Δύο νέα τμήματα, παιδικής και νεανικής χορωδίας στο Δημοτικό Ωδείο

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, το Δημοτικό Ωδείο Άρτας ξεκινά από σήμερα Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, δυο καινούργια τμήματα, παιδικής και νεανικής χορωδίας που αφορούν την φωνή και το πόσο σημαντικό ρόλο έχει η ομάδα, στη διαπαιδαγώγηση της προσωπικότητας γύρω από την μουσική παιδεία.
Το μάθημα της χορωδίας διασκεδάζει, διαφοροποιεί και δημιουργεί ισορροπίες σε όλα τα επίπεδα. Ώρα έναρξης των μαθημάτων 19:30 μ.μ.

Την Άρτα επισκέφθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο κ. Χριστοδουλάκης, συναντήθηκε σε κεντρικό καφέ της πόλης με τοπικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις σχετικά με τις διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Καμπής
Προληπτικά κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη
Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Καμπής προκειμένου να αντιμετωπισθεί η διασπορά των ιώσεων και να επιτευχτεί η γρηγορότερη ανάρρωση του μεγάλου αριθμού των μαθητών που νοσούν από την εποχιακή γρίπη.
Το ποσοστό αποχής στα εν λόγω σχολεία υπερβαίνει το 80% των μαθητών ποσοστό το οποίο διαπιστώθηκε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κωνσταντίνος Χαρακλιάς « Η απόφαση ελήφθη για καθαρά προληπτικούς λόγους μετά από αίτημα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω του μεγάλου αριθμού απόντων μαθητών και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς της γρίπης περιλαμβάνουν αφενός οδηγίες ατομικής υγιεινής και αφετέρου οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης χώρων όπου ο Δήμος Αρταίων έχει ήδη προβλέψει να προβεί άμεσα. Οι οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης απευθύνονται και σε όλο το προσωπικό, αλλά ιδιαίτερα στο βοηθητικό προσωπικό (π.χ. καθαρίστριες). Το προσωπικό καθαριότητας θα πρέπει να εξασφαλίζει την τήρηση των κανόνων υγιεινής και σε συνδυασμό με τα αντισηπτικά που τοποθετήσαμε στα σχολεία μας νομίζω ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα, θέλω εδώ να σημειώσω ότι είναι τα πρώτα σχολεία στο Δήμο μας τα οποία κλείνουν για φέτος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρακλιάς.

Πρόσβαση σε Φυσικό Αέριο προβλέπεται και για την Ήπειρο
Πρόσβαση σε Φυσικό Αέριο προβλέπεται πως θα έχει και η Ήπειρος, καθώς η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύου Διανομής συμπεριλαμβάνει Γιάννενα, Άρτα, Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα στο πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύων που θέτει σε εφαρμογή σε 39 πόλεις της Ελλάδας. Για τις τέσσερις πόλεις της Ηπείρου που περιλαμβάνονται στην δεύτερη φάση επέκτασης των δικτύων μαζί με πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου έχουν γίνει οι προμελέτες και οι διαγωνισμοί αναμένεται να προκηρυχθούν το 2021.
Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας, το πρόγραμμα ανάπτυξης των δικτύων, συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ είναι εμπροσθοβαρές, καθώς είναι ενδεικτικό ότι τα επόμενα δύο χρόνια, οι πελάτες φυσικού αερίου ανά την Ελλάδα που θα συνδεθούν στα νέα δίκτυα, αντιστοιχούν στους μισούς περίπου καταναλωτές φυσικού αερίου στην περιοχή της Αττικής, όπου τα δίκτυα αναπτύσσονται για περισσότερο από 20 χρόνια.

Πού θα γίνουν τα 20 νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων
Τη δημιουργία 20 νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων φαίνεται πως σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, πρόκειται για δομές «ελεγχόμενης φιλοξενίας», οι οποίες θα δύνανται να φιλοξενήσουν από 500 έως και 2.000 άτομα η καθεμία, και συνολικά θα βρουν στέγη από 20.000 έως 25.000 άνθρωποι.
Το τελικό σχέδιο για τη χωροθέτηση των νέων δομών αναμένεται να συζητηθεί σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου.

Βασική παράμετρος, για την απόφαση που θα ληφθεί, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γεωγραφική διασπορά των προσφύγων στην υπόλοιπη Ελλάδα και κεντρικός στόχος η αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου.
Έτσι, για την εγκατάσταση των νέων δομών θα συζητηθούν:
-Δύο περιοχές στην Κρήτη (Ρέθυμνο, Ηράκλειο),
-Τέσσερις στην Πελοπόννησο (Μεσσήνη, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη),
-Δύο στη δυτική Ελλάδα (Πύργος Αμφιλοχία),
-Πέντε στη Στερεά Ελλάδα (Άμφισσα, Οινόφυτα, Θήβα, Λιβαδειά, Μαυρομαντήλα Φθιώτιδας),
-Δύο στη Θεσσαλία (Τρίκαλα, Λάρισα),
-Τρεις στην Ήπειρο (Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα),
-Τρεις στη δυτική Μακεδονία (Γρεβενά, Φλώρινα, Κοζάνη) και
-Μία στην κεντρική Μακεδονία (Πιερία).

Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας : φωτιά στα Κόκκινα-«Κόκκινος Χορός» με τον Πασχάλη Live!
Έραψες κόκκινα ρούχα; Έχεις κόκκινη Αποκριάτικη στολή; Βρήκες Κόκκινη ενδυμασία; Είσαι σε καλό δρόμο!!! Το Καρναβαλικλό Κομιτάτο Πρέβεζας βάζει φωτιά (!!!) στα Κόκκινα (!!!), με τον “Κόκκινο χορό” με τον Πασχάλη Live. Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον απόλυτα Αποκριάτικο Χορό του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, τον “Κόκκινο Χορό” στο ξενοδοχείο Μαργαρώνα, στην Πρέβεζα. Ώρα έναρξης : 22.00.
Όσοι –όσες έχετε ζήσει τον «Κόκκινο χορό» του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας ξέρετε και εσείς που έχετε μάθει, θέλετε να το ζήσετε.

Ήδη πολύς κόσμος έχει πάρει ήδη θέση… . Κλείνετε θέσεις στους : Χρήστος 6945215266 και Σπύρος 6947565249. Ο Πασχάλης Αρβανιτίδης με τους υπέροχους μουσικούς του, θα παρουσιάζουν ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα με επιτυχίες της δεκαετίας του 60, του 70, του 80, του 90, μέχρι σήμερα!
Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας παρουσιάζει : “Κόκκινος χορός” με τον Πασχάλη Live!
Αυτή η βραδιά δε χάνεται…

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ
Εδώ και χρόνια μεγάλες επιχειρήσεις, μεγαλέμποροι και μονοπωλιακοί όμιλοι κάνουν προσπάθεια για την περαιτέρω ελαστικοποίηση των ωραρίων, τη λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Στην προσπάθειά τους αυτή έχουν την υποστήριξη των εκάστοτε κυβερνήσεων (νόμοι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), αποφάσεις του ΣτΕ, τις περιφερειακές αρχές και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Η αλυσίδα των «Jumbo» είναι η νέα επιχείρηση «λαγός» στη νέα προσπάθειά τους για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Το Σωματείο μας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της Πρέβεζας ούτως ώστε άλλη μια προσπάθεια για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας να πέσει στο κενό.
Πληρώσαμε την κρίση τους, δεν θα πληρώσουμε και την ανάπτυξή τους. Απαντάμε συλλογικά και οργανωμένα στις νέες προκλήσεις και δηλώνουμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους όποτε και όπου τολμήσουν να αμφισβητήσουν το δικαίωμα των εργαζομένων στην ξεκούραση. Κάθε βήμα πίσω από το σύνθημα «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ», χτυπάει στην καρδιά τους εμποροϋπαλλήλους.

Κλειστή η παιδική χαρά στην πλατεία Σκουφά λόγω εργασιών.
Γίνεται γνωστό προς του δημότες της Άρτας ότι η παιδική χαρά στην πλατεία Σκουφά, από Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020 και για ένα μήνα θα είναι κλειστή, λόγω εργασιών που θα εκτελέσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρταίων, με σκοπό την αναβάθμιση και την ασφαλή λειτουργία της.

ΞΑΝΑ ΣΤΑ JUMBO ΠΡΕΒΕΖΑΣ Η «ΕΝΩΣΗ»
Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
«Σήμερα βρεθήκαμε γι’ άλλη μια Κυριακή έξω από τα Jumbo Πρέβεζας, εκφράζοντας την αντίθεσή μας στην απόφαση της διοίκησης ν’ ανοίγει τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου.
Παρά τις μικροεντάσεις που υπήρξαν με συγκεκριμένη κομματική παράταξη που ανεπιτυχώς διεκδικεί την «πρωτοπορία» στην εργατική τάξη, εμείς εξακολουθούμε να δηλώνουμε αμετακίνητοι και ακλόνητοι στην υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφών μας. Και το κάνουμε με τρόπο ενωτικό και προσεκτικό, παραμερίζοντας τις συνδικαλιστικές διαφορές μας, δίχως να δίνουμε δικαιώματα στην εργοδοσία.
Κανένας δεν μπορεί να μας εμποδίσει να δίνουμε το παρών σε κάθε εργατική συνάθροιση, σε κάθε εργατικό αγώνα.
Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» σε ένα μήνα κλείνει 128 χρόνια από την ίδρυσή του και είναι διαχρονικά πρωτοπόρα συνδικαλιστική οργάνωση στο εργατικό κίνημα».