Διευθύντρια σχολείου του Ειδικού Σχολείου Άρτας δάγκωσε 11χρονο μαθητή!!!

Μήνυση κατέθεσε η μητέρα ενός 11χρονου μαθητή, καθώς το παιδί της γύρισε στο σπίτι με μια δαγκωματιά στο πόδι και σημάδια πάλης στα χέρια του.
Πιο συγκεκριμένα, μήνυση εναντίον της διευθύντριας του Ειδικού Σχολείου Άρτας υπέβαλε η μητέρα ενός 11χρονου μαθητή, επειδή όπως κατήγγειλε η εκπαιδευτικός τον δάγκωσε και του προκάλεσε μελανιές και εκδορές στο αυτί και στο χέρι.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η διευθύντρια του σχολείου φέρεται να υποστήριξε ότι το παιδί, που πάσχει από αυτισμό, είχε επιτεθεί σε μια συμμαθήτρια του, την οποία έσερνε απ’ τα μαλλιά και γι’ αυτό τον δάγκωσε προκειμένου να την αφήσει. Σύμφωνα με τον ANT1, η δασκάλα φέρεται να υποστήριξε ότι το παιδί επιτέθηκε σε εκείνη και όχι σε άλλο πρόσωπο.
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί το υπουργείο Παιδείας και σύμφωνα με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ξεκίνησε η πειθαρχική διαδικασία.
«Λειτούργησα αντανακλαστικά», φέρεται να είπε η διευθύντρια, ενώ η μητέρα του παιδιού εκφράζει την απορία αλλά και την έντονη δυσαρέσκειά της για το πώς είναι δυνατόν μια δασκάλα να αμύνεται με τέτοιο βάναυσο τρόπο εναντίον ενός παιδιού 11 χρονών που πάσχει από αυτισμό. Το παιδί, είπε, πηγαίνει στο ειδικό σχολείο «οπότε οι δάσκαλοι ειδικής αγωγής υποτίθεται ότι είναι άνθρωποι και πως έχουν σπουδάσει για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών»

Ξανά σε λειτουργία, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την δήλωση διορθώσεων τετραγωνικών μέτρων ακινήτων προς τους Δήμους
Σε λειτουργία βρίσκεται ξανά, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την δήλωση διορθώσεων τετραγωνικών μέτρων ακινήτων προς τους Δήμους. Μέσω της πλατφόρμας https://tetragonika.govapp.gr/, ιδιοκτήτες ακινήτων που μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει ή έχουν υποβάλει ανακριβή δήλωση, υποβάλλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία για την επιφάνεια ή και την χρήση του ακινήτου, το αργότερο έως στις 30 Ιουνίου 2022.
Οι υποβάλλοντες της δήλωσης υποχρεούνται να καταβάλουν τα τέλη που αντιστοιχούν στα ορθά τετραγωνικά μέτρα, υπολογιζόμενα από 1ης.1.2020 μέχρι την ημερομηνία της δήλωσης, με πρόστιμο είκοσι τοις εκατό (20%) επί του ποσού που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου Αρταίων, υπεύθυνη κα. Χρήστου Ζωή, τηλέφωνο επικοινωνίας 26813 62272.

Ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ανανέωση αδειών κατοχής κυνηγητικών όπλων 
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει στους κατόχους κυνηγητικών όπλων την υποχρέωσή τους να μεριμνήσουν για την ανανέωση των αδειών κατοχής τους, των οποίων η ισχύς έχει λήξει.
Σημειώνεται ότι για τη μη έγκαιρη ανανέωση της άδειας κατοχής κυνηγητικού όπλου προβλέπονται ποινικές κυρώσεις και κατάσχεση του όπλου.
Οι υπόχρεοι παρακαλούνται να αποταθούν άμεσα στις κατά τόπους αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες προς αποφυγή των συνεπειών του νόμου και της συνακόλουθης ταλαιπωρίας τους.
Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί από τους νόμιμους κληρονόμους θανόντων που ήταν κάτοχοι κυνηγητικών όπλων και η κυριότητά τους έχει περιέλθει σε αυτούς, ώστε να προβούν στην τακτοποίηση των σχετικών αδειών.
Στοιχεία επικοινωνίας με τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες για περισσότερες διευκρινήσεις και πληροφορίες είναι διαθέσιμα ανά νομό στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα «Επικοινωνία».

