ΔΥΝΑΤΕΣ Περιφερειακές ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ

Νέος εκλογικός νόμος και νέα πρόσωπα αλλάζουν τα δεδομένα στους 3 Δήμους της Άρτας

Χασιάκος-Αθανασούλας στο Δήμο Κ. Τζουμέρκων

Βαβέτση-Παπασιώζος στο Δήμο Ν. Σκουφά

Μίγδος-Κοσσυβάκη στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη

Ενδιαφέρουσες προβλέπονται οι δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 στους 3 μικρούς Δήμους της Άρτας, καθώς έχουν αλλάξει τα δεδομένα από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.
Να θυμίσουμε πως οι εκλογές το 2019 έγιναν με απλή αναλογική η οποία στη συνέχεια καταργήθηκε με νομοθετήματα από την κυβέρνηση της Ν.Δ.
Στη συνέχεια η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη άλλαξε τον εκλογικό νόμο αλλά και τον χρόνο θητείας των Δημοτικών Συμβουλίων. Έτσι οι εκλογές τον Οκτώβριο του 2023, θα διενεργηθούν με το πλειοψηφικό σύστημα και μάλιστα όποιος υποψήφιος Δήμαρχος λαμβάνει πάνω από 43% τότε εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή.
Ήδη από τώρα, έχουν ξεχωρίσει τα «δίδυμα» που θα διεκδικήσουν τη θέση του Δημάρχου στους Δήμους Κ. Τζουμέρκων, Ν. Σκουφά και Γ. Καραϊσκάκη.

Στους δύο Δήμους (Κ. Τζουμέρκων και Γ. Καραϊσκάκη) δύο νέα πρόσωπα φιλοδοξούν να είναι εκείνοι Δήμαρχοι την επόμενη των εκλογών, ενώ στον Δήμο Ν. Σκουφά οι πρωταγωνιστές του β’ γύρου των εκλογών του 2019, αναμένεται να κλείσουν λογαριασμούς από τον πρώτο γύρο.
Γιώργος Αθανασούλας στα Κ. Τζουμέρκα, Ελευθερία Κοσσυβάκη στον Γ. Καραϊσκάκη και Κώστας Παπασιώζος στο Ν. Σκουφά, αντιπαρατίθενται με τους σημερινούς Δημάρχους Χρήστο Χασιάκο, Περικλή Μίγδο και Ροζίνα Βαβέτση αντίστοιχα.
Ο νέος εκλογικός νόμος, η απογραφή, αλλά και οι βουλευτικές εκλογές με τα αποτελέσματα που έφεραν, αλλάζουν τα δεδομένα και δημιουργούν συνθήκες ανατροπής, καθώς οι αναμετρήσεις αναμένονται να είναι δυνατές στους 3 αυτούς περιφερειακούς Δήμους της Άρτας.

Δήμος Κ. Τζουμέρκων

Στη θέση του Δημάρχου του Δήμου Κ. Τζουμέρκων, βρίσκεται ο μακροβιότερος από τους Δημάρχους της Άρτας, ο Χρήστος Χασιάκος που εκλέχτηκε πρώτη φορά το μακρινό 1998 ως Δήμαρχος Αγνάντων, όταν με το νόμο Καποδίστρια, η Άρτα βρέθηκε με 16 Δημοτικές Ενότητες, 13 Δήμους και 3 Κοινότητες.
Ο Χρήστος Χασιάκος εκλέχτηκε Δήμαρχος στο Δήμο Κ. Τζουμέρκων το 2019 στον δεύτερο γύρο, με 52,52%, με τον Μαρίνο Γαρνέλη να λαμβάνει 47,48%
*****Τα αποτελέσματα στον Β’ γύρο των εκλογών ήταν τα εξής:
Χασιάκος Χρήστος-ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Ποσοστό 52,52
Ψήφοι 2.372
Γαρνέλης Μαρίνος- ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ Κ.ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
Ποσοστό 47,48
Ψήφοι 2.144
*********Τα αποτελέσματα την Α’ Κυριακή
Γαρνέλης Μαρίνος-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ Κ.ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
Ποσοστό 35,97
Ψήφοι 2.337
Έδρες 7
Χασιάκος Χρήστος-ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Ποσοστό 32,82
2.132
Έδρες 7
Σκαλτσογιάννης Παναγιώτης-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Ποσοστό 21,69
Ψήφοι 1.409
Έδρες 5
Κανής Δημήτριος-ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Ποσοστό 5,42
Ψήφοι 352
Έδρες 1
Λύκος Χρήστος-ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Κ.ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
Ποσοστό 4,11
Ψήφοι 267
Έδρες 1

