Διαμαρτυρία της Δημάρχου Ν. Σκουφά για τη μετακίνηση ιατρού από το ιατρείο Κομποτίου

Με επιστολή της δημάρχου του δήμου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ κας Ροζίνας Βαβέτση σχετικά με τη μετακίνηση ιατρού από το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Κομποτίου που απεστάλει προς τον κ. Ιωάννη Καρβελη ΔΙΟΙΚΗΤΗ 6 ης ΥΠΕ, και με κοινοποιηση προς τους κ. Γεώργιο Στύλιο ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΑΡΤΑΣ,
κ. Βασίλη Κικίλια ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ, ζητείται να ακυρωθεί η μετακίνηση.
Στην επιστολή η κ. Βαβέτση αναφέρει:
«κ. Διοικητά,
Το πολυδύναμο ιατρείο Κομποτίου εξυπηρετεί όπως είχαμε ήδη αναφέρει με το υπ΄αριθμ. 1605/10-03-2020 έγγραφό μας τις περιοχές Κομποτίου, Φλωριάδας, Αιτωλοακαρνανίας κ.λ.π και με πάνω από 3000 ασθενείς.
Τα άτομα αυτά είναι προχωρημένης ηλικίας, επιβάλλεται να μένουν σπίτι τους κι αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν σύγχρονες μεθόδους συνταγογράφησης.
Επομένως, η απομάκρυνση του γιατρού ενόψει και της πανδημίας, θα προκαλέσει άσκοπες μετακινήσεις, καθώς οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα κατά τόπους ιατρεία και για οποιαδήποτε εξέταση, ακόμα και για την συνταγογράφηση φαρμάκων θα υποχρεώνονται να επισκέπτονται το ΤΟΜΥ Άρτας.
Ήδη οι μεταφορές με αστικές συγκοινωνίες είναι μειωμένες και η έκθεση των κατοίκων μπορεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα και να συμβάλλει στην διασπορά του ιού.
Θεωρούμε ότι η γιατρός θα πρέπει να παραμείνει στο εν λόγω πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο, ώστε να δύναται να εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της ΔΕ Κομποτίου και της ευρύτερης περιοχής».

Τηλεδιάσκεψη Γ. Στύλιου με τον Διοικητή της 6ηςΥΠΕ για το Νοσοκομείο Άρτας
Ο Γιώργος Στύλιος πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ (Υγειονομικής Περιφέρειας) κ. Καρβέλη, σχετικά με τις ανάγκες του Νοσοκομείου Άρτας, υπό το πρίσμα των νέων περιστατικών κορωνοϊού που σημειώθηκαν στην περιοχή της Άρτας. Η επικοινωνία έγινε μετά την πρόσφατη συνεργασία του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας με το Διοικητή κ. Ντάκουλα, και την παλαιότερη με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Άρτας.
Ο κ. Καρβέλης ενημέρωσε τον κ. Στύλιο ότι προχωράει γρήγορα η διαδικασία προσλήψεων του ιατρικού και παραϊατρικού επικουρικού προσωπικού. Τον πληροφόρησε ότι η 6η ΥΠΕ αναμένει άμεσα εξοπλισμό (μόνιτορ παρακολούθησης και αναπνευστήρες) καθώς και αναλώσιμα υλικά (μάσκες, γάντια, ποδιές και αντισηπτικά) που έχουν παραχωρηθεί κυρίως μέσω δωρεών στο Υπουργείο Υγείας. Τα παραπάνω αποτελούν αιτήματα του Διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας.
Ο Διοικητής της ΥΠΕ δεσμεύτηκε ότι το Νοσοκομείο της Άρτας θα είναι στις προτεραιότητές του. Τόνισε ότι θα παρέχει το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό για την κάλυψη νέων ανεξάρτητων κλινών αυξημένης φροντίδας που δημιουργήθηκαν για ενδεχόμενες ανάγκες των πασχόντων από τον κορωνοϊό.
Ο κ. Στύλιος επισήμανε στον κ. Καρβέλη τις ανάγκες του Νοσοκομείου Άρτας και τον καθοριστικό του ρόλο στη διαχείριση της κρίσης στην υγεία στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, της Πρέβεζας καθώς και μεγάλου μέρους της Αιτωλοακαρνανίας και της Λευκάδας.

Σύσκεψη για το Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά
Τα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών του Κατσικά αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης στα Γιάννενα.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Λώλης και Γιάννης Αιβατίδης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος, η ειδική σύμβουλος του δημάρχου Διονυσία Αμπατζίδη, εκπρόσωποι των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο Κέντρο και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στην σύσκεψη διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα σχεδίου για την αντιμετώπιση ύποπτου κρούσματος στον καταυλισμό όπως και άλλα προβλήματα που σχετίζονται κυρίως με την έλλειψη επαρκούς φύλαξης και τον συνωστισμό στους οικίσκους.
Μετά την καταγραφή των προβλημάτων ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.
Στην επιστολή επισημαίνει αναλυτικά τα προβλήματα και ζητά την εκπόνηση τοπικού σχεδίου για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κορωνοιού στο Κέντρο Φύλαξης.

