Δωρεάν εμβολιασμοί - στειρώσεις για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς

Σε δωρεάν εμβολιασμούς στειρώσεις και ηλεκτρονική καταγραφή για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς (σκύλοι, γάτες), των οποίων οι ιδιοκτήτες ανήκουν σε ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη φύλαξη ποιμνίων (ποιμενικών), η φιλοζωικών σωματείων – οργανώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, προχωρά ο Δήμο Αρταίων, σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 4830/2021.
Ειδικότερα, ο Δήμος εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, με τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς που ανήκουν στις παραπάνω ομάδες, να εμβολιάσουν και να σημάνουν ηλεκτρονικά το ζώο τους, με την ευθύνη του Δήμου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Αρταίων είναι ανάμεσα στους Δήμους που ζήτησε και πρόσφατα απέκτησε στο μόνιμο προσωπικό του κτηνίατρο.
Επιπλέον στις ευπαθείς και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ανήκουν τα άτομα με αναπηρία, οι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και διαβιούντες με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μέσω της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος η οποία θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου www.arta.gr, στο Δημαρχείο, στα κατά τόπους κοινοτικά καταστήματα και στο κοινωνικό παντοπωλείο.

Ανοιχτή συνέλευση για την Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή
Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023, στις 8 το βράδυ, στο Ξενοδοχείο Κρόνος καλούμε σε ανοιχτή πλατιά συνέλευση για να συζητήσουμε για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο της Άρτας.
Σε ένα αυτοδιοικητικό τοπίο που οργανώνεται σκληρά μακριά από τις ανάγκες του τόπου και των ανθρώπων του, να συζητήσουμε για την παρέμβαση από την μεριά των κοινωνικών αναγκών, των κοινωνικών και αυτοδιοικητικών αγώνων και διεκδικήσεων.

Σπύρος Κυριάκης
Συγχαρητήριο μήνυμα στους Ανδρέα Μίτα , Ιωάννη Νυφαντόπουλο και Κωνσταντίνο Μυλωνά
Θέλω να εκφράσω τα θερμότατα συγχαρητήρια στους Πρεβεζάνους αθλητές Ανδρέα Μίτα και Ιωάννη Νυφντόπουλογια την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα εις ύψος και στα 100 μέτρα, καθώς και στον αθλητή Κωνσταντίνο Μυλωνά για την κατάκτηση του αργυρού στον ακοντισμό, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου που διεξήχθη στο Βόλο.
Τρεις αθλητές που αποτελούν παράδειγμα για τη νεολαία της περιοχής μας.
Εύχομαι πραγματικά τη συνεχή βελτίωση και ανέλιξή τους. Είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα ξανά δοξάσουν την πόλη μας και τα ελληνικά χρώματα. Ο δρόμος είναι μπροστά τους και ο χρόνος σύμμαχός τους.
Σπυρίδων Κυριάκης
Βουλευτής Ν. Πρέβεζας.

Άμεση ενίσχυση των αγροτών του Νομού Ιωαννίνων
Αναφορά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων από τη Μερόπη Τζούφη
Άμεσα και δραστικά μέτρα ενίσχυσης των αγροτών του Νομού Ιωαννίνων ζητά η Μερόπη Τζούφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, με αποτέλεσμα την καταστροφή των καλλιεργειών.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε ως κοινοβουλευτική αναφορά την επιστολή του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «ΕΝΩΣΗ αγροτών», σύμφωνα με την οποία το 90% των αμπελοκαλλιεργειών έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ μεγάλες εκτάσεις σιτηρών έχουν μείνει ακαλλιέργητες.
Όπως αναφέρει η Μερόπη Τζούφη, η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο οφείλουν να εξετάσουν σοβαρά τα προβλήματα που εκθέτει ο Συνεταιρισμός, συνυπολογίζοντας ότι εκτός από τις καταστροφές στις καλλιέργειες, το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί σημαντικά και η καταβολή των επιδοτήσεων καθυστερεί.

Δήμος Ιωαννιτών
Ενημερώσεις για το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης
Τον κύκλο της ενημέρωσης για το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης που θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες άνοιξε ο Δήμος Ιωαννιτών.
Αρχικά και πιλοτικά η οικιακή κομποστοποίηση θα εφαρμοστεί σε οικισμούς του Δήμου με πληθυσμό μικρότερο των 500 κατοίκων.
Η πρώτη συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν στελέχη της υπηρεσίας καθαριότητας και ο αντιδήμαρχος ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων Βαγγέλης Πήχας πραγματοποιήθηκε στον Κατσικά με προέδρους κοινοτήτων που είχαν κληθεί από όλες τις δημοτικές ενότητες.
Όπως τόνισε ο κ. Πήχας το πρόγραμμα θα ξεκινήσει κατά προτεραιότητα από οικισμούς κάτω των 500 κατοίκων καθώς μπορεί να εξελιχθεί με μεγαλύτερη ευκολία. Οι περιοχές αυτές χαρακτηρίζονται από χαμηλή πληθυσμιακή πυκνότητα και τα νοικοκυριά συνήθως έχουν κήπο.
Οι ενημερώσεις θα συνεχιστούν όλο το διάστημα του Ιουλίου. Στόχος είναι τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου να ξεκινήσει η διάθεση των οικιακών κομποστοποιητών.
Στη φάση αυτή ο Δήμος έχει προμηθευτεί και θα διανείμει 950 κομποστοποιητές.

Την άμεση απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη ζήτησε ο Νίκος Παπανδρέου στην Ευρωβουλή
Το παραπάνω ζήτησε με την ομιλία του, ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο ΕΚ, Νίκος Παπανδρέου, στη συζήτηση σχετικά με την έκθεση της Επιτροπής του 2022 για την Αλβανία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι η κατά τα άλλα ομαλή διαδικασία των πρόσφατων εκλογών στην Αλβανία στιγματίστηκε από τις συλλήψεις πολλών υποψηφίων, και μεταξύ άλλων και του Φρέντι Μπελέρη, που εκλέχτηκε τελικά Δήμαρχος της Χειμάρρας μέσα από τις φυλακές.
Απαράδεχτη χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ η κράτηση του. Θα πρέπει να αποφυλακιστεί άμεσα. Στηρίζουμε την Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας αλλά θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες.
Η ουσία της υπόθεσης κατέληξε ο κ. Παπανδρέου αφορά ζητήματα που άπτονται της Αλβανικής Δικαιοσύνης. Η προστασία όμως βασικών δικαιωμάτων είναι Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Άλλωστε τέτοιες πρακτικές δεν συνάδουν με την Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου βρισκόταν στην Αλβανία ως παρατηρητήςμε αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου, για να παρακολουθήσουν τις τοπικές εκλογές και την ομαλή διεξαγωγή τους και να διαπιστώσουν αν συμβαδίζουν με το κράτος δικαίου.