Διαμαρτυρία Πολίτη – Κατοίκου Κρανιάς του Δήμου Ζηρού

Από την κ. Παναγιώτα Μπαϊλη Κάτοικο Κρανιάς του Δήμου Ζηρού λάβαμε την παρακάτω επιστολή:
«Και φέτος το Πάσχα η Δημοτική Αρχή Ζηρού έκανε το «θαύμα» της. Μεταμόρφωσε την Κρανιά και την Τύρια σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο, δείχνοντας για μια ακόμη φορά την πλήρη αδιαφορία της για το χωριό μου.
Το τριτοκοσμικό αυτό φαινόμενο επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά και παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων για τη θλιβερή κατάσταση που επικράτησε τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο, και παρά τις διαβεβαιώσεις των υπεύθυνων αντιδημάρχων και του δήμαρχου για έγκαιρη μεταφορά των σκουπιδιών, δεν άλλαξε απολύτως τίποτα.

Οι φωτογραφίες αδιάψευστος μάρτυρας για το χάλι και την κατάντια που προκάλεσε, σε όλη τη διάρκεια των εορτών, η ανικανότητα της διοίκησης του Δήμου Ζηρού.
Επικοινώνησα με τον αντιδήμαρχο Κρανιάς, στέλνοντας του φωτογραφικό υλικό. Με διαβεβαίωσε «Αύριο θα μαζευτούν τα σκουπίδια». Πέρασε το «αύριο», το «μεθαύριο» και το «αντιμεθαύριο» και βρώμισε κυριολεκτικά ο τόπος.
Ενώ, ο κ. Δήμαρχος, σε γραπτό μήνυμά μου, απάντησε « Μη με ξαναενοχλείτε.
Είστε ανάγωγη». Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Καλαντζής την αντιμετώπιση ενός πολίτη που ζητάει το αυτονόητο. Με υπέρμετρη αλαζονεία και έπαρση!
Στο δημοτικό συμβούλιο, την Τετάρτη 27/4/2022, ζήτησα το λόγο από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για να εκφράσω τα παράπονά μου.
Δυστυχώς όμως, δεν καταγράφηκαν οι απόψεις μου στο κανάλι του youtube γιατί ο πρόεδρος , κ. Χασίδης ανακοίνωσε με περισσό θράσος, πως διακόπτει τη μετάδοση, λογοκρίνοντας τα λεγόμενά μου, με σκοπό να αποκρύψει από τη δημοσιότητα τον διάλογο με τον Δήμαρχο και την κριτική που άσκησα για την απαξίωση της Κρανιάς και της Τύριας από τη Δημοτική Αρχή.
Λογοκρισία, κλείσιμο της διαδυκτιακής αναμετάδοσης και μπλοκαρίσματα πολιτών από τους λογαριασμούς των social media του Δήμου, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ το τονίζω, ώστε να μην μπορούν να σχολιάζουν και να εκφράζουν τη γνώμη τους.

Έτσι αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία, έτσι πράττουν !
Τέλος, θέλω να δηλώσω πως η ενασχόλησή μου με τα κοινά σταματά στις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του Δημότη. Δε σχετίζεται με κανενός είδους πολιτική φιλοδοξία αλλά μόνο με την αγάπη για τον τόπο μου.
Θα προσπαθώ πάντα για την αναβάθμιση του χωριού μου καταγγέλλοντας τις συμπεριφορές που το υποβαθμίζουν, ανεξάρτητα από πρόσωπα και παρατάξεις.

Παναγιώτα Μπαϊλη
Κάτοικος Κρανιάς του Δήμου Ζηρού»