Δωρεά ζωής για 4 συνανθρώπους

Χάθηκε νέος άνθρωπος και η οικογένεια δώρισε τα όργανά του!

-Αερογέφυρα από την Άρτα προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα
Έφυγαν όμως άπρακτοι γιατροί απ’ την Αυστρία

Ένας νέος άνθρωπος, που εδώ και μέρες χαροπάλευε στην εντατική του Νοσοκομείου Άρτας, δώρισε ζωή σε 4 συνανθρώπους μας. Ο 34χρονος Αρτινός που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, από τροχαίο με μηχανή, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Άρτας, δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για την ζωή.

Όμως, η οικογένεια του άτυχου νέου, παρά το πόνο και τη θλίψη, προχώρησε σε μια γενναία απόφαση να χαρίσει ζωτικά όργανα του ανθρώπου τους και να δωρίσει ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη και περίμεναν μια πράξη σαν αυτή.
Έτσι τη Δευτέρα στήθηκε η αερογέφυρα ζωής από την Άρτα προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα όπου ήταν οι δότες, με τις εξειδικευμένες ιατρικές ομάδες να καταφθάνουν στην Άρτα και να προχωρούν στις χειρουργικές επεμβάσεις που ήταν αναγκαίες.
Η καρδιά, το ήπαρ και οι νεφροί του άτυχου νεαρού συμπολίτη μας, θα δώσουν ζωή σε τέσσερις ασθενείς που περίμεναν μήπως και βρεθεί ο κατάλληλος δότης.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να είναι συγκινημένοι μπροστά στο μεγαλείο ψυχής της οικογένειας του εκλιπόντος.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας με το που ολοκληρώθηκε το εγχείρημα, εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:
“Βαθιά συγκίνηση διαπερνά την κοινωνία από την υπέρτατη πράξη ανθρωπιάς, τη δωρεά οργάνων, που συντελέστηκε στο Νοσοκομείο Άρτας.
Ως Διοίκηση και εκ μέρους της νοσοκομειακής κοινότητας βρισκόμαστε στην αμήχανη θέση να συλλυπηθούμε την οικογένεια του νέου, άτυχου δότη αλλά και να τη συγχαρούμε ταυτόχρονα για τη γενναιότητα της ψυχής της. Τέτοιες αποφάσεις δεν λαμβάνονται συχνά. Οι τέσσερις ζωές που έσωσαν μακάρι να απαλύνουν τον πόνο για τον άνθρωπό τους!
Συγχαίρουμε επίσης τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου μας, της ΜΕΘ και του Χειρουργείου, που διεκπεραίωσαν την όλη πράξη της δωρεάς αναδεικνύοντας το ρόλο το δικό τους και του επαρχιακού νοσοκομείου μας ακόμη περισσότερο.”

Έφυγαν άπρακτοι!
Η μεγάλη αυτή προσφορά της οικογένειας, είχε και μια αρνητική εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, και μετά από συνεννοήσεις, για την μεταμόσχευση των οργάνων του άτυχου Αρτινού, την Κυριακή κατέφθασε στην Άρτα ελικόπτερο από την Αυστρία, μαζί με το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να παραλάβει τους πνεύμονες. Όμως και παρά τη σχετική ειδοποίηση, για άγνωστους λόγους, δεν έγινε δυνατή και η άφιξη του ελικοπτέρου από την Αθήνα, για να γίνουν συγχρόνως οι αναγκαίες χειρουργικές επεμβάσεις ώστε να πάρουν οι Αυστριακοί τους πνεύμονες, που αναγκάστηκαν να φύγουν άπρακτοι και να χαθούν οι πνεύμονες αφού δεν επανήλθαν την επόμενη ημέρα, που κατέφθασε το ιατρικό τιμ, απ’ το Ωνάσειο.

Αυτοκτονία 
Εν τω μεταξύ, συγκλονισμένοι είναι φίλοι και γνωστοί, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η αυτοκτονία γνωστού επαγγελματία στην Άρτα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο 67χρονος άνδρας αγνοούνταν από προχθές το μεσημέρι, και αναζητούνταν από τους οικείους του. Τελικά βρέθηκε νεκρός προχθές το βράδυ στις 1:30 στο δασύλλιο δίπλα στο νοσοκομείο της Άρτας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 67χρονος αυτοπυροβολήθηκε με πυροβόλο όπλο, ενώ τα αίτια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φαίνεται να είναι τα οικονομικά προβλήματα που τον οδήγησαν στον απονενοημένο διάβημα, βυθίζοντας στη θλίψη τους συγγενείς του.