Διαμαρτυρία του Σωματείου Προσωπικού ΔΕΥΑΙ

Μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ που πραγματοποιήθηκε στις 4-11-2019 και την ακύρωση της απόφασης που αφορά στην μετατροπή των συμβάσεων των 3 συναδέλφων που απασχολούνται στην επιχείρηση μέσω προγράμματος ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ από ορισμένου σε αορίστου χρόνου σε αορίστου χρόνου αλλά και την ενημέρωση από τον πρόεδρο ΔΣ για την εξέλιξη του θέματος των πέντε συναδέλφων που μετείχαν στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της ΔΕΥΑΙ θα θέλαμε να σας τονίσουμε τα εξής :

Η θέση του Σωματείου μας για την ακύρωση της απόφασης που αφορά την μετατροπή των συμβάσεων των τριών συναδέλφων είναι ότι σε κάθε περίπτωση οι συμβάσεις τους θα πρέπει να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου μέσα στα χρονικά περιθώρια που προβλέπεται. Σε καμιά περίπτωση το Σωματείο μας δεν μπορεί να δεχτεί καμιά άλλη λύση για το συγκεκριμένο θέμα !!!
Στην περίπτωση των πέντε συναδέλφων που συμμετείχαν στη διαδικασία του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης της ΔΕΥΑΙ – το οποίο συνιστά οικειοθελή αποχώρηση με αποζημίωση – θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής : Οι συνάδελφοι μας αυτοί τη στιγμή μετά την ακύρωση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι μετέωροι σε σχέση με την εργασιακή τους σχέση. Παραμένουν απλήρωτοι για 3 μήνες και κανένας δεν τους απαντάει εάν είναι εργαζόμενοι ή όχι. Η ενέργεια αυτή είναι πέρα από κάθε λογική και πιθανόν έξω από τα όρια της νομιμότητας. Διότι έχουμε εφαρμογή μίας απόφασης μόνο προς το σκέλος που αφορά την ακύρωση του προγράμματος εθελούσιας εξόδου λόγω του ότι υλοποιήθηκε σε χρόνο λίγο μετά τις δημοτικές εκλογές και όχι ως προς το σκέλος της συνέχισης του εργασιακού βίου των συναδέλφων.

Οι συνάδελφοι λοιπόν, κάτω από αυτό το πρίσμα οδηγούνται μονοσήμαντα στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους αποκλειστικά μέσω δικαστικών διαδικασιών και διαδικασιών προσφυγών που δημιουργούν κλίμα συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων και που τους επιβαρύνουν επιπλέον οικονομικά.
Θέση μας λοιπόν είναι να ολοκληρωθούν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες από τη διοίκηση ώστε να επιλυθεί το θέμα των συναδέλφων με κάθε πρόσφορο τρόπο.
Το ΔΣ του Σωματείο Προσωπικού ΔΕΥΑΙ