ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Πέμπτη 12 Νοέμβρη Πανελλαδική Ημέρα Δράσης

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Με την πανδημία να εξελίσσεται χειρότερα από ποτέ τους τελευταίους 8 μήνες η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει σχεδόν η ίδια.
Οι εργαζόμενοι στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας που καθημερινά δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης κάτω από ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες , δεν σιωπούμε και δεν υποχωρούμε στον αγώνα.

Η πανδημία βρήκε το Εθνικό Σύστημα Υγείαςυποχρηματοδοτημένο, αποδεκατισμένο από προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή και κατασυκοφαντημένο. Οι πολιτικές που οδήγησαν εδώ και συνεχίζουν να εφαρμόζονται με ένταση, τίποτα θετικό δεν έφεραν και τίποτα θετικό δεν προοιωνίζουν για το μέλλον και τις ζωές των ανθρώπων.
Από την πρώτη στιγμή, την Άνοιξη του 2020 οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και στις δημόσιες δομές της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, φωνάζαμε ότι για να ανταπεξέλθουμε απαιτείται ΑΜΕΣΑ στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας. Η κυβέρνηση επέλεξε από τη μία να αναλωθεί σε επικοινωνιακού τύπου πολιτική για το θέμα του δημόσιου συστήματος υγείας και από την άλλη, χωρίς κανένα ενδοιασμό, υλοποιεί βήμα-βήμα το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της.

Τόσους μήνες μετά φωνάζουμε ξανά το ίδιο:
1. ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣΜΟΝΙΜΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ COVID19 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
2. ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ, ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΕΧΝΙΚΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗΣ
3. ΑΜΕΣΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
4. ΑΜΕΣΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

5. ΑΜΕΣΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΣΕ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΠΛΗΡΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΙΧΝΗΛΑΤΙΣΗΣ
6. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΩΡΑ
7. ΑΜΕΣΑ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΎ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
8. ΑΜΕΣΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
Εμείς σαν εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι θα δώσουμε την μάχη για την υγεία του λαού και αυτό κάνουμε πράξη! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και να παλεύουμε για τα δικαιώματα μας, για τα αυτονόητα και για αυτό που εμείς θεωρούμε σωστό!

Την Πέμπτη 12/11/2020 στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου στις 8:30 το πρωί, με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα