Διάνοιξη και πεζοδρόμηση στις οδούς Δρυάδων, Πρωταγόρα και Αμβρακιώτη

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο καθημερινότητας για την πόλη της Άρτας ολοκληρώθηκε από το Δήμο Αρταίων με την Διάνοιξη και κατασκευή τμήματος οδού Δρυάδων και Πρωταγόρα και την πεζοδρόμηση της οδού Αμβρακιώτη. Το έργο είχε συνολικό προϋπολογισμό 155.000 ευρώ και αφορούσε την πλήρη διάνοιξη της οδού Δρυάδων και τη σύνδεσή της με την οδό Πρωταγόρου, μετά από την απαραίτητη απαλλοτρίωση. Έγινε κατασκευή πεζοδρομίου εκατέρωθεν της οδού, ασφαλτόστρωση της οδού, τοποθετήθηκαν στηθαία ασφαλείας και κάγκελα και έγινε πλακόστρωση των πεζοδρομίων. Παράλληλα, στην οδό Αμβρακιώτη έγινε η πεζοδρόμησή της. «Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο καθημερινότητας για το αστικό οδικό δίκτυο της πόλης της Άρτας. Συνεχίζουμε να ικανοποιούμε πάγια αιτήματα πολιτών και να διευκολύνουμε την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, που μπορούν να κινούνται με ασφάλεια. Παράλληλα, αναβαθμίζουμε τις γειτονιές της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων, κάνοντας διαρκώς παρεμβάσεις σε όλο το εύρος του Δήμου, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των συμπολιτών» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Παρουσίαση προγράμματος παιδείας Ν.Δ.
Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 και ώρα 7 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Άρτας, Ν. Πριοβόλου και πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, στην Άρτα, θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτή συζήτηση η παρουσίαση του Προγράμματος Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, με κεντρική ομιλήτρια τη Νίκη Κ. Κεραμέως, Βουλευτή Επικρατείας και Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ.

Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ
Στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», ξεκινά από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) η υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης για:
•φιλολόγους, μαθηματικούς και στελέχη της εκπαίδευσης που εμπλέκονται στην εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία,
•ψυχολόγους που έχουν προσληφθεί στα Επαγγελματικά Λύκεια,
•εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, σε θέματα που σχετίζονται με το θεσμό του «Συμβούλου Καθηγητή»,
•επιμορφωτές εκπαιδευτικών.
Η πράξη «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ-Υλοποίηση Επιμόρφωσης» υλοποιείται από το ΙΕΠ και είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Δήμος Ηγουμενίτσας: Let’s do it Greece 2019
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας καλεί όλους (εθελοντές, πολίτες, συλλόγους και οργανώσεις) στην 2η συνάντηση που αφορά στις δράσεις του Let’s do it Greece 2019. Θα γίνει διαχωρισμός εργασιών και οριστικοποίηση δράσεων από τους συμμετέχοντες. Για τον καλύτερο συντονισμό, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν ενημερωτικό e-mail (info@igoumenitsa.gr) με τις προτάσεις που πρόκειται να υλοποιήσουν μέχρι και την Τετάρτη 27 Μαρτίου. Η συνάντηση θα λάβει χώρα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα) την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 και ώρα 20:00.

Δρομολόγια ΚΑΜ στην Άρτα 
•Τρίτη (26-03-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος
•Τετάρτη (27-03-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
•Πέμπτη (28-03-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:. Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
•Παρασκευή (29-03-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ασπροχώρι – Μεγαλοχώρι – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές

Εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στη Βουλή
Εορταστική εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Σύλλογο των Υπαλλήλων της Βουλής, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας, παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικολάου Βούτση.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κυρία Λίλα Θεοδόση, προϊσταμένη του Τμήματος Κοινοβουλευτικών Αρχείων της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης της Βουλής, με θέμα «Με μια καρδίαν όλοι, μια γνώμην, μια ψυχή»… Επαναστατικά τραγούδια των Ελλήνων από το Θούριο του Ρήγα ως την Επανάσταση. Όπως είπε, αυτά τα τραγούδια, τα θούρια άσματα, επιβίωσαν και πολύ μετά την πρώτη εποχή της δημιουργίας τους, πέρασαν στον 20ο αιώνα όχι μόνο για ιστορικούς ή φιλολογικούς λόγους, αλλά κυρίως επειδή ρίζωσαν στη συλλογική συνείδηση των Ελλήνων ως συνώνυμα των εθνικών αξιών που ευαγγελίζονταν και της ελευθερίας.

Την εκδήλωση προσφώνησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής κ. Γιάννης Σιαμπάνης, ο οποίος ανέφερε ότι δύο αιώνες μετά το 1821 δεν πρέπει να αναλωθούμε σε πανηγυρικούς λόγους και τυποποιημένες επετειακές εκδηλώσεις, αλλά να αποδυθούμε σε απολογισμό και κριτική, όχι ομφαλοσκοπώντας, αλλά αποσκοπώντας στην αυτοσυνειδησία, ώστε να τοποθετηθούμε υπεύθυνα έναντι της τρέχουσας πραγματικότητας και της ιστορικής προοπτικής της χώρας μας και του απανταχού Ελληνισμού.
Την εκδήλωση πλαισίωσε η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ιλίου.
Παρέστησαν: ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο Θ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Μάριος Γεωργιάδης, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, εκπροσωπώντας την Κ.Ο. της ΝΔ ο κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Χαρά Καφαντάρη, της ΝΔ κ. Ιωάννης Τραγάκης και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Γεώργιος Καρράς, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κ. Παύλος Χρηστίδης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Αθανασίου, στελέχη και υπάλληλοι του Κοινοβουλίου.

Δηλώσεις
Ο Αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής, με αφορμή τις αποκαλύψεις για την υποψήφια Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μυρσίνη Λοΐζου, ότι έπαιρνε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της: «Αν ευσταθούν τα όσα έχουν ειπωθεί για την κα Λοΐζου, θεωρώ ότι είναι μονόδρομος η απομπομπή της από το ψηφοδέλτιο. Αυτό είναι βέβαια θέμα του ΣΥΡΙΖΑ και των αξιακών του κριτηρίων».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την κ. Λοϊζου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Εμείς έγκαιρα ασκήσαμε κριτική στις προκλητικές τοποθετήσεις της κυρίας Λοΐζου για την βία και την τρομοκρατία. Όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας συμπληρώνουν το προφίλ των υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ Κατά συνέπεια αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το αξιακό πλαίσιο των επιλογών του κύριου Τσίπρα.

Κλοπή κινητού τηλεφώνου
Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής κινητού τηλεφώνου, που έγινε με τη μέθοδο της απασχόλησης και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 29χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προχθές το μεσημέρι στα Ιωάννινα, ο 29χρονος μαζί με έναν συνεργό του που αναζητείται, προσέγγισαν 44χρονο αλλοδαπό και με το πρόσχημα πώλησης αρωμάτων, του αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης, ένα κινητό τηλέφωνο.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.