ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Άρτας

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας διοργανώνει Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με κριτές, με τίτλο: «Η διαχείριση του πολιτισμού ως απόθεμα παιδείας και ανάπτυξης στη σύγχρονη κοινωνία»
Στη διοργάνωση συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, ο Σύλλογος «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας», ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών «Χρήστος Τσεβάς».
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υβριδικά (διαδικτυακά και δια ζώσης)
στις 3, 4 & 5 Δεκεμβρίου 2021.
Η υποβολή των εργασιών/ανακοινώσεων θα γίνει ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους με την συμπλήρωση της σχετικής φόρμας από
Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 έως και Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 (παράταση μίας ημέρας)
Η εγγραφή στο συνέδριο είναι δωρεάν.
Μετά την ολοκλήρωσή του Συνεδρίου θα αναρτηθούν ψηφιακά πρακτικά και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Επίσκεψη αποστολής από Σλοβακία στην Περιφέρεια
Αντιπροσωπεία από τη Σλοβακία, η οποία βρίσκεται στα Ιωάννινα, επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια Ηπείρου, όπου είχαν συνάντηση με τους Αντιπεριφερειάρχες Κ. Σιαράβα και Οδυσσέα Πότση, με την παρουσία της Διευθύντριας Τουρισμού Ιουλίας Μαρκούλα. Αντηλλάγησαν απόψεις για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος με έμφαση στον τουρισμό. Την Petra Prosňanská, ο αντιδήμαρχος της πόλης Ντόλνυ Κουμπίν (Dolný Kubín) κ. Matúš Lakoštík και ο διευθυντής του Λυκείου Pavla Országha Hviezdoslava κ. Peter Strežo.

Δήμος Ιωαννιτών: Ο τόπος μας γίνεται φτωχότερος με το θάνατο του παπά- Θανάση
Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει με ανκοίνωσή του, την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του ιερομόναχου Αθανάσιου Χατζή.
Ο γνωστός σε όλους μας παπά- Θανάσης αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα. Το παράδειγμα που έχει ανάγκη η κοινωνία και η ορθοδοξία και δεν είναι άλλο από της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς αγάπης.
Στάθηκε ένας πραγματικός φάρος ελπίδας για εκατοντάδες παιδιά. Άνοιξε την αγκαλιά του και φρόντισε για την εκπαίδευση, τη μόρφωση και την κατάρτισή τους.
Δημιούργησε ένα ζωντανό κύτταρο στο Μοναστήρι της Δουραχάνης που πάντα θα τον θυμάται και θα τον ευγνωμονεί.
Ο θάνατος του παπά- Θανάση κάνει τον τόπο μας φτωχότερο, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ν.Α.Ρ.: Ο πρωθυπουργός «πασάρει» και ο περιφερειάρχης «σκοράρει»…
Σε ανακοίνωση από τις Οργανώσεις Βάσης Ηπείρου του Νέου Αριστερού Ρεύματος (Ν.Α.Ρ.) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση συνιστώσες της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ηπείρου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Άριστα συνεργάζονται οι δύο «επιτελικοί» της ΝΔ, Μητσοτάκης-Καχριμάνης.
Ο ένας, ήρθε στα Ιωάννινα και συνάντησε δήθεν «νέους που επιστρέφουν για να δουλέψουν στον τόπο τους», προσπαθώντας να ξεπλύνει το κύμα νεομεταναστών που δημιούργησαν οι μνημονιακές πολιτικές στην Ήπειρο. Αυτές που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των πρόθυμων συνοδοιπόρων τους, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, ΑΝΕΛ, την τελευταία δεκαετία.
Μόνο που οι «τυχαίοι συνομιλητές» του, ήταν παιδιά μεγαλοεπιχειρηματιών και βιομηχάνων τα περισσότερα, που μπορούν ότι ώρα θέλουν να φύγουν ή να γυρίσουν στον τόπο τους…».

Σεμινάριο ΕΦΕΕΑΦ 2/12 για την εφαρμογή MyData
Η Ένωση Φοροτεχνικών Άρτας – Φιλιππιάδας διοργανώνει επίκαιρο επιμορφωτικό σεμινάριο την Πέμπτη 2/12/2021 στις 15:00 στην Αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Άρτας με τον «εξαίρετο συνάδελφο» Γιώργο Κορομηλά όπως αναφερεται σε ανακοίνωση που σημειώνει τα εξής: «Θέμα θα έχει τις αλλαγές που φέρνει η εφαρμογή MyData στις επιχειρήσεις και ο ρόλος του Λογιστή Φοροτεχνικού. Είναι το πρώτο διά ζώσης σεμινάριο που διοργανώνουμε μετά την πανδημία. Η ανάγκη ενημέρωσης είναι μεγάλη αλλά πρωτίστως προέχει η εξασφάλιση της υγείας όλων μας και η καταπολέμηση της διάδοσης του covid 19 και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν. Το σεμινάριο θα το παρακολουθήσει περιορισμένος αριθμός ατόμων πλήρως εμβολιασμένα ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο. Λόγω του περιορισμού στον αριθμό των συμμετεχόντων θα δοθεί προτεραιότητα στα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της Ένωσής μας».

έναρξη προγράμματος: “ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ”.

Το τμήμα Αθλητισμού του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει την έναρξη του προγράμματος: “ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ”. Η αρχή θα γίνει με δύο(2) πρωινά τμήματα που θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου» σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
Κάθε Τρίτη: κλειστό γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου»
• Α΄ Τμήμα 09:00-10:00
• Β΄ Τμήμα 10:00-11:00
Κάθε Πέμπτη: κλειστό γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου»
• Α΄ Τμήμα 09:00-10:00
• Β΄ Τμήμα 10:00-11:00
Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Τρίτη 07-12-2021
Πληροφορίες – εγγραφές: καθημερινά στο τηλέφωνο 2665360012 από τις 11:30-14:00 Κος Απόστολος Γκουντούλας (Κ.Φ.Α. του προγράμματος) ή στο email: gountoulas@1345.syzefxis.gov.gr.
Τα μαθήματα γυμναστικής θα είναι χωρίς αντίτιμο μέχρι την νέα πρόσληψη Κ.Φ.Α.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσκομίσουν με την εγγραφή τους:
1. Αίτηση εγγραφής,
2. Ιατρική βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα και
3. Πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του covid-19 ή νόσησης.

Βαλκανικό πρωτάθλημα καράτε-Ριέκα Κροατίας 26-27 & 28 /11/2021
Βαλκανιονίκης ο Χριστόφορος Κατσούλας
Ασημένιο μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα εφήβων Νέων για τον αθλητή του αθλητικού συλλόγου καράτε Ιωαννίνων Χριστόφορο Κατσούλα!!
Όπως σημειώνεται σε σχετική ενημέρωση, έχοντας καταπληκτική απόδοση νίκησε διαδοχικά τους πρωταθλητές Σκοπίων, Βοσνίας, Σερβίας και Τουρκίας και έφτασε στον τελικό της κατηγορίας καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση.
Είχε κατακτήσει τον περασμένο Οκτώβριο το ασημένιο μετάλλιο στο μεσογειακό πρωτάθλημα στην Κύπρο και τον Σεπτέμβριο το αργυρό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων νέων κερδίζοντας την μοριοδότησή του για τα Ελληνικά πανεπιστήμια. Την ΕΘνική μας ομάδα κοουτσάρισε ο προπονητής Γκορέζης Δημήτρης που μαζί με τους άλλους προπονητές την έφεραν στην 3 θέση στα βαλκάνια .

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Μία ακόμη δράση καταδρομικού εμβολιασμού σε δημότες του Δήμου Πωγωνίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, με πρωτοβουλία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, τις υπηρεσίες του Δήμου και την Αντιπεριφειάρχη κ. Αγνή Νάκου.
Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν στο Περιφερειακό Ιατρείο Παρακαλάμου από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
Όσοι πολίτες επιθυμούν να εμβολιαστούν θα πρέπει να το δηλώσουν στο www.emvolio.gov.gr (δηλώνοντας ως κέντρο εμβολιασμού το Κέντρο Υγείας Δελβινακίου). Επίσης μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους μέσω ΚΕΠ ή φαρμακείων.