Δώδεκα νέες θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων στο Δήμο Αρταίων

Δώδεκα νέες θέσεις στάθμευσης, με συγκεκριμένες προδιαγραφές που ανταποκρίνονται πλήρως στην σωστή και ασφαλή στάθμευση των ποδηλάτων, τοποθετήθηκαν από το Δήμο Αρταίων, σε διάφορα σημεία της πόλης, εντατικοποιώντας την προσπάθεια του Δήμου για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου, για μια πόλη, φιλική, ασφαλή και προσβάσιμη σε όλους.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί μέρος των πολλαπλών δράσεων που πραγματοποιεί ο Δήμος Αρταίων, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, με παρεμβάσεις και έργα σε όλο το εύρος του Δήμου.
Στις θέσεις υπάρχει ειδική σήμανση, ώστε να είναι σαφές πως πρόκειται για θέσεις αποκλειστικής στάθμευσης ποδηλάτων. Οι θέσεις είναι καινούργιες και τοποθετήθηκαν σε δημοτικά κτίρια, δημόσιες υπηρεσίες και αθλητικούς χώρους και συγκεκριμένα βρίσκονται:
-Στο Δημοτικό Στάδιο Άρτας .
-Στο αθλητικό Κέντρο του Δήμου Αρταίων.
-Στο κτίριο που στεγάζεται η Π.Ε Άρτας.
-Στο Πρωτοδικείο Άρτας.
-Στο νέο κλειστό γυμναστήριοΤ9.
-Στο Εργατικό Κέντρο Άρτας.
-Στο Παραποτάμιο Πάρκο.
-Στη Διεύθυνση Γεωργίας.

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου: Χορηγός και Αθλοθέτης στο 14ο Ioannina Lake Run
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου υποστήριξε για 4η συνεχή χρονιά τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Ηπείρου, τον αγώνα Ioannina Lake Run 2020, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου, στην πανέμορφη Λίμνη των Ιωαννίνων. Στην ετήσια συνάντηση του γύρου της Λίμνης, ανταποκρίθηκαν πάνω από 700 αθλητές οι οποίοι τήρησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και τις οδηγίες που είχε καθορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.
Φέτος, η Τράπεζα Ηπείρου αναβάθμισε τη συμμετοχή της και αποτελεί πλέον τον Official Βank Sponsor της διοργάνωσης καθώς και τον πρεσβευτή της πρωτοβουλίας Lake Proud Partner, τονίζοντας έτσι την αναγκαιότητα στήριξης της τοπικής οικονομίας. Τη δράση αγκάλιασαν οι περισσότερες επιχειρήσεις της πόλης, παρέχοντας εκπτώσεις στις αγορές των συμμετεχόντων στον αγώνα.

Αποφεύχθηκε ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
Μετά από παράσταση διαμαρτυρίας και την σημερινή κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στο υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος, αποφεύχθηκε η αναστολή του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας αυτοαπασχολούμενου στα Γιάννενα.
«Δεν χωράει εφησυχασμός. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξυπηρετήσει την κερδοφορία των τραπεζιτών για αυτό προχωράει στο νέο πτωχευτικό κώδικα με τον οποίο μας κάνει νοικάρηδες στα σπίτια μας, αφού πρώτα μας έχει πάρει και το τελευταίο ευρώ», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συντονισμού και συνεχούς αγώνα όλων.

Πρέβεζα: Για ένα αυτοκίνητο πυροβόλησε τον αδερφό του κι έναν συγχωριανό του
Αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε το Σάββατο στη Μυρσίνη Πρέβεζας, με θύματα δύο άνδρες που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Πιο συγκεκριμένα ένας 48χρονος το μεσημέρι του Σαββάτου αφού πυροβόλησε με καραμπίνα στο κέντρο της Άνω Μυρσίνης τον 41χρονο αδελφό του και έναν 40χρονο ιδιοκτήτη καφενείου, διέφυγε πεζός και αναζητούνται τα ίχνη του. Οι δύο άνδρες νοσηλεύονται σοβαρά τραυματισμένοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η κατάσταση της υγείας του 40χρονου χαρακτηρίζεται κρίσιμη, ενώ σταθερή παραμένει η κατάσταση του 41χρονου.
Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν πως η αφορμή για το αιματηρό επεισόδιο ήταν ένα παλιό αγροτικό αυτοκίνητο που ανήκε στην ηλικιωμένη μητέρα των δύο αδελφών.

Θανατηφόρο τροχαίο στη Γέφυρα Καλογήρου
Στις 18-09-2020 στο 39ο χλμ Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Γέφυρας Καλογήρων, Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί) που οδηγούσε 56χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαπές, ηλικίας 48 και 76 ετών, συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 19χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε 17χρονη ημεδαπή.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της 48χρονης επιβαίνουσας στο Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ο τραυματισμός όλων των υπολοίπων, οι οποίοι νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.

Νεκρός ο 40χρονος στη Μυρσίνη.. 
Πέθανε ο 40χρονος από την Μυρσίνη Πρέβεζας τον οποίο είχε τραυματίσει σοβαρά ο 48χρονος κατά την συμπλοκή που είχε γίνει το Σάββατο το μεσημέρι στην Μυρσίνη Πρέβεζας
Παρά την προσπάθεια που έκαναν οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων δεν κατάφερε να μείνει στη ζωή, αφού είχε βαρύτατους τραυματισμούς στο κεφάλι από τα πυρά που δέχθηκε.
Να σημειωθεί πως με σοβαρά τραύματα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και ο αδελφός του δράστη, ένας 41χρονος που επίσης έχει τραύματα από πυροβολισμούς στην κοιλιακή χώρα.