Διαδικτυακή συνάντηση γονέων με το Κέντρο Πρόληψης

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων &Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν.Άρτας σε συνεργασία με την Δ/ ντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου κα Λισγάρα Φ. &
την Εκπαιδευτικό κα Τασούλα Φ. προσκαλεί τους γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης στην διαδικτυακή συνάντηση την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021& ώρα 18:00έως 19:30με θέμα:
«Πώς να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου στις μέρες της πανδημίας»
Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετέχουν στην συνάντηση,μπορούν να στείλουν μήνυμα
με τα στοιχεία τους (όνομα, τηλέφωνο, e-mail)στοe- mail του Κ.Π.: kpnartas@gmail.com ή για πληροφορίες να επικοινωνήσουνστο τηλέφωνοτης Γραμματείας:
2681023126& ώρες:9:00-13:00έως την Παρασκευή 16/04. Είναι απαραίτητη διαδικασία, ώστε να αποσταλεί ο συνδέσμος συμμετοχής.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν
Υπεύθυνη συνάντησης: κα Μπακέλα Μαρία- Κοινωνική Λειτουργός

Κινητοποίηση για την μονάδα βιομάζας στη ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ


Ενημέρωση των κατοίκων και των γύρω κοινοτήτων για τις εξελίξεις σε σχέση με τις μονάδες καύσης βιομάζας πραγματοποίηση η Επιτροπή Αγώνα στη τοπική κοινότητα Γαρδικίου, για την μονάδα βιομάζας.
Μετά τη συγκέντρωση έγινε συμβολικό κλείσιμο της γέφυρας του Αχέροντα ποταμού, στη Γλυκή, από κατοίκους που αντιδρούν στην μονάδα καύσης βιορευστών στον ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ.

Η ΜΑΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑ για τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων της Βελλάς Ιωαννίνων
Για τους αποφοίτους των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, όπως της Βελλάς Ιωαννίνων που αποτελεί συνέχεια της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής της Βελλάς, κατέθεσε ερώτηση η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.
Στην ερώτησή της η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, αναδεικνύει το πρόβλημα των περιορισμένων επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των Ακαδημιών στο Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας πλήρη εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα.
Η βουλευτής Ιωαννίνων ζητά από την Υπουργό Παιδείας να μπορούν οι απόφοιτοι των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών να συμμετέχουν σε προκηρύξεις διαγωνισμών του δημοσίου και προτείνει την μοριοδότηση τους για εισαγωγή σε ομοειδείς πανεπιστημιακές σχολές με εγγραφή σε προχωρημένα έτη.

ΜέΡΑ25: Μακριά τα αρπακτικά από τις λαϊκές αγορές!
Σε απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25 της 8ης Απριλίου 2021, αναφέρονται τα εξής: Ως ΜέΡΑ25 απαιτούμε για τα περιοριστικά μέτρα, το άνοιγμα του λιανεμπορίου και της εστίασης, τον τουρισμό και τις λαϊκές αγορές:
1. Άμεση δημιουργία του δημόσιου δικτύου κέντρων μαζικών τεστ.
2. Τέλος τα SMS, τα αυτό-τεστ κι οι νυχτερινές απαγορεύσεις. Πρόκειται για μέτρα που δεν βοηθούν αλλά μόνο (α) συγκαλύπτουν την επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην δημιουργήσει δημόσιο δίκτυο κέντρων μαζικών τεστ και (β) αντανακλούν τις αυταρχικές διαθέσεις των κυβερνόντων.
3. Άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου με τα ίδια μέτρα προφύλαξης που ισχύουν στα σουπερμάρκετ και τα πολυκαταστήματα.
4. Άφιξη τουριστών μόνο με πιστοποιητικό μοριακού τεστ των τελευταίων 72 ωρών και ράπιντ τεστ κατά την άφιξη.
5. Μακριά τα αρπακτικά από τις λαϊκές αγορές! Καμία άδεια σε εταιρείες να λειτουργούν στις λαϊκές αγορές, τις οποίες χρόνια τώρα επιβουλεύονται τα σουπερμάρκετ.

Δήμος Ηγουμενίτσας: Τοποθέτηση νέων στεγάστρων στάσεων αστικής συγκοινωνίας

Ολοκληρώθηκε μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ” το έργο κατασκευής, μεταφοράς και τοποθέτησης των στεγάστρων των στάσεων αστικών λεωφορείων, σε κομβικά σημεία του Δήμου Ηγουμενίτσας, με σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, που αναβαθμίζουν τις συνθήκες αναμονής του επιβατικού κοινού.
Η τοποθέτηση των στεγάστρων των στάσεων έγινε σύμφωνα με τις καταγραφόμενες ανάγκες, με στόχο να διευκολύνει και να εξυπηρετήσει τους χρήστες των αστικών λεωφορείων και ταυτόχρονα να τους προστατέψει από τις καιρικές συνθήκες κατά τον χρόνο αναμονής τους. Παράλληλα στις στάσεις τοποθετήθηκαν και αυτόνομα ηλιακά φωτιστικά, κάδοι μικροαπορριμμάτων και πληροφοριακή πινακίδα.
Με απώτερο στόχοτην τοποθέτηση στεγάστρων στάσεων σε κάθε σημείο του, ο Δήμος Ηγουμενίτσας με μέριμνα και σχεδιασμό θα συνεχίσει να διεκδικεί και να υλοποιεί έργα και παρεμβάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς τους, τόσο στην πόλη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Η ΓΣΕΕ για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ την Τρίτη 4 ΜΑΪ́ΟΥ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!
Συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Τρίτη 4 Μαΐου, ώστε η εργατική τάξη να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία, στους αγώνες και στους νεκρούς της.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βιώνει τα τραγικά προβλήματα της πανδημίας, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό τοπίο, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και το οκτάωρο, κάνουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα ακόμη πιο μεγάλα. Τα συνδικάτα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιπαλέψουν και να ακυρώσουν κάθε πολιτική που στοχεύει στα εργασιακά δικαιώματα και αν απαιτηθεί η ΓΣΕΕ θα εκτιμήσει το ενδεχόμενο και νέων απεργιακών κινητοποιήσεων.
Η αξία της ανθρώπινης ζωής και η αξιοπρέπεια στην εργασία βρίσκονται στην προμετωπίδα των αγώνων μας.
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!
Τιμούμε τους νεκρούς και τους αγώνες της εργατικής τάξης!!
Δεν είναι αργία, είναι Απεργία!