Δράση αγάπης και αναγνώρισης απο τα ΚΔΑΠ και το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Παγκόσμια Ημέρα τρίτης Ηλικίας
Γεμάτη από συναισθήματα και χαμόγελα ήταν η δράση που οργάνωσαν σήμερα τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού, Φιλιππιάδας και «Μελίσσι» Ριζοβουνίου, με το προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», τιμώντας την Παγκόσμια ημέρα τρίτης Ηλικίας.
Παιδιά, εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» επισκέφθηκαν γιαγιάδες και παππούδες δείχνοντας την έγνοια για τους ανθρώπους εκείνους που μας μεγάλωσαν.στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας αλλά και ένα κοινωνικό μήνυμα για τον ενεργό ρόλο που διατηρούν στη ζωή μας.
Φωτογραφήθηκαν μαζί τους και ως ένδειξη αγάπης και ανταπόδοσης ευγνωμοσύνης και σεβασμού, μοίρασαν ταμπελάκια που είχαν φτιάξει τα παιδάκια των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ζηρού, με το μήνυμα: «Χρόνια Πολλά γιαγιά και παππού – Σας ευχαριστώ για όλα. – Σας αγαπώ πολύ – Δήμος Ζηρού».

Δήμος Αρταίων: «Υιοθέτησε ένα αδέσποτο –Φρόντισε ένα αδέσποτο – Γίνε Εθελοντής!» 
Με μια ενημερωτική εκδήλωση που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους τιμά ο Δήμος Αρταίων και το Φιλοζωικό Σωματείο Άρτας, την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021, στις 10:30 στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Σκοπός της δράσης είναι αφενός να ενημερωθούν οι δημότες, για τη σπουδαιότητα της φροντίδας, της στήριξης και της προστασίας όχι μόνο των αδέσποτων αλλά και των δεσποζόμενων ζώων αλλά και για τις υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος Αρταίων μέσω του Δημοτικού Καταφυγίου.
Παράλληλα, στόχος της εκδήλωσης είναι να προωθηθεί η αξία του εθελοντισμού και του Μητρώου Εθελοντών του Δήμου.

60 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, για την πώληση του 49% των μετοχών της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.
Το πλήρες κείμενο της σύμβασης μεταβίβασης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας 60 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Επικρατείας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη. Την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων συνυπογράφει και η Γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη.
Στην Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, επισημαίνουν:
«Στις 23/09/2021 η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης αποφάσισε την ανάδειξη του fund Spear WTE Investments Sarl (μέλους του Macquarie Infrastructure and Real Assets Group) ως προτιμητέου επενδυτή για την πώληση του 49% των μετοχών της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.
Κατόπιν των ανωτέρω, καλείται ο αρμόδιος Υπουργός να καταθέσει το πλήρες κείμενο της προς υπογραφή σύμβασης μεταβίβασης».
Την αίτηση υπογράφουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο, Γεροβασίλη Όλγα, Κάτσης Μάριος, Μπάρκας Κωνσταντίνος, Τζούφη Μερόπη.

Δήμος Ηγουμενίτσας
Συνάντηση Ιωάννη Λώλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα
Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, πραγματοποίησε την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος με κύριο θέμα συζήτησης την εξεύρεση χρηματοδότησης για το έργο «Αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου υδροδότησης των οικισμών Πέρδικας – Αρίλλα Δήμου Ηγουμενίτσας». Στη συνάντηση τέθηκε επίσης και η πορεία των προτάσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και άλλα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (O.T.A.) α’ βαθμού.
Ο κ. Υπουργός δεσμεύθηκε να θέσει σε άμεση προτεραιότητα το θέμα της απρόσκοπτης υδροδότησης των κατοίκων της Κοινότητας Πέρδικας όπως επίσης και τις προτάσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας για αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και υλοποίηση αγροτικής οδοποιίας.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για τη θετική προσέγγιση των θεμάτων δήλωσε πως αναμένει άμεσα οι δεσμεύσεις του να γίνουν πράξεις.