Διαδικτυακή παρέμβαση από το Κέντρο Πρόληψης

«Η διαφορετικότητα μέσα από τα μάτια των παιδιών της Α΄ δημοτικού»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν.Άρτας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου & την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στις 2 Απριλίου2021υλοποίησε:

1.Διαδικτυακή παρέμβαση στους μαθητές της Α΄ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας
Στόχος της παρέμβασης ήταν μέσα από το παραμύθι με τίτλο: «’Ελμερ ο παρδαλός ελέφαντας»(David Mckee)η αποδοχή της διαφορετικότητας & η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών.
Οι μαθητές στο 4ωρο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να μας ταξιδέψουνε μέσα από τις κατασκευές τους σε πολλά μέρη γεμάτα χρώματα, να μας ¨δυσκολέψουν¨ με την παντομίμα & να μας εκπλήξουν με τις πανέξυπνες ιδέες, λέξεις & φράσεις που ξεχύθηκαν για τον εαυτό τους. Χορέψανε, τραγουδήσανε σε ρυθμούς &στίχους για τη διαφορετικότητα με τον πολύχρωμο ελέφαντα!!Μια ημέρα χαράς, που ανήκε στους μαθητές της Α΄ τάξης με σπουδαία μηνύματα, γεμάτη συναισθήματα!! Το ταξίδι μας αυτό θα συνεχιστεί με επιπλέον συναντήσεις (!)

2.Διαδικτυακήπαρέμβαση στους γονείς των μαθητών της Α΄τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας
Στόχος της παρέμβασης ήταν η γνωριμία με το Κέντρο Πρόληψης (φιλοσοφία & δράσεις) και η ενημέρωση για την υλοποίηση της παρέμβασης στους μαθητές.
Συγκεκριμένα προγραμματίζονται συναντήσεις γονέων με θέματα:
α.«Πως θα ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου»&
β.«Πως θα προστατεύσω το παιδί μου από το διαδίκτυο» (χρήση, κίνδυνοι, εθισμός)
όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση από την υπεύθυνη του προγράμματος κα Μπακέλα Μαρία- Κοινωνική Λειτουργός και τον επιστημονικό υπεύθυνο ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΘΕΟΔΩΡΟ παιδοψυχίατρο «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την υλοποίηση της παρέμβασης την Δ/ντρια της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης κα Βασιλείου Κλεοπάτρα, την Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου κα Λισγάρα Φωτεινή, την εκπαιδευτικό της τάξης κα Τασούλα Φωτεινή& την εκπαιδευτικό της παράλληλης στήριξης κα Μάνου Όλγα».