Διακοπή όλων των εργασιών για τον δρόμο στο Γράμμο ζητά η παράταξη ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε με πολλή προσοχή τις εξελίξεις που αφορούν στην διάνοιξη νέου δρόμου, με δύο μπουλντόζες μια του Στρατού από την πλευρά του Δήμου Νεστορίου και μια της Περιφέρειας Ηπείρου από την πλευρά της Αετομηλίτσας σε προστατευμένη περιοχή Natura2000, ιστορικά ευαίσθητη και πάνω σε ορειβατικό μονοπάτι.

Οι εργασίες γίνονται χωρίς άδεια από τον ΟΦΥΠΕΚΑ και δίχως μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Οι αντιδράσεις από φορείς πληθαίνουν και οι απαντήσεις για το έργο αυτό δεν είναι επαρκείς αφού δεν υπήρξε καμία διαβούλευση, δε ρωτήθηκε κανένας φορέας ούτε η αυτοδιοίκηση και όπως πλέον φαίνεται δεν υπήρξε έγγραφο αίτημα ούτε κάποια προφανής αναγκαιότητα για την κατασκευή του.

Υπάρχει απόλυτη σύγχυση, δεδομένου πως και η επίκληση ” εθνικών λόγων” φαίνεται να μην έχει καμία βάση από τη στιγμή που το Υπουργείο Άμυνας δεν λαμβάνει επίσημη θέση και σύμφωνα με δημοσίευμα ” δεν ρωτήθηκε”.
Δεδομένου πως τα αρμόδια υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος δεν έχουν λάβει επίσημα θέση και εκκρεμούν απαντήσεις σε σχετική ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ζητούμε από την Περιφερειακή Αρχή να διακοπούν άμεσα οι εργασίες στην περιοχή.

Η περιφερειακή παράταξη “Κοινό των Ηπειρωτών” η οποία καταψήφισε στην αρμόδια επιτροπή την απευθείας ανάθεση της Περιφερειακής Αρχής και την αναγκαιότητα των συγκεκριμένων εργασιών, ζητά από τον κ. Περιφερειάρχη να συζητηθεί το θέμα στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024.