Δωρεά στο νοσοκομείο Άρτας

Τους τελευταίους μήνες η κοινωνία μας έχει πληγεί από μια υγειονομική κρίση που δείχνει να συνεχίζεται . Αυτή η κρίση έχει επηρεάσει κάθε έκφανση της καθημερινότητας, αφήνοντας το αποτύπωμά της βαθιά στον καθένα.
Η τέχνη χρησιμοποιείται συχνά για να απαλύνει την ασχήμια της πραγματικότητας. Ακόμη και τα πιο δυσάρεστα γεγονότα λαμβάνουν έναν πιο ανάλαφρο χαρακτήρα ή έστω φαντάζουν λίγο πιο αισιόδοξα μέσω της τέχνης.
Η Αγγελική Μπόμπορη, ενεργή εικαστικός με συμμετοχή σε πλήθος εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, Αρτινής καταγωγής που ζει και εργάζεται στην Αθήνα ,δώρισε στο νοσοκομείο μας έργο της από κάρβουνο, με θέμα «Καραμέλες», ώστε διαχρονικά να προκαλεί ανάταση ψυχής στους επισκέπτες και εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Γιώργος Γεραπετρίτης: μέσα στην εβδομάδα τα στοιχεία για τη κατανομή των κονδυλίων στα ΜΜΕ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν ακόμα και μέσα στην εβδομάδα, όλα τα στοιχεία για τη κατανομή των κονδυλίων ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ στα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι», άφησε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο υπουργός ανέφερε: «Είναι αυτονόητο ότι τα ποσά που δόθηκαν και που ήταν εξαιρετικά αναγκαία και κρίσιμα για την παρακίνηση των πολιτών να μείνουν στο σπίτι για λόγους ασφάλειας της δημόσιας υγείας, θα δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα. Η χρονική υστέρηση που υπήρξε ως προς τη δημοσιοποίηση τους οφείλεται στο γεγονός ότι γίνεται επεξεργασία από το Υπουργείο Οικονομικών όλων των εκταμιεύσεων και μόλις ολοκληρωθεί θα υπάρξει άμεσα ανακοίνωση», ενώ λίγο αργότερα, σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία μέχρι τέλος της εβδομάδας.

Αφορμή για τις δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη ήταν η συνεδρίαση της Επιτροπής Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του ανθρώπου με θέμα «Ανθρώπινα δικαιώματα σε συνθήκες πανδημίας».
Το θέμα είχε θέσει η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη, σημειώνοντας ότι, το κράτος όφειλε να ασκεί πολιτική υπέρ των πολλών και να υποχρεώνει φορείς και Μέσα Ενημέρωσης να ενημερώνουν με δωρεάν σποτ τους πολίτες, για θέματα δημόσιας υγείας και για το τι πρέπει να κάνει για να γλιτώσει από τον κορωνοϊό.

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, για τα 24 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου
Με τον Ανδρέα και το ΠΑΣΟΚ οραματιστήκαμε, αγωνιστήκαμε και αλλάξαμε την Ελλάδα.
Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας δοκιμάζεται, η πολιτική του παρακαταθήκη παραμένει επίκαιρη και ζωντανή.
Χρέος μας είναι να δώσουμε νέα πνοή στη Δημοκρατική Παράταξη, να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά και τους προοδευτικούς πολίτες για την Νέα Αλλαγή, που χρειάζεται ο τόπος.

Θερινές εκπτώσεις: Παράταση της περιόδου κατά 15 ημέρες ζητούν οι έμποροι
Από τις 13 έως τις 31 Ιουλίου αναμένεται να διαρκέσουν οι φετινές θερινές εκπτώσεις, όμως οι έμποροι ζητούν να γίνει παράταση της περιόδου κατά 15 ημέρες. Ειδικότερα τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, αναμένεται να ξεκινήσουν -εκτός απροόπτου- οι θερινές εκπτώσεις για το 2020.
Οι έμποροι, από την πλευρά τους, έχουν ζητήσει τη μετάθεση των ημερομηνιών κατά 15 ημέρες, δηλαδή στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου. Κι αυτό, προκειμένου οι επιχειρήσεις να έχουν τα κατάλληλα χρονικά περιθώρια, προκειμένου να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα, μετά την άρση του lockdown.
Στόχος των εμπόρων είναι, συγκεκριμένα, η διάθεση των αποθεμάτων, τα οποία έχουν ξεμείνει από την περίοδο της καραντίνας, κατά την οποία τα καταστήματα έμειναν κλειστά.

