Δωρεά από την ΠΙΝΔΟ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δωρεά πραγματοποίησε ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΙΝΔΟΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τονΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΙΝΔΟΣ για την προσφορά 140 πακέτων κατεψυγμένων προϊόντων στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας. Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του (παλιά μαθητική εστία). Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.

2 εντάξεις έργων της ΔΕΥΑ Η Ηγουμενίτσας στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι εντάχθηκαν
στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 2.427.500,00€:
1. «Αντικατάσταση υφιστάμενου καταθλιπτικού αγωγού ακαθάρτων από αντλιοστάσιο
Α0 προς Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Ηγουμενίτσας» (Προϋπολογισμού
1.807.500,00€). Αντικείμενο του έργου αποτελεί η επέκταση και αντικατάσταση
τμημάτων του υφιστάμενου καταθλιπτικού αγωγού ακαθάρτων της πόλης της
Ηγουμενίτσας.
2. «Μελέτη εσωτερικών δικτύων ομβρίων οικισμών Δήμου Ηγουμενίτσας»
(Προϋπολογισμού 620.000,00€). Αντικείμενο του έργου αποτελεί η εκπόνηση των
απαραίτητων μελετών για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας οικισμών του
Δήμου Ηγουμενίτσας.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Κανείς δεν θα κάνει του κεφαλιού του, αλλιώς θα σφραγιστούν περιοχές
«Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του, αλλιώς θα σφραγιστούν οι περιοχές, ακόμα και σπίτι- σπίτι», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά από ευρεία σύσκεψη στην Ελευσίνα, για τον κορωνοϊό.
Η σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες, πραγματοποιήθηκε στην αντιπεριφέρεια Ελευσίνας, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, εκπροσώπων της περιφέρειας, δημάρχων της Δυτικής Αττικής και υγειονομικών φορέων.
Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε το θέμα της εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές της Δυτικής Αττικής.
Αμέσως μετά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε:
«Δεν έχω να πω πολλά, στην πραγματικότητα έχω να πω ένα μόνο: Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να εξηγήσουμε, να συνδράμουμε, αλλά του κεφαλιού του κανείς. Σε αντίθετη περίπτωση θα σφραγισθούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι – σπίτι. Δεν είναι ούτε απειλή, ούτε προειδοποίηση. Είναι απόφαση και θα γίνει έτσι αν χρειαστεί».

Φίμωση του Τύπου και πογκρόμ κατά των δημοσιογράφων καταλόγισε στον Κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη λογοκρισία της Ε. Ακρίτα, τις πιέσεις που ασκήθηκαν στη Δ. Κρουστάλλη, το κόψιμο της εκπομπής του Π. Χαρίτου
«Φίμωση» του Τύπου και «πογκρόμ» κατά δημοσιογράφων καταλόγισε στον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που σημείωσε πως «η λογοκρισία της Έλενας Ακρίτα από τα Νέα γιατί τόλμησε να γράψει επικριτικό άρθρο κατά του κ. Μητσοτάκη αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου».
Ο ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «η Δήμητρα Κρουστάλλη, δημοσιογράφος επί 30 χρόνια στο Βήμα, που μόνο φιλική προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, παραιτήθηκε καταγγέλλοντας ασφυκτικές πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή το ρεπορτάζ της για το μπάχαλο με τη διπλή καταγραφή κρουσμάτων».

«Η ΕΡΤ του κ. Ζούλα, πρώην διευθυντή του Γραφείου Τύπου του κ. Μητσοτάκη, συνεχίζει το πογκρόμ κατά δημοσιογράφων, σταματώντας αυτή τη φορά την εκπομπή του Πάνου Χαρίτου», πρόσθεσε και υπογράμμισε: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν αρκείται στον οικονομικό εκβιασμό των Μέσων με τα 20 εκατ. ευρώ που έχει μοιράσει χωρίς κριτήρια και διαφάνεια με τη λίστα Πέτσα. Επιχειρεί να επιβάλλει την καθολική φίμωση του Τύπου και κάθε φωνής κριτικής. Σε λίγο θα απαγορεύσει δια νόμου και το ρεπορτάζ, όταν σε αυτό δεν τον αποθεώνουν οι δημοσιογράφοι».
«Η δυστοπική πραγματικότητα στον Τύπο, η λογοκρισία και οι προγραφές δημοσιογράφων με εντολή Μητσοτάκη, παραπέμπουν σε απολυταρχικά καθεστώτα. Όσο η κυβέρνηση θα βλέπει τη φθορά της από τις αποτυχίες της, τόσο περισσότερο θα βάλλει κατά της ελευθεροτυπίας και, εν τέλει, της Δημοκρατίας», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.