Δοκιμάζονται οι αντοχές των μικρών επιχειρήσεων

Παρατείνεται το κλείσιμο του λιανεμπορίου

Μέτρα, απαγορεύσεις, SMS και τη νέα χρονιά

Παρότι το λιανεμπόριο είχε προσμονές ότι η Κυβέρνηση θα αποφάσιζε άμεσα για την λειτουργία της αγοράς, την άρση του Lockdown και την με αυστηρούς όρους επανέναρξη του Click away ώστε να ανακουφιστεί ένας από τους πιο βασικούς κλάδους της ελληνικής Οικονομίας, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, παρατείνεται το κλείσιμο του λιανεμπορίου καθώς η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έχει άλλες ενδείξεις και δεν ξεκινά το click away τη Δευτέρα.
Την επόμενη εβδομάδα θα επανεξετάσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων το θέμα της επαναλειτουργίας των καταστημάτων με τη μέθοδο του click away, όμως τα παρατεινόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας έχουν δημιουργήσει μεγάλη κρίση στην αγορά και η επιβίωση των μικρομεσαίων, όπως όλοι αποδέχονται εξαρτάται από τα μέτρα στήριξης που επιβάλεται άμεσα να λάβει η Κυβέρνηση.

Οι έμποροι αναμένουν κινήσεις μήπως και σωθεί ότι μπορεί με την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων, όλα όμως δείχνουν πως τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι δεν επιτρέπουν το άνοιγμα.
Η ημερομηνία του ανοίγματος του λιανεμπορίου, των βιβλιοπωλείων και των κομμωτηρίων θα προσδιοριστεί ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και το πώς κινήθηκαν τα κρούσματα την Πρωτοχρονιά, κάτι που θα είναι εμφανές την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι ζητούν παράταση των υφιστάμενων μέτρων για μια εβδομάδα μέχρι τις 18 Ιανουαρίου. Για το θέμα αυτό, η Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά τη Δευτέρα.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας ξεκαθάρισε ότι τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων ανοίγουν τη Δευτέρα.
Οι αποφάσεις για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων αναμένεται να ληφθούν μετά τα μέσα του Ιανουαρίου, οπότε και θα έχουμε καλύτερη εικόνα για το αποτύπωμα των γιορτών στην πανδημία. Όλες οι πληροφορίες ωστόσο συγκλίνουν ότι θα προηγηθεί η Γ’ Λυκείου, με τους μαθητές να επιστρέφουν στις τάξεις πιθανόν στις 18 Ιανουαρίου.

«ΗΧΩ team»