Διαμαρτυρία στα «LIDL» για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές πραγματοποιήθηκε έξω από τα «LIDL», στην Πρέβεζα, με κοινή πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Εμπορικού Συλλόγου.
Τα μέλη των Σωματείων κάλεσαν τους εργαζόμενους να μη συμβιβαστούν με αυτή τη κατάσταση, να δυναμώσουν την οργάνωση και τις διεκδικήσεις τους, παλέψουν για εργασιακά δικαιώματα, για ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο, για τη Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. «Η υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας είναι ανοιχτό μέτωπο πάλης για όλους τους εργαζόμενους, δε θα τη χαρίσουμε στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας», τονίζονταν από τους διαδηλωτές, που πραγματοποίησαν και κάλεσμα στους καταναλωτές, να απέχουν.

Δύο ακόμη κρούσματα κορωνοϊού στην Παραμυθιά
Από τους ελέγχους των δειγμάτων για κορωνοϊό, που έχουν ληφθεί από συνεργεία του ΕΟΔΥ σήμερα στην Παραμυθιά, επιβεβαιώθηκαν δύο ακόμη κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο φιλικό περιβάλλον ενός εκ των χθεσινών διαπιστωμένων θετικών κρουσμάτων.
Στο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ελέγχθηκαν σήμερα 36 δείγματα που έλαβε ο ΕΟΔΥ από την περιοχή Παραμυθιάς.

Αναβολή εκδηλώσεων από την ΙΛΕΤ
Η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Τζουμέρκων (Ι.Λ.Ε.Τ.), λόγω των τρεχουσών συνθηκών (COVID-19) δεν θα πραγματοποιήσει τις καθιερωμένες εκδηλώσεις το καλοκαίρι του 2020.
Αλλά:
– η φετινή έκδοση των Τζουμερκιώτικων χρονικών με πλούσια λαογραφική και ιστορική ύλη βρίσκεται στο τυπογραφείο και θα κυκλοφορήσει σύντομα,
– υπενθυμίζεται ότι το Λαογραφικό Μουσείο Τζουμέρκων της Ι.Λ.Ε.Τ. στην Άγναντα είναι επισκέψιμο κατόπιν τηλεφωνικής, 6970373378 ή ηλεκτρονικής xoumi78@gmail.com επικοινωνίας με την Κα Κ. Χούμη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ι.Λ.Ε.Τ. απευθυνόμενο στα μέλη και σε όλους τους Τζουμερκιώτες και φίλους, τους προτρέπει να ακολουθούν τα μέτρα των ειδικών (κυρίως την διακριτική και εξ αποστάσεως προσέγγιση των συμπατριωτών μας) για την αποτροπή της εξάπλωσης του COVID-19, και εύχεται να ανταμώσουμε και πάλι του χρόνου όλοι μαζί στα Τζουμέρκα, χωρίς περιορισμούς!

