«Διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ Άρτας με τη Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια!

Διαχωρίζουν τη θέση τους από την υποψήφια Δήμαρχο

Με ευχές στους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, αλλά με διαχωρισμό της επικεφαλής του συνδυασμού Δημοτική Αναγέννηση Τζένης Ταπραντζή-Κοίλια, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, παίρνει ετεροχρονισμένα θέση στο επεισόδιο που δημιουργήθηκε το βράδυ του Β’ γύρου των δημοτικών εκλογών, έξω από το εκλογικό κέντρο της υποψήφιας Δημάρχου, μεταξύ της ίδιας και υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, μελών και στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για μια ήπια αποδοκιμασία της στάσης της υποψήφιας Δημάρχου, απέναντι στο κόμμα που τη στήριξε να είναι υποψήφια δήμαρχος, μετά από συζητήσεις που ακολούθησαν του επεισοδίου, στις οποίες ακούστηκαν φωνές μέχρι και διαγραφής της.
Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής: «Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας συνεδρίασε με αφορμή την έναρξη της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου στο Δήμο Αρταίων και εύχεται σε όσους εκλέχθηκαν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, με την παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, καλή, παραγωγική και διεκδικητική θητεία με προσφορά στην τοπική κοινωνία. Θα είμαστε δίπλα σε όλους όσοι συμμετέχουν στη «Δημοτική Αναγέννηση», στο πλάι όλων όσων συσπειρώθηκαν στην προοδευτική παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο των αυτοδιοικητικών εκλογών, με όραμα και σχέδιο για ένα καλύτερο Δήμο.

Θα είμαστε στο πλευρό τους στους αγώνες για την Άρτα που μας αξίζει, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, βάζοντας γερές βάσεις ώστε να μη χαθεί άλλη φορά η ευκαιρία για την Άρτα και τους πολίτες της. Με τα αυτοδιοικητικά στελέχη μας να είναι φορείς και αγωγοί του αξιακού φορτίου του αριστερού, προοδευτικού χώρου.
Με αυτό ως αδιαπραγμάτευτο δεδομένο, ομόφωνα τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, εξαρχής καταδίκασαν συμπεριφορές και πράξεις, που δεν αρμόζουν στο ήθος και στις αξίες της Αριστεράς και διαχώρισαν τη θέση τους από την επικεφαλής του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Δημοτική Αναγέννηση», κα Ταπραντζή-Κοίλια Πολυξένη (Τζένη).

Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να υπηρετεί τις τοπικές κοινωνίες με δημοκρατία, αλληλεγγύη και διαφάνεια. Με σεβασμό στους πολίτες και στο περιβάλλον και με γνώμονα την προοδευτική πορεία και ανάπτυξη του τόπου. Όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε θεσμικό, δημοκρατικό και συμμετοχικό επίπεδο.
Για ένα Δήμο ανοιχτό και δημοκρατικό, ένα Δήμο πρωτεργάτη της κοινωνικής αλληλεγγύης, ένα Δήμο κοιτίδα της τοπικής πολιτικής έκφρασης και δράσης, ένα Δήμο ανάπτυξης για όλους τους δημότες, σε όλες τις περιοχές του Δήμου, κόντρα στα πελατειακά δίκτυα και τις σχέσεις εξάρτησης και διαπλοκής».