Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου διοργανώνει στο πλαίσιο του έργου MeDInno εκπαιδευτικά σεμινάρια στα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, την Άρτα και τη Θεσπρωτία, τα οποία απευθύνονται σε κτηνοτρόφους, παραγωγούς, επαγγελματίες και εργαζόμενους στους κλάδους κρέατος και τυροκομικών προϊόντων. Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των σεμιναρίων στα Ιωάννινα, η δράση συνεχίζεται στις πόλεις της Πρέβεζας και της Άρτας, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα για τη Θεσπρωτία.
Το Πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει ως εξής:
Πρέβεζα
4 Μαρτίου 11.00-16.00 & 16.00-21.00 Αλυσίδα εφοδιασμού κρέατος και τυριού – Λιανικό εμπόριο DaLUZ Boutique Hotel
5 Μαρτίου 11.00-16.00 Βασικές αρχές καταρτισμό οικονομικών ισόρροπων σιτηρεσίων, 16.00-21.00Διατροφή μηρυκαστικών DaLUZ Boutique Hotel
13 Μαρτίου 11.00-16.00 & 16.00-21.00 Τυποποίηση τυροκομικής διαδικασίας DaLUZ Boutique Hotel
14 Μαρτίου 11.00-16.00 & 16.00-21.00 Τυροκόμηση τυριών τυρογάλακτος DaLUZ Boutique Hotel
Άρτα
18 Μαρτίου 11.00-16.00 Αλυσίδα εφοδιασμού κρέατος και τυριού – Λιανικό εμπόριο, 16.00-21.00 Διατροφή μηρυκαστικών Βυζαντινό Ξενοδοχείο
19 Μαρτίου 11.00-16.00 & 16.00-21.00 Βασικές αρχές καταρτισμό οικονομικών ισόρροπων σιτηρεσίων Βυζαντινό Ξενοδοχείο
26 Μαρτίου 11.00-16.00 & 16.00-21.00 Βασικές αρχές Αναπαραγωγής – γενετική επιλογή Arta Palace
27 Μαρτίου 11.00-16.00 & 16.00-21.00 Υγεία και ευζωία αγροτικών ζώων Arta Palace
Στα σεμινάρια μπορούν να συμμετάσχουν επίσης επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και σπουδαστές σε τομείς συναφείς με την αγροδιατροφή, τη γαστρονομία και τον τουρισμό.
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να πατήσετε εδώ. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Βασικές πληροφορίες για το έργο
Το έργο MeDInno – “Κοινή ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών και προϊόντων με βάση την τοπική γαλακτοκομική και κρεοπαραγωγική παράδοση, αναφορικά με την εκτροφή μηρυκαστικών και τους σχετιζόμενους αγροδιατροφικούς τομείς” σχεδιάστηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A “Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020”.
Το έργο υλοποιείται στις Περιφέρειες της Ηπείρου και της Απουλίας (Ιταλία) και σκοπός του είναι αφενός η διάδοση των υφιστάμενων προϊόντων τυροκομίας και κρέατος της περιοχής και αφετέρου η ανάδειξη και ανάπτυξη νέων προϊόντων τυροκομίας και τυποποιημένων προϊόντων κρέατος σύμφωνα με τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Επίσης μέσα από μία διαδικασία μεταφοράς γνώσης και τυποποίησης ποιότητας στοχεύει στην ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρών κτηνοτροφικών μονάδων, την αναβάθμιση των διαδικασιών τους και τη βελτίωση της εξωστρέφειας τους.
Το έργο MeDInno συγχρηματοδοτείται με προϋπολογισμό ύψους περίπου 850.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A “Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020”.