Δήμος Ιωαννιτών
Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για τις κοινωνικές δράσεις
Με την ενημερωτική συνάντηση που έγινε στο Πέραμα ολοκληρώθηκε ο ενημερωτικός κύκλος που άνοιξε από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και τον ΟΚΠΑΠΑ.
Σκοπός ήταν αφενός να ενημερωθούν οι πρόεδροι όλων των κοινοτήτων για τις δράσεις και τα προγράμματα τα οποία υλοποιεί ο Δήμος και αφετέρου να υποβάλλουν προτάσεις για νέες δράσεις που επιθυμούν στηριγμένες στις τοπικές κοινωνικές ανάγκες.
Στη συνάντηση του Περάματος συμμετείχαν οι πρόεδροι της Δημοτικής Ενότητας, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Αιβατίδης και Γιώργος Λώλης, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου και η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Διονυσία Αμπατζίδη.
Ο Δήμος με τις κοινωνικές του υπηρεσίες και τον ΟΚΠΑΠΑ αναμένει τις προτάσεις από όλους τους προέδρους των Κοινοτήτων ώστε άμεσα να τις αξιολογήσει και να δρομολογήσει τις παρεμβάσεις που θα απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Δήμο Ηγουμενίτσας: Αναβολή της ενημερωτικής συνάντησης
Αναβολή της ενημερωτικής συνάντησης για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης και ξενοδοχείων μετά τον covid 19 στο Δήμο Ηγουμενίτσας, που σε ανακοίνωση αναφέρει: Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται και προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 24 Ιουνίου, ενημερωτική συνάντησημε θέμα «Ενημέρωση για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης και ξενοδοχείων μετά τον covid 19».
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με την Δ/νση Ηπείρου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) θα ορίσουν νέα ημερομηνία για την ενημέρωση.
Ο Οδηγός του ΕΦΕΤ έχει αναρτηθεί στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.efet.gr/files/pdf/other/odigos-epan-estiasis.pdf

Νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΣ με διευκρινίσεις για τις μετατάξεις σε Δήμους και Περιφέρειες
Επιπλέον, διευκρινίσεις για το καθεστώς των μετατάξεων σε Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά το ν. 4674/2020, που επέφερε αλλαγές στον προηγούμενο ν. 4440/2016, δίνονται με την πρόσφατη υπ’ αριθμ. 38420/22.06.2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα, όπως αναλύει το epoli.gr με την ανωτέρω εγκύκλιο διευκρινίστηκε, πρώτον, ότι σε περιπτώσεις μετάταξης, στις οποίες φορέας υποδοχής είναι Ο.Τ.Α. α’ ή β’ βαθμού, μετά την υπογραφή της απόφασης μετάταξης ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης οφείλουν να αποστέλλουν αυτήν στην οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να ελέγχεται και εν συνεχεία να διαβάζεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δεύτερον, στις περιπτώσεις αμοιβαίων μετατάξεων, όπου οι ιδιότητες του φορέας προέλευσης και υποδοχής υπάρχουν και στους δύο εμπλεκόμενους Ο.Τ.Α. τις ανωτέρω υποχρεώσεις υπογραφής και αποστολής των αποφάσεων έχουν και οι δύο Ο.Τ.Α.
Εξάλλου, σε περίπτωση που οι εποπτεύουσες τη νομιμότητα των πράξεων των Ο.Τ.Α. περί αμοιβαίας μετάταξης Αποκεντρωμένες Διοικήσεις είναι διαφορετικές, οφείλουν και οι δύο να διαβιβάζουν τις αποφάσεις στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης προς δημοσίευση.
Τέλος, με την εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι ειδικά για την πρώτη εφαρμογή του ν. 4674/2020 η καταληκτική ημερομηνία για την έκδοση αποφάσεων μετάταξης στο πλαίσιο του Α’ κύκλου της κινητικότητας είναι η 30.06.2020

Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα, απέναντι στην δεξιά
Σε ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής, αναφέρονται τα εξής: «Τα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλεται να διερευνηθούν άμεσα από τη δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν. Αυτά δεν χωρούν στη Δημοκρατία.
Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει πλέον καμιά αξιοπιστία να επιτελέσει τον θεσμικό ρόλο της σε μια εποχή κρίσης και μεγάλων προκλήσεων στα εθνικά θέματα, στην οικονομία, στην κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον μόνιμο χορηγό της δεξιάς.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα μείνει ανενόχλητη η Κυβέρνηση της ΝΔ, να επιβάλλει τη συντηρητική πολιτική της σε βάρος των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης των αδύναμων.
Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα, το προοδευτικό αντίβαρο, απέναντι στην πολιτική της δεξιάς. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές ανισότητες».