Η διακήρυξη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑ
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑΣ, μόλις προ ολίγων ημερών ανακοίνωσε 40 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και στην διακήρυξη της υποψηφιότητάς του ανέφερε τα εξής:
«Συνδημότισσες, συνδημότες
Στη προσωπική μου ζωή και την επαγγελματική μου σταδιοδρομία, έχω μάθει ότι για την επίλυση των προβλημάτων δεν υπάρχουν ούτε μυστικές συνταγές ούτε μαγικά ραβδιά. Έμαθα ότι η εξέλιξη, η επιτυχία και η αποτελεσματικότητα επιτυγχάνεται με προσπάθεια, με γνώσεις, με τόλμη, με όραμα σχέδιο και σωστό προγραμματισμό και πάνω σε αυτά θα στηριχτώ και θα πορευτώ και ως αυριανός δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν το δήμο μας
Δεν κατέρχομαι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ως σωτήρας, κατέρχομαι γιατί πιστεύω στους ανθρώπους, γιατί πιστεύω στις ομάδες, γιατί είμαι αποφασισμένος να δουλέψω ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ, για να δώσω το χαμόγελο και την αισιοδοξία σε όλες τις συνδημότισσες και τους συνδημότες γιατί το αξίζουν και τους πρέπει.
Κατέρχομαι στις επερχόμενες εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος γιατί ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τα καταφέρουμε, να κάνουμε μια νέα αρχή, με όραμα, με στόχο, με προγραμματισμό!
Όλοι μαζί θα δώσουμε έναν δίκαιο, αξιοπρεπή και καθαρό αγώνα, με πολιτικό πολιτισμό και ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ! ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ!
Μαζί αγωνιζόμαστε για ένα Δήμο αντάξιο των προσδοκιών των κατοίκων του
Μαζί πορευόμαστε για την ΑΝΑΝΕΩΣΗ και τη μεγάλη ΝΙΚΗ!».
Με πιστή και αποφασιστικότητα, δύναμη και αισιοδοξία θα πετύχουμε να βγάλουμε το δήμο μας από την στασιμότητα και την μιζέρια.
Ένα όμορφο ταξίδι ξεκινάμε λοιπόν από σήμερα, όλοι μαζί εγώ με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και τους υποψηφίους τοπικούς συμβούλους του συνδυασμού μας «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας.
Με αρχές και τόλμη, όραμα και ελπίδα, ήθος και εντιμότητα
Με δυνατή ομάδα που νοιάζεται, που σχεδιάζει και υλοποιεί.
Μαζί λοιπόν… για την ΑΝΑΝΕΩΣΗ και την μεγάλη ΝΙΚΗ!.
Σήμερα ευρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσουμε ένα σημαντικό αριθμό υποψηφίων συμβούλων που κατέρχονται με το συνδυασμό μας «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» και ζητούν από τους συνδημότες μας την στήριξη τους έτσι ο συνδυασμός μας να είναι ο νικητής στις επερχόμενες εκλογές της 8ης Οκτώβριου 2023.

