Διάρρηξη Αντλιοστασίου στο Δήμο Ν. Σκουφά

Χωρίς νερό ολόκληρη περιοχή
Άγνωστοι, διέρρηξαν τα ξημερώματα της Κυριακής 18/10, το αντλιοστάσιο του Δήμου Νικολάου Σκουφά στο Κομπότι και αφαίρεσαν καλώδια πολλών μέτρων για να πάρουν τον χαλκό. Το αποτέλεσμα ήταν ολόκληρη η περιοχή να παραμείνει χωρίς νερό για πολλές ώρες. Η βλάβη αποκαταστάθηκε εντός της ίδιας ημέρας καθώς συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν άμεσα τις εργασίες αποκατάστασης. Την έρευνα για το περιστατικό ανέλαβε το τμήμα ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας.
Εν τω μεταξύ, δύο νέα οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά μέσω του προγράμματος Φιλόδημος. Πρόκειται για ένα τρακτέρ κι έναν εκσκαφέα – φορτωτή, που διατέθηκαν άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Τα δυο αυτά νέα οχήματα ενισχύουν τον στόλο του δήμου κι αναμένεται να διευκολύνουν την εξέλιξη των εργασιών που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα από άκρη σε άκρη σε όλο το Δήμο Νικολάου Σκουφά.

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Συγκέντρωση και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης σε Καρδίτσα και προσφυγικές δομές 

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ιωαννίνων στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Καρδίτσα και τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Μυτιλήνης. Με αίσθημα αλληλεγγύης και διάθεση στήριξης συγκεντρώσαμε στα Ιωάννινα είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα, παπούτσια και τρόφιμα μακράς διάρκειας και τα αποστείλαμε στην Καρδίτσα αλλά και στην κεντρική δομή “Αλληλεγγύη για όλους” για να μεταφερθούν στις προσφυγικές δομές προκειμένου να καλύψουν άμεσες και επείγουσες ανάγκες των συνανθρώπων μας. Ευχαριστούμε θερμά για τη σημαντική συμβολή και τη συγκινητική συμμετοχή των μελών, των φίλων και πολλών άλλων συμπολιτών μας σε αυτή την προσπάθεια, που είχε ως αποτέλεσμα την συγκέντρωση ενός ικανού όγκου ειδών αλλά και χρηματικού ποσού που θα δοθεί στους έχοντες ανάγκη στήριξης. Απευθύνουμε έκκληση στην Πολιτεία για ουσιαστική στήριξη με κάθε τρόπο όλων των ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη θέση και δεσμευόμαστε για συνέχιση των δράσεων μας σε τοπικό επίπεδο στην κατεύθυνση ανακούφισης και στήριξης όσων έχουν ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα και ο τόπος μας.

Σημαντική παρέμβαση στο Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων
Μια νέα, σημαντική παρέμβαση, ολοκληρώνεται το αμέσως επόμενο διάστημα, από την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών, για την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων της περιοχής.
Ο λόγος για την παρέμβαση στο κλειστό Κωπηλατήριο που διαθέτει το ΠΕΑΚΙ, σε χώρο δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο. Με την αναβάθμιση του χώρου, στόχος της Επιτροπής Διοίκησης, είναι να διδάσκεται και πάλι στο Κωπηλατήριο, από τους προπονητές της κωπηλασίας, η τεχνική που απαιτείται, προκειμένου οι νεαροί αθλητές να εξοικειωθούν με το άθλημα και τις απαιτήσεις του.
«Με την ολοκλήρωση των εργασιών στο Κωπηλατήριο, οι Γιαννιώτες κωπηλάτες, θα έχουν και πάλι στη διάθεσή τους, έναν εξαιρετικό χώρο, για να προπονούνται σωστά, όταν οι καιρικές συνθήκες, δεν επιτρέπουν να αθλούνται στην Παμβώτιδα. Οι παρεμβάσεις μας, παρά τις αρκετές δυσκολίες που υπάρχουν, συνεχίζονται σε κάθε χώρο που διαθέτει το ΠΕΑΚΙ», ανέφερε σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης, Παντελής Κολόκας.

Κορωνοϊός: Μήνυμα του Δημάρχου Αρταίων για πιστή τήρηση των μέτρων
«Δεν χρειάζεται εφησυχασμός αλλά συνεχής επαγρύπνηση»
Την επιτακτική ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας από όλους, τόνισε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, μέσω μηνύματος που απηύθυνε προς όλους τους πολίτες, ενώ όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε πρέπει όλοι μαζί να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία μας υποδεικνύουν οι ειδικοί. Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη μάχη που όλοι μαζί δίνουμε, πολιτεία και κοινωνία, ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού, δεν χρειάζεται εφησυχασμός αλλά συνεχής επαγρύπνηση.

Συγκεκριμένα στο μήνυμά του ο κ. Τσιρογιάννης ανέφερε:
Αγαπητοί μου συμπολίτες,
“Μέχρι τώρα η δική σας υπεύθυνη στάση και η ετοιμότητα των υπηρεσιών του Δήμου μας έχουν αποδώσει στο τομέα της προφύλαξης από τον COVID – 19.
Όμως, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι περιοχές γύρω μας έχουν ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.
Όσα με κόπο και κόστος έχουμε διαφυλάξει όλους αυτούς τους μήνες, πρέπει να τα διαφυλάξουμε και τώρα.
Καλώ λοιπόν όλους, επαγγελματίες, πολίτες, συλλόγους, εκπαιδευτική κοινότητα, μικρούς και μεγάλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Δεν είναι θέμα πίστης. Είναι θέμα ευθύνης και αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
Ο Δήμος μας είναι εδώ για να παράσχει κάθε πληροφορία και κάθε βοήθεια σε όποιον το χρειάζεται.
Οι Αρτινοί μπορούμε να είμαστε το καλό παράδειγμα”.

Ημερήσια Διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου θα συνεδριάσει- μέσω τηλεδιάσκεψης- την Πέμπτη είκοσι δύο (22) Οκτωβρίου 2020, και ώρα 14.00,με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
1. Έγκριση 5ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού Εσόδων-Εξόδων Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2020.
(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
2. Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης Προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου, για το Γ΄ τρίμηνο του 2020.
(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
3. Λήψη απόφασης για την υποβολή της πράξης με τίτλο: «Δικτύωση και προβολή της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» Άξονα Προτεραιότητας: 2 «Προστασία Του Περιβάλλοντος Και Αειφόρος Ανάπτυξη» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο της πρόσκλησης της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου με κωδ. πρόσκλησης στο ΟΠΣΑΑ: 3301./ΕΥΔΠ_92
(εισήγηση: η Δ/νση Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου )