ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΦΑΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ

«Άδικη» θεωρούν την απομάκρυνση του πατέρα Θεοφάνη Ντούβαλη, οι ενορίτες του Αγίου Ιωάννη της Πέρα Καλεντίνης με επιστολή στον Μητροπολίτη Άρτας, στην οποία αναφέρουν:

“Σεβασμιότατε,
Εμείς οι ενορίτες της μικρής ενορίας του ‘ΑΗ –ΓΙΑΝΝΗ’ του συνοικισμού Πέρα Καλεντίνης που βρίσκεται στα όρια δύο κοινοτήτων , Άνω Καλεντίνης και Διχομοιρίου με έκπληξη, με απορία αλλά και με λύπη πληροφορηθήκαμε τις ενέργειες σας, σχετικά με τον πατέρα Θεοφάνη Ντούβαλη. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν εχουμε δικαίωμα να παρεμβαίνουμε στα καθήκοντα και στις αρμοδιότητες σας, αλλά ούτε τέτοια διάθεση έχουμε. Απεναντίας πάντα μας διέκρινε και μας διακρίνει ο σεβασμός στον μητροπολίτη μας. Θα αναρωτηθείτε ίσως τότε γιατί η έκπληξη, η απορία και η λύπη;

Σεβασμιότατε,
Ο πατέρας Θεοφάνης υπηρέτησε την ενορία μας 18 συναπτά έτη, από το 1987 έως το 2005, κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Κατάφερε με το έργο του, την καλοσύνη, την πραότητα και πάνω απ΄όλα την ανθρωπιά του, να μπει στις καρδιές όλων μας. Δεν ήταν μόνο ο ιερέας μας, που βάφτισε τα παιδιά μας, πάντρεψε πολλούς και πολλές από μας, ήταν ο άνθρωπος που ακροάζονταν τον πόνο του καθενός μας και με τις ενέργειες του, τις συμβουλές του και την συμπαράσταση του μας ανακούφιζε.

Κατάφερε να φέρει κόσμο στην εκκλησία, όχι μόνο από την ενορία του, αλλά και από τα περίχωρα, κερδίζοντας την γενική εκτίμηση όλων. Μας αγάπησε, τον αγαπήσαμε και θα τον αγαπάμε, γιατί για μας είναι μέλος των οικογενειών μας. Το έργο του και η προσφορά του, όμως δεν σταματούν εδώ. Συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο στην καινούργια ενορία του, στο ιστορικό Κομμένο. Όπως ήταν φυσικό κερδίζει και εδώ την αγάπη, την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων, για το έργο, που άφησε φεύγοντας για την ενορία Αγίου Νικολάου ΑΡΤΑΣ.
ΑΚΑΜΑΤΟΣ, ΕΡΓΑΤΗΣ -και εδώ- δουλεύει σκληρά και καταφέρνει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να κάνει πολλά, αλλά το σπουδαιότερο να κερδίσει την αγάπη, την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων.

Συνεχίζει με ζωντάνια και διάθεση για προσφορά, συνεπικουρούμενος από τις σωματικές και πνευματικές του δυνάμεις.
Σεβασμιότατε,
– Πληροφορηθήκαμε ότι τον αντικαταστήσατε από προϊστάμενο του Αγίου Νικολάου.
– Να γιατί η έκπληξη, η απορία και η λύπη.
Διερωτόμαστε μήπως η ανταμοιβή για την προσφορά του στην Εκκλησία και στο λαό είναι η ταπείνωση και η απαξίωση;”