ΔΗΜΟΣ Νικολάου Σκουφά

Στον Δήμο Νικολάου Σκουφά η εκλογή κρίθηκε την Β’ Κυριακή, ανάμεσα στην υποψήφια Δήμαρχο Ροζίνα Βαβέτση, η οποία διετέλεσε Αντιδήμαρχος επί θητείας του Δημάρχου Ευστάθιου Γιαννούλη. Όταν αποχώρησε ο Ευστάθιος Γιαννούλης για να κατέλθει υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, στη θέση του τοποθετήθηκε η κ. Ροζίνα Βαβέτση.
Στις εκλογές του 2019, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Παπασιώζος έλαβε την Α’ Κυριακή ποσοστό 31,29%, έναντι 44,48% της κ. Ροζίνας Βαβέτση, ενώ ο Κοσμάς Βούλγαρης, υποψήφιος Δήμαρχος και εκείνος από την ίδια περιφέρεια με τον Κ. Παπασιώζο, έλαβε ποσοστό 18,40%. Να σημειωθεί πως στις εκλογές του Οκτωβρίου ο Κ. Βούλγαρης θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Αλ. Καχριμάνη.
***********Τα αποτελέσματα την Β’ Κυριακή στον Δήμο Ν. Σκουφά ήταν:
Βαβέτση Ροζίνα-ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Ποσοστό 52,80
Ψήφοι 3.921
Παπασιώζος Κωνσταντίνος-ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Ποσοστό 47,20
Ψήφοι 3.505
********Τα αποτελέσματα Α’ Κυριακή ήταν:
Βαβέτση Ροζίνα-ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Ποσοστό 44,48
Ψήφοι 4.018
Έδρες 12
Παπασιώζος Κωνσταντίνος-ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Ποσοστό 31,29
Ψήφοι 2.826
Έδρες 8
Βούλγαρης Κοσμάς-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ
Ποσοστό 18,40
Ψήφοι 1.662
Έδρες 5
Σαπρίκης Ηλίας-ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ Ν.ΣΚΟΥΦΑ
Ποσοστό 5,83
Ψήφοι 527
Έδρες 2

ΔΗΜΟΣ Γεωργίου Καραϊσκάκη

Στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη Δήμαρχος είναι από το 2014 ο Περικλής Μίγδος, που εκλέχτηκε και το 2014 και το 2019 από τον πρώτο γύρο και μάλιστα με μεγάλα ποσοστά. Το 2014 ο Περικλής Μίγδος εκλέχτηκε με ποσοστό 58,21% και στις εκλογές του 2019 με ποσοστό 72,96%.
Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, απέναντι στον σημερινό Δήμαρχο, θα βρεθεί η κυρία Ελευθερία Κοσσυβάκη. Η κ. Κοσσυβάκη, γνωστή για την συμμετοχή της στα κοινά της περιοχής, σε συλλογικότητες και στους αγώνες ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην περιοχή, το 2019 ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Ζάψα.
****Τα αποτελέσματα την Α’ Κυριακή των εκλογών του 2019 στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη, ήταν τα εξής:
Μίγδος Περικλής
ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ-Ανεξάρτητη Ενωτική Δημοτική Κίνηση
Ποσοστό 72,96
Ψήφοι 4.234
Έδρες 15
Καρακώστας Κωνσταντίνος
ΡΑΔΟΒΥΖΙΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Ποσοστό 24,26
Ψήφοι 1.408
Έδρες 5
Κατσαρός-Τσατσούλης Αλέξιος
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
Ποσοστό 2,77
Ψήφοι 161
Έδρες 1

Η διακήρυξη της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ
Ανακοινώνοντας τον συνδυασμό της «ΟΡΕΙΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ», η Ελευθερία Κοσσυβάκη στη πρώτη διακήρυξη της υποψηφιότητάς της σημείωνε τα εξής: «Τα τελευταία δέκα χρόνια ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη βρίσκεται σε στασιμότητα. Ούτε ένα βήμα προς τα εμπρός Και οι πολίτες αυτό το ξέρουν καλά. Δεν είναι τυχαίο πως η ανάγκη για τη δημιουργία της αυτοδιοικητικής μας παράταξης προέκυψε μέσα από την ίδια την κοινωνία. Ως παράταξη επιδιώκουμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τον ορεινό χώρο, ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής… Έχουμε τη διάθεση, την όρεξη και τη γνώση για να πετύχουμε τον στόχο μας, χωρίς αποκλεισμούς και με τη δική σας συμμετοχή… Μας αξίζει ένας καλύτερος Δήμος και είμαστε αποφασισμένοι –για τη νέα γενιά και τον τόπο- να πετύχουμε!»