευτικό δίκτυο είναι ολοκληρωμένο.

Ο κ. Παπαδιώτης πρόσθεσε ότι αναμένεται πρόγραμμα «εξοικονομώ αποχέτευσης» το οποίο θα επιδοτεί τα νοικοκυριά που θα συνδέονται με μονάδα βιολογικού καθαρισμού.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους της εγκατάστασης, με την ολοκλήρωση και των υποδομών δικτύων αποχέτευσης, θα μπορούν να οδηγηθούν στην νέα μονάδα τα αστικά λύματα των περιοχών του Στρατηγικού Σχεδίου Διαχείρισης Αστικών Λυμάτων του Νομού Ιωαννίνων.