Οι «ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ 2022» επιστρέφουν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Η Δομή Απασχόλησης Σταδιοδρομίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει την εκδήλωση
«Ημέρες Καριέρας 2022» στις 19 και 20 Μαΐου 2022.
Οι «Ημέρες Καριέρας 2022» είναι ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση εξωστρέφειας του
Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς αποτελεί μια μεγάλη συνάντηση φοιτητών και αποφοίτων του
Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με εκπροσώπους και στελέχη επιλογής προσωπικού ελληνικών και
διεθνών επιχειρήσεων.
Αν είσαι φοιτητής ή απόφοιτος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αναζητάς εργασία ή επιθυμείς
να αντλήσεις ενημέρωση σχετικά με τη σημερινή αγορά εργασίας, τις απαιτήσεις και τις
προοπτικές απασχόλησης σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, τότε η συμμετοχή σου στις
«Ημέρες Καριέρας 2022» θα πρέπει να είναι η επιλογή σου!
Προετοιμάσου να αξιοποιήσεις ένα online διήμερο 73 εταιρικών παρουσιάσεων και εισηγήσεων
για θέματα σταδιοδρομίας.
Ενημερώσου για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, τη διαδικασία συμμετοχής στις «Ημέρες
Καριέρας 2022» και προώθησέ μας το βιογραφικό σου σημείωμα για να συμμετέχεις στις
συνεντεύξεις.

Ενεργοποίηση της αναβαθμισμένης εφαρμογής myΔΥΠΑapp για κινητές συσκευές
Μετά την ολοκλήρωση εργασιών αναβάθμισης, από σήμερα ενεργοποιείται ηεφαρμογή myΔΥΠΑapp της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για κινητές συσκευές.Με την βελτιωμένη εφαρμογή, που πλέον ενσωματώνει το νέο ευρωπαϊκό σύστημα ταξινόμησης δεξιοτήτων, ικανοτήτων, προσόντων και επαγγελμάτων (ESCO), περισσότερες από 40 ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι πλέον στα χέρια του κάθε πολίτη, εύκολα, άμεσα και με ταχύτητα.
Συγκεκριμένα, παρέχονται υπηρεσίες όπως:
• Εγγραφή στο μητρώο ανέργων και ανανέωση του δελτίου ανεργίας
• Αίτηση έκδοσης βεβαίωσης χρόνου ανεργίας, που εκδίδεται άμεσα
• Αίτηση για επιδοματικές και άλλες κοινωνικές παροχές όπως το επίδομα ανεργίας, παροχές μητρότηταςκτλ.
• Διαχείριση και άμεση αποστολή βιογραφικού
• Αναζήτηση σε διαδραστικό χάρτη πληροφοριών για δομές της ΔΥΠΑ καθώς και οδηγίες καθοδήγησης
• Χρήσιμες πληροφορίες που συνδέονται με την ιδιότητα του ανέργου
• Ενημερώσεις για περισσότερες από 80 διαφορετικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών ανανέωσης του δελτίου ανεργίας σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κινητές συσκευές Android και IOS.

Υλοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Ο ξεριζωμός της Σμύρνης»
Στο πλαίσιο των 100 χρόνων Μνήμης από την Μικρασιατική Καταστροφή, ο Δήμος Ηγουμενίτσας μαζί το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. και τη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης, ξεκίνησε την υλοποίηση του Εκπαιδευτικού Βιωματικού Προγράμματος «Ο ξεριζωμός της Σμύρνης». Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «ΑΒΓΟ» και με την πολύτιμη υποστήριξη των Συλλόγων Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων.
Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στη Σμύρνη του 1922, όπου οι μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν, θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν το χρονικό του ξεριζωμού και τις στιγμές που συγκλόνισαν την ιστορία μας, παρουσιάζοντας στο τέλος σε ευρύ κοινό ένα δρώμενο γνώσης, ευαισθητοποίησης και στοχασμού για τον Ελληνισμό.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις σχολικές μονάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Με σεβασμό στην ιστορική μας παρακαταθήκη, συνεχίζουμε να τιμούμε τις ιστορικές μας μνήμες και να στηρίζουμε κάθε δραστηριότητα που προάγει τον πολιτισμό και την ιστορία του Έθνους μας.

Πρωτιά με 42% της ΔΑΚΕ Β΄θμιας στις εκλογές των καθηγητών στο Νομό Ιωαννίνων
Μεγάλη νίκη με 42% και άνετη πρωτιά πέτυχε η ΔΑΚΕ Β΄θμιας εκπαίδευσης στις εκλογές της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων που διεξήχθησαν στο 2ο ΓΕΛ. κοντά στους Νεοδημοκράτες καθηγητές βρέθηκαν αρκετά μέλη της ΔΕΕΠ και ο τομεάρχης Παιδείας Κωνσταντίνος Λιόλιος με επικεφαλής την εκπαιδευτικό και Πρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Ιωαννίνων Λένα Σταμάτη, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΕΠ ΝΔ Ιωαννίνων.
Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους «για τον πολύ έντιμο αγώνα τους, με μοναδικό τους στόχο την ανάδειξη της ΔΑΚΕ σε πρώτη δύναμη» έδωσε η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Ιωαννίνων της ΝΔ Λένα Σταμάτη,η οποία δήλωσε για τη μεγάλη νίκη «Ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Νομού Ιωαννίνων και το κυριότερο ως εκπαιδευτικός, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές και τα μέλη της ΔΑΚΕ Β΄θμιαςΕκπαίδευσης που με την ψήφο τους στις σημερινές εκλογές, έδωσαν τη συντριπτική πρωτιά με 42 % στη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη στο Νομό μας!!!»

