Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Οχρίδας

Η Αδελφότητα Κυψελιωτών Άρτας συμμετείχες στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Οχρίδας 2025.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια η Αδελφότητα Κυψελιωτών Άρτας συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που πραγματοποιήθηκε στην πανέμορφη Οχρίδα!

Μέσα από τους χορούς, τις φορεσιές και τη μουσική μας, μεταφέραμε ένα κομμάτι της ηπειρώτικης παράδοσης και της ελληνικής ψυχής σε ένα διεθνές κοινό, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό και αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα!

Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές για τη φιλοξενία, καθώς και όλα τα μέλη και τους φίλους της Αδελφότητας που στάθηκαν δίπλα μας σε αυτό το υπέροχο ταξίδι πολιτισμού και παράδοσης».

 

 

 

Επίδομα γέννησης

Ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος σχετικά με την ανακοίνωση για επίδομα γέννησης από τους δήμους, με ανάρτησή του αναφέρει: «θεσμοθετείται το επίδομα γέννησης ύψους 3.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, ένα μέτρο που αποτελούσε πάγιο αίτημα Ορεινών Δήμων και του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη τα τελευταία χρόνια .
Σημείωση: ( Εξηγούσαμε χωρίς να το κατανοούν στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ως Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη είσαστε έτοιμοι να χορηγήσουμε το επίδομα των 3.000 ευρώ αλλά νομικά κολλήματα δεν το επιτρέπουν).
Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια ουσιαστική νίκη για τους ορεινούς Δήμους όπου το δημογραφικό πρόβλημα απειλεί το μέλλον των τοπικών κοινωνιών. Η θεσμοθέτηση του επιδόματος των 3.000 ευρώ δεν είναι απλώς μια οικονομική ενίσχυση – είναι μια επένδυση στο μέλλον και ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας για όλους όσοι επιλέγουν να δημιουργήσουν και να παραμείνουν στον τόπο τους.
”Άργησε, αλλά έγινε! Μετά από συνεχείς προσπάθειες, η κυβέρνηση προχωρά στη νομοθέτηση της χορήγησης επιδόματος 3.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση, μέσω των Δήμων.
Η σημαντική αυτή είδηση ανακοινώθηκε πριν από λίγο στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αλεξανδρούπολη, από τον Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο, ο οποίος κράτησε το λόγο του και έκανε πράξη μια ουσιαστική δέσμευση στήριξης των νέων οικογενειών και της περιφέρειας».

 

 

 

 

Προσωρινή μεταφορά κάδων λόγω “Open Mall”΅

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αρταίων ενημερώνει τους πολίτες ότι, από τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2025, οι μπλε και πράσινοι κάδοι απορριμμάτων που εξυπηρετούν τις οδούς Καραϊσκάκη και Καραπάνου θα μεταφερθούν προσωρινά στην περιοχή Ψαροπλιά, λόγω εργασιών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου Open Mall.
Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να τοποθετούν τα απορρίμματά τους στον προσωρινό χώρο των κάδων, έως την ολοκλήρωση των εργασιών.
Η Υπηρεσία Καθαριότητας ευχαριστεί για την κατανόηση και τη συνεργασία όλων.

 

 

 

 

Φίλοι Βιβλίου Άρτας

Ο σύλλογος «Οι φίλοι του βιβλίου Άρτας» πραγματοποιεί ομιλία με τον ιστορικό και υποψήφιο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Νικόλαο Οικονόμου, με θέμα «Η Εκστρατεία του Πύρρου στην Ιταλία και τη Σικελία: Προβολή ισχύος της Ηπείρου στον Αρχαίο Κόσμο», την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στις 20.30 στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας.

 

 

 

 

Ο νέος αγωγός ύδρευσης στην Ε.Ο Πρέβεζας-Ιωαννίνων

Κατά μήκος της εθνικής οδού Πρέβεζας -Ιωαννίνων συνεχίζονται οι εργασίες για την τοποθέτηση του νέου αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας-Άρτας-Λευκάδας. Τα έργα για την εγκατάσταση των σωλήνων, μέχρι τον Λούρο βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω φωτεινών σηματοδοτών αλλά και τη χρήση της παλιάς Εθνικής Οδού στο Μάζωμα για τα οχήματα με κατεύθυνση προς Γιάννενα περίπου από το ύψος της Νικόπολης μέχρι και το ύψος του Μιχαλιτσίου.
Οι ρυθμίσεις έχουν ισχύ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, ωστόσο αν οι εργασίες δεν ολοκληρωθούν κυρίως λόγο των καιρικών συνθηκών θα δοθεί παράταση. Το μεγάλο έργο των 140 εκ. ευρώ αναμένεται να επιλύσει τα προβλήματα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες η Λευκάδα και η Πρέβεζα.
Η Πρέβεζα θα υδρεύεται από δεξαμενή χωρητικότητας 4.000 κυβικών, η οποία θα τοποθετηθεί σε ύψος 75 μέτρων κοντά στην υφιστάμενη δεξαμενή, ενώ ο ορίζοντας για την ολοκλήρωση του έργου είναι τα δυο έτη.

 

 

 

 

Εθελοντική Αιμοδοσία

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, κατόπιν πρωτοβουλίας του και με την αρωγή και συνεργασία της Διοίκησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου Συν.Πε., διοργανώνει στις 13/11/2025, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 π.μ. – 15.00 μ.μ. Εθελοντική Αιμοδοσία στην Αίθουσα του Δ.Σ. (κτήριο Διοίκησης) στα Γιάννενα.
Το σωματείο μας, στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προς τα μέλη του, διοργανώνει την εν λόγω εκδήλωση με σκοπό:
– Την ανανέωση και διαρκή παρακαταθήκη αίματος.
– Την παροχή άμεσης βοήθειας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
– Την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς.
Σε μια περίοδο όπου η εξεύρεση αίματος είναι εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά μετά και από την πρωτόγνωρη πίεση που άσκησε στο Ε.Σ.Υ. η πανδημία Covid_19, είναι σημαντικό να συνδράμουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια συνεισφοράς στους συνανθρώπους μας, ώστε κανείς να μη στερηθεί το πολύτιμο, μοναδικό και αναντικατάστατο αγαθό ζωής.

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν και μη μέλη του Σωματείου μας, καθώς είναι ανοιχτή και επιδιώκουμε τον μέγιστο αριθμό συμμετοχών.

Η εθελοντική αιμοδοσία μπορεί κυριολεκτικά να σώσει ζωές!