Διάσταση απόψεων στην παράταξη που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ζητούν δημοψήφισμα για τον τρόπο αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ!

Διασταυρώθηκαν οι διαδρομές του Δημάρχου Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννη και της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Αρταίων στο θέμα του ΞΕΝΙΑ.
Ο Δήμαρχος Αρταίων που υποστήριξε την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείου, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε στάση και υιοθέτησε την πρόταση της Αριστεράς, να μην παραχωρηθεί το ΞΕΝΙΑ «στους ιδιώτες», αλλά να αξιοποιηθεί ως χώρος πολιτισμού. Προχώρησαν μάλιστα σε αλλαγή στάσης με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αποδέχτηκαν να ενταχθεί το ΞΕΝΙΑ σε πρόγραμμα και να μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού και τεχνών.

Από την άλλη πλευρά η παράταξη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και η επικεφαλής της Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια, που επιλέχθηκε μέσα από κομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφια Δήμαρχος, αντί να υποστηρίξει τη θέση του κόμματος μέσω του οποίου τέθηκε επικεφαλής δημοτικής παράταξης, αλλάζει στάση και ζητά, να διεξαχθεί δημοψήφισμα για να αποφασίσουν οι δημότες τον τρόπο αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ!
Πιο συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που υπογράφουν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Δημοτικής Αναγέννησης», επιτίθενται στον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη τον οποίο κατηγορούν για «μεγαλοϊδεατισμό»!

«Όσον αφορά στο θέμα του «Ξενία», θεωρούμε πως στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεδιπλώθηκε η πιο αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Δημοτικής αρχής και προσωπικά του Δημάρχου, διολισθαίνοντας μάλιστα σε απαράδεκτες εκφράσεις για συμπολίτες μας που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και βιώνουν την ψυχή τους γι αυτή την πόλη. Στα δικά μας αυτιά οι απόψεις των συνδημοτών μας δεν ηχούν σαν γνώμες λίγων «εμμονικών και γραφικών» ανθρώπων που εκφράζονται με «ξενόφερτο» τρόπο, όπως με υψωμένο τόνο φωνής ο Δήμαρχος εκφράστηκε στον θυμό του δημοσίως! Ποιος είναι τελικά «ξένος» σ’αυτή την πόλη; Έχει να κάνει αυτό επιλεκτικά με τις αγωνίες και τις απόψεις ανάλογα με το εάν εξυπηρετούν την εκάστοτε δημοτική αρχή και τα σχεδιά της; Εμείς τουλάχιστον, ποτέ δεν θα επιτρέψουμε τέτοια ηθικά ατοπήματα ούτε καν να εκφράζονται…

Και βεβαίως, όπως ηχηρά τονίσαμε και στην συνεδρίαση, στον αυταρχισμό του Δημάρχου να βγάζει σε επικοινωνιακή «διαβούλευση» μελέτες επί χάρτου, πιστοί και στην προεκλογική μας δέσμευση, ζητάμε να καταγραφεί η ουσιαστική θέση των συνδημοτών μας για το κυρίως θέμα… στον αυταρχισμό του Δημάρχου, αντιπαραθέτουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες που ο Κλεισθένης ορίζει σαν αυτοδιοικητική φιλοσοφία και με τα δημοψηφίσματα… στον μεγαλοϊδεατισμό του Δημάρχου, που θεωρεί πως η Δημοκρατία κλειδώθηκε γιατί εκλέχθηκε προσφάτως (όπως είπε), αντιπαραθέτουμε την καθημερινή μάχη των ιδεών και των απόψεων… και θα ξαναρωτήσουμε: ποιος φοβάται την κρίση των συνδημοτών μας σε ζητήματα που αφορούν σημαντικές ιστορικές και πολιτισμικές αξίες;

Να κριθούμε όλοι μας!
Γιατί λαϊκισμός (όπως μας επίσης μας αποκάλεσε ο κος Δήμαρχος) δεν είναι να σέβεσαι την κρίση και την γνώμη των συμπολιτών σου και να αγωνίζεσαι να κρίνονται αυτές στον στίβο της Δημοκρατίας, αλλά είναι η υποσχεσιολογία, και η παραπομπή τους «δια της τεθλασμένης» έξω από μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες!» σημειώνεται στην ανακοίνωση.