Από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας
Εβδομάδα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Δέρματος
Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα Ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος, διοργανώνει Εβδομάδα Πρόληψης της νόσου, από τις 16 έως τις 20 Μαΐου 2022, σε συνεργασία με την Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο κα Μαρίνα Σπίροβα.
Το μελάνωμα, είναι ο πιο επικίνδυνος τύπος καρκίνου του δέρματος και προέρχεται από τα μελανοκύτταρα, τα κύτταρα που παράγουν την μελανίνη. Τα τελευταία 50 χρόνια, οι περιβαλλοντικές μεταβολές, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, αύξησαν σημαντικά τα κρούσματα μελανώματος, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες.
Το 90% των μελανωμάτων όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς,μπορούν να θεραπευτούνεάν διαγνωστούν έγκαιρα.
Πριν βγεις λοιπόν στον ήλιο, αυτό το καλοκαίρι, έλεγξε το δέρμα σου και τις ελιές σου!
Κλείσε ραντεβού στο τηλ 2665028666 για δωρεάν έλεγχο σπίλων, ενημερώσου και απόλαυσε τον ήλιο με ασφάλεια.

Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές εγγραφές – επανεγγραφές σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αρταίων
Ξεκινούν από αύριο Παρασκευή 13 Μαΐου, οι αιτήσεις για τις ηλεκτρονικές εγγραφές – επανεγγραφές σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αρταίων, χωρίς να είναι απαραίτητη η μετακίνηση του γονέα – κηδεμόνα στα γραφεία της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής για τον σκοπό αυτό.
Οι αιτήσεις εγγραφής- επανεγγραφής βρεφών και νηπίων για το σχολικό έτος 2022-2023, υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτυακού τόπου https://polarta.intellisoft.gr/. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 13 Μαΐου 2022 έως και 13 Ιουνίου 2022 (ώρα 00:00).
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες υπάρχει ειδικό banner στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων www.arta.gr. Επιπλέον μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2681021000- 2681021006 και στο e-mail paidikoi@arta.gr.

«Καλή Μεταχείριση των χοίρων ενσταβλισμένων εκτροφών»
Προϋπολογισμός προγράμματος 25 εκατ. €
Μετά από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιου Γεωργαντά, του αρμόδιου Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιου Στύλιου και του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, εκφράζοντας έμπρακτα την στήριξή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στον κλάδο της κτηνοτροφίας και την ανάγκη για αύξηση του επιπέδου ευζωίας των παραγωγικών ζώων, εξέδωσε σήμερα προδημοσίευση της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Υπομέτρου 14.1 «Καλή Μεταχείριση των χοίρων ενσταβλισμένων εκτροφών»του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α).
Το Υπομέτρο 14.1 είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς αναφέρεται στην προαγωγή της ευζωίας των παραγωγικών ζώων, στον τομέα της ενσταβλισμένης χοιροτροφίας, ως κύριο συστατικό της βιωσιμότητας της εκτροφής.
Το Υπομέτρο θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά, έχει πεδίο εφαρμογής όλη τη Χώρα και οι δεσμεύσεις θα είναι διετούς διάρκειας.
Στο κείμενο της προδημοσίευσης περιγράφονται οι όροι και προϋποθέσεις ένταξης των υποψήφιων δικαιούχων, ώστε κάθε ενδιαφερόμενος χοιροτρόφος να ενημερωθεί και να προετοιμαστεί κατάλληλα προβαίνοντας σε σχετικές ενέργειες.
Οι ενισχύσεις αφορούν την εφαρμογή συγκεκριμένων δεσμεύσεων για την καλή μεταχείριση των ζώων, οι οποίες παρέχουν αναβαθμισμένα πρότυπα μεθόδων παραγωγής στους τομείς νερό, ζωοτροφές, συνθήκες σταβλισμού και πρακτικές που αποφεύγουν των ευνουχισμό των ζώων και ανέρχονται:
-Για τις χοιρομητέρες: 54,5 €/ζώο
-Για τα λοιπά χοιρινά: 7,5 €/ζώο
Στα παραπάνω ποσά προστίθενται δαπάνες για εργαστηριακές αναλύσεις ελέγχου ποιότητας νερού και δαπάνες για τεχνική στήριξη(έως 5% επί του υπολογιζόμενου ποσού της ετήσιας ενίσχυσης).

Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης του Υπομέτρου 14.1 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 25 εκατ.€ και αναμένεται να εκδοθεί στο 2ο εξάμηνο του 2022.

Συνάντηση και συζήτηση για τα θέματα του ΟΚΠΑΠΑ Δήμου Ιωαννίνων 
Τα γραφεία του ΟΚΠΑΠΑ επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Δημήτρη Πάνου, τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Τσίμαρη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Γεωργία Τσέκα και Δημήτρη Σκούρτη.
Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Κοινωνική Πολιτική, τους Δημοτικούς Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, την χρηματοδότηση του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», ενώ ταυτόχρονα τέθηκαν τα σχέδια που θέλει να υλοποιήσει ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» και αφορούν την ίδρυση νέων δομών, όπως η ίδρυση Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας, την ίδρυση νέων βρεφικών τμημάτων και την ίδρυση δεύτερου ΚΗΦΗ.
Επίσης συζητήθηκε η δημιουργία νέων δομών που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ, όπως το Κέντρο Δημιουργικής Φροντίδας (ΚΔΗΦ), την Κινητή Μονάδα για ασθενείς με άνοια και Κέντρα Ημέρας που αφορούν άτομα με άνοια και παιδιά με αυτισμό.
Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και ο Δήμαρχος δήλωσε την ικανοποίησή του από την λειτουργία των δομών και από την Κεντρική Υπηρεσία του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», τονίζοντας ότι η Κοινωνική Πολιτική βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια δημιουργίας νέων δομών για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών των συμπολιτών μας.
Από την μεριά του ο Πρόεδρος του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την αμέριστη στήριξη, κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, στην επίλυση των θεμάτων που αφορούν την λειτουργία του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.»

Στον Δήμο Ηγουμενίτσας
Διεξαγωγή Κυπέλλου Καράτε Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ηγουμενίτσας και το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας διοργανώνουν το Κύπελλο Καράτε Έγχρωμων και Μαύρων Ζωνών Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, με την οργανωτική υποστήριξη του Αθλητικού Συλλόγου Shotokan Karate Ηγουμενίτσας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, της ΟΛΗΓ Α.Ε. και του Λιμανιού Κερκύρας.
Η αθλητική διοργάνωση με τη συμμετοχή 34 αθλητικών σωματείων και με 703 συμμετοχές αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ηγουμενίτσα, την Κυριακή 15 Μαΐου στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου» με ώρα έναρξης αγώνων τις 9:30 και με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Λόγω κατασκευής δημοτικού έργου στον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου και προκειμένου να καταστεί ασφαλής η διέλευση των πεζών διευκρινίζουμε ότι:
• δεν επιτρέπεται η χρήση του εν λόγω περιβάλλοντα χώρου
• η πρόσβαση των πεζών θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από την οδό 49 Μαρτύρων προς την οδό Πινδάρου
• η πρόσβαση μόνο οχημάτων εκτάκτου ανάγκης θα πραγματοποιείται δια μέσου της εργοταξιακής οδού έμπροσθεν του 2ου Λυκείου.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλα τα σωματεία και καλή διαμονή στον Δήμο μας!

Η Μερόπη Τζούφη για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και τις στρατιωτικές βάσεις
«Με την ένταση της βίας και της καταστολής στα Πανεπιστήμια, η κυβέρνηση προσπαθεί να απομακρύνει τη συζήτηση από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία» τόνισε η Μερόπη Τζούφη μιλώντας στο ραδιόφωνο του FLASH 99,4. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «η ΝΔ δυσκολεύεται και παίζει το χαρτί του νόμου και της τάξης» για να συσπειρώσει το συντηρητικό της ακροατήριο, αλλά και για να αποκρύψει τις ευθύνες της αναφορικά με την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και τον πληθωρισμό.
Παράλληλα, χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση του ΣτΕ για το νόμο «Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη», επισημαίνοντας πως σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν έχει ιδρυθεί και εγκατασταθεί αστυνομία μέσα στα ΑΕΙ. Για τις σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν στο ΑΠΘ, με δυνάμεις των ΜΑΤ να πετούν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης μέσα στα κτήρια του και να σέρνουν φοιτητές στα μαρμάρινα σκαλιά της Σχολής Θετικών Επιστημών, η Μερόπη Τζούφη κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κλιμάκωση που οδηγεί τα Πανεπιστήμια σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις», έκανε έκκληση «να πρυτανεύσει η λογική», ενώ υπογράμμισε πως «τα ίδια τα Πανεπιστήμια θα έπρεπε να έχουν την ευθύνη των μέτρων ασφαλείας και όχι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης».