Δοξολογία στην Άρτα για το νέο έτος 2020

Πρωτοχρονιά με πίτες και ευχές

Σε Μητρόπολη, Περιφέρεια, Νοσοκομείο, Γηροκομείο,

-Ανακήρυξη του Βασίλη Καρατσιώλη σε Μεγάλο Ευεργέτη της Μητρόπολης
-Και Χειροτονία Διακόνου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Άρτης

Ευχές για μια καλή και δημιουργική χρονιά στους κατοίκους της Άρτας ευχήθηκαν όσοι παραβρέθηκαν στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Άρτας, κατά τη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2020. Οι παραβρεθέντες τοπικοί και πολιτικοί παράγοντες επεσήμαναν ότι απαιτείται ατομική και συλλογική προσφορά καθώς επίσης και διαρκής προσπάθεια για την προκοπή όλων.

Ακόμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς, που είχε και την ονομαστική του εορτή, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους παριστάμενους, ευχόμενος ατομική υγεία και ευόδωση των στόχων, ενώ επεσήμανε τη συνεχή ανάγκη για συνεργασία όλων των φορέων της περιοχής, για το καλό της Άρτας και των Αρτινών.

Προηγουμένως, την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ελειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης, με την παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ευλόγησε την Βασιλόπιτα και επέδωσε στην κυρία Λεμονιά Καρατσιώλη το επίσημο έγγραφο ανακήρυξης, του αειμνήστου συζύγου της, Ιατρού Βασιλείου Καρατσιώλη, σε Μέγα Ευεργέτη της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Άρτης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης χειροτόνησε εις Διάκονον τον Μοναχό Σεραφείμ (Ρούσσα).

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε της καθιερωμένης Δοξολογίας, παρουσία των Τοπικών Αρχών.
Στην συνέχεια, μαζί με όλους τους εκπροσώπους των Αρχών και Φορέων, κατευθύνθηκαν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, όπου ευχήθηκαν στον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Βασίλειο Ψαθά για το νέο έτος και για την ονομαστική του εορτή.

Μεταξύ πολλών άλλων, στην εκδήλωση παρέστησαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, οι βουλευτές Γιώργος Στύλιος και Χρήστος Γκόκας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αναστασία Σίμου, Κ. Πατήλας, Δημήτρης Τρμπούκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Αρταίων Σωτήρης Χρηστούλης, Παναγιώτης Γαλάνης, Βίκυ Βασιλάκη, Νίκος Λιόντος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Ιωάννης Γκολομάζος, ο πρώην περιφερειακός Σύμβουλος Ντίνος Παπαδημητρίου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, συλλόγων και άλλων φορέων της περιοχής, κ.ά.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος και οι Τοπικοί Άρχοντες έκοψαν την Βασιλόπιτα στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτης και ευχήθηκαν στον Διοικητή, κύριο Βασίλειο Μπαλάσκα, για την ονομαστική του εορτή και σε όλο το προσωπικό και τους νοσηλευομένους, για την νέα χρονιά.
Τέλος, οι επίσημοι πήγαν στο Γηροκομείο «Γεωργίου και Σοφίας Μάτσου», όπου ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα και ευχήθηκαν στους Τροφίμους του Ιδρύματος για το νέο έτος.

Σεραφείμ, ο νέος Μοναχός στην Ιερά Μητρόπολη Άρτης
Την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019, το απόγευμα, στο πανηγυρίζον βυζαντινό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βασιλείου, της πόλεως Άρτης, ετελέσθη Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου.

Στο πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την Ρασοφορία του π. Σεραφείμ (κατά κόσμον Σεραφείμ Ρούσσα), καταγομένου από την Μεγαλόχαρη Άρτας και εγγεγραμμένου στο Μοναχολόγιο της Μονής Μελατών, της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης.

Στον λόγο του, ο Σεβασμιώτατος εκάλεσε τον νέο Μοναχό Σεραφείμ: «να τιμήσεις, με την αφιερωμένη βιωτή σου και την Εκκλησία, αλλά και τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Σεραφείμ τον Τίκα, ο οποίος, ως Μητροπολίτης Άρτης, κατά τα έτη της εδώ Ποιμαντορίας του (1949-1958), κατέλιπε θεμελιώδη πνευματική προσφορά στην Τοπική Εκκλησία της Άρτας, και του οποίου οι ευχές είθε, να σε συνοδεύουν».