Η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης στηρίζει τα στρατόπεδα του Έβρου
Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλας Πατουλίδου και κατόπιν συνεννόησης με τον Υφυπουργό Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, σήμερα το πρωί παραδόθηκαν 25 τόνοι τσιμέντου της Τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ ΑΕ. για οικοδομικές ανάγκες στρατοπέδων στον Έβρο.
Ο Ταξίαρχος Ακρίβος Χαράλαμπος, ευχαρίστησε την κ. Πατουλίδου και τον Διευθυντή του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας κ. Κωνσταντίνο Νικολάου για την σπουδαιότητα αυτής της κίνησης εταιρικής ευθύνης από την πλευρά της τσιμεντοβιομηχανίας και τόνισε πως τα υλικά θα χρησιμοποιηθούν σε εργασίες, ενδυναμώνοντας την ασφάλεια των συνόρων.
Ο κ. Νικολάου από την πλευρά του επεσήμανε πως οι άνθρωποι του ΤΙΤΑΝΑ, δε θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι κυρίως σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία.
Η κ. Βούλα Πατουλίδου ,ευχαρίστησε και τις δύο πλευρές για την άμεση ανταπόκριση και την άριστη συνεργασία και δήλωσε πως μπορεί να είναι δύσκολες οι στιγμές για όλη την ανθρωπότητα αλλά φροντίζουμε να αναδεικνύουμε , τις βέλτιστες πρακτικές από την πολιτική, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία πολιτών συνεισφέροντας με κάθε τρόπο όπου μπορεί ο καθένας μας,από όποια θέση ” ευθύνης ” υπηρετεί.

Σε ετοιμότητα οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου για το Πάσχα
Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνονται τα εξής:
Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, καθώς και οι σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις έχουν κατάλληλα προετοιμαστεί για τις σφαγές ενόψει του Πάσχα.
Συγκεκριμένα, υπάρχει επαρκές κτηνιατρικό προσωπικό για τη διενέργεια κρεοσκοπικού ελέγχου σε όλα τα σφαγεία της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και για την έκδοση όλων των απαραιτήτων πιστοποιητικών για τη μετακίνηση των ζώων.
Επαναλαμβάνεται ότι δεν απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του κτηνοτρόφου στα Τμήματα Κτηνιατρικής της Περιφέρειας και στα Αγροτικά Κτηνιατρεία, παρά μόνο η προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία.

Οι σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις και γενικότερα όλες τις εγκαταστάσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης της Περιφέρειας έχουν ενημερωθεί για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνονται αναφορικά με τον κορωνοϊό, τόσο από το προσωπικό, όσο και από τους κτηνοτρόφους και εμπόρους κρέατος κτλ προϊόντων.
Παράλληλα, αυτή ακριβώς τη δύσκολη εποχή, η σημασία και η στήριξη της εγχώριας παραγωγής αποκτά άλλη αξία. Ως αποδέκτες των προβλημάτων που έχουν προκύψει, απευθύνουμε έκκληση προς όλους, για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς τις ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο, επιλέγοντας προϊόντα τοπικής παραγωγής (κρέας, αυγά, τυροκομικά, μέλι, κρασιά, ζυμαρικά, κλπ).

Αυγενάκης: Άξιες ευχαριστιών και συγχαρητηρίων οι δωρεές της αθλητικής οικογένειας 
Η χώρα, οι πολίτες, κυρίως όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δοκιμάζονται καθημερινά από τη φονική πανδημία του κορωνοϊού. Ο αθλητισμός, ως κοινωνική έκφραση, δεν περιορίζεται μόνο σε ένα πρότυπο υγιούς ζωής. Αποτελεί, πάνω απ’ όλα, πρότυπο αλληλεγγύης, εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς.
Αξίζουν, λοιπόν, προβολής και συγχαρητηρίων, καθώς είναι πράξεις που οφείλουν να βρουν μιμητές, η ευαισθητοποίηση, η σύμπνοια, η ενίσχυση της κοινής προσπάθειας και οι δωρεές της αθλητικής οικογένειας, η οποία βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των δράσεων αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τις αξίες που θεμελιώνουν την κοινωνία των πολιτών.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εκφράζει τις βαθιές ευχαριστίες του για τις προσφορές της αθλητικής κοινότητας στον αγώνα της χώρας ενάντια στη μάστιγα του κορονωϊού.

Υιοθετήθηκε η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για τη συνεισφορά της Βουλής στη μάχη κατά του Κορονοϊού
Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει την ικανοποίηση του για την αποδοχή της πρότασης του, από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, να ενισχυθεί η πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και συγκεκριμένα η απόφαση για την δημιουργία των 50 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία, με χρηματοδότηση από τη Βουλή. Παράλληλα το Κίνημα Αλλαγής με την οικονομική συνεισφορά των βουλευτών και ευρωβουλευτών του έχει ήδη προχωρήσει στην προμήθεια εξοπλισμού πέντε κλινών ΜΕΘ με εξοπλισμό, μόνιτορ και σύγχρονα κρεβάτια τα οποία θα είναι στη διάθεση του εθνικού συστήματος υγείας μέσα στον Απρίλιο. Ήδη το Υπουργείο Υγείας έχει κάνει αποδεκτή την προσφορά μας με την 2230 της 1ης Απριλίου 2020 απόφαση του Υπουργού.