ΔΙ.Π.Ε. Άρτας

Με επιτυχία η πρώτη ημιημερίδα στο Επιμελητήριο Άρτας

Η ΔΙ.Π.Ε. Άρτας κατέχει τη θέση του πολλαπλασιαστή Eurodesk ένα ευρωπαϊκό δίκτυο με δομές πληροφόρησης σε 36 χώρες και με περισσότερους από 1.500 εθνικούς, τοπικούς και περιφερειακούς εταίρους. To Eurodesk παρέχει στους νέους και σε όσους εργάζονται με νέους πρόσβαση σε ευρωπαϊκή και εθνική πληροφόρηση που ενισχύει τη μαθησιακή κινητικότητά τους.
Στο πλαίσιο αυτό η ΔΙ.Π.Ε. Άρτας διοργάνωσε με επιτυχία την πρώτη ημιημερίδα στο Επιμελητήριο Άρτας στις 18-11-2022, ημέρα Παρασκευή στις 10.00΄ π.μ.. Μια συνάντηση στην οποία έγινε η πρώτη ενημέρωση για τη δραστηριότητα «Τime to move 4 all», αναφορικά με τις ευκαιρίες κινητικότητας νέων, την κάρτα νέων, το youthpass και ζητήματα διαχείρισης, εκπροσώπησης και επικοινωνίας των δεδομένων eurodesk.
Μετά την θερμή υποδοχή από την Διευθύντρια της ΔΙ.Π.Ε. Άρτας κ. Κλεοπάτρας Βασιλείου και τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο του Τμήματος Οικονομικού της ΔΙ.Π.Ε. Άρτας κ. Νικόλαο Σκέντο, το λόγο πήραν οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι, ήτοι:

– Καλλιόπη Δάλλα, Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου Eurodesk, η οποία πραγματοποίησε μια σύντομη παρουσίαση του Δικτύου Eurodesk και στη συνέχεια μίλησε για τον τρόπο απόκτησης του Πιστοποιητικού Youthpass, καθώς και για τις δωρεάν κάρτες νέων, που χορηγούνται σε άτομα ηλικίας από 13-30 ετών.
– Στέφανος Πανακούλιας, Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ICSD), ο οποίος πραγματοποίησε μια σύντομη παρουσίαση για την κινητικότητα νέων, καθώς και για το πρόγραμμα εθελοντισμού, στο οποίο συμμετέχουν νέοι και το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν με την παρουσία τους οι κ.κ.:
– Ιωάννη Ζαχαρέλο, Προϊστάμενο Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Άρτας.
– Αλέκο Γεωργοδήμο, Πρόεδρο του Συλλόγου «ΑΓΚΑΛΙΑ».
– Ελένη Μιχάλη, Δ/ντρια ΔΥΠΑ Άρτας
Καθώς και μαθητές της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Άρτας.
Στο τέλος κληρώθηκαν και δόθηκαν τρεις (3) κάρτες νέων, ως δώρο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurodesk, στους παρευρισκόμενους μαθητές από την Εθνική Συντονίστρια, Καλλιόπη Δάλλα.