Δ.Ε.Σ.ΜΗ. για ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΗ

Συνεχίζουμε δυναμικά χωρίς εξαρτήσεις, μεθοδεύσεις και αποκλεισμούς

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε η Ειδική Συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου – Λευκάδας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ). Με αφορμή την ολοκλήρωση της ειδικής συνεδρίασης της Αντιπροσωπείας για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου – Λευκάδας από την παράταξη Δ.Ε.Σ.ΜΗ. «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ» εκδόθηκε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής 19 Μαΐου 2024, η παράταξή μας αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη και αύξησε τα ποσοστά της από τις προηγούμενες εκλογές του 2019. Αναλυτικά η παράταξη μας έλαβε ποσοστό 30,38% (450 ψηφοδέλτια) ενώ το 2019 είχε λάβει ποσοστό 30,31% (384 ψηφοδέλτια). Το αποτέλεσμα αυτό είναι η απάντηση των συνάδελφων μηχανικών ως αναγνώριση της συλλογικής προσπάθειας όλων των μελών μας και της συνεπούς συμμετοχής των εκπροσώπων της Παράταξής μας σε θέσεις ευθύνης του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου – Λευκάδας του ΤΕΕ κατά την περίοδο 2019-2024.

Με γνώμονα τις σταθερές και ξεκάθαρες αρχές της παράταξης μας για την συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις αποφάσεις του Τμήματος απευθύναμε κάλεσμα σε όλες τις παρατάξεις προκειμένου να συζητήσουμε για την διερεύνηση πιθανής δημιουργίας Διοικητικού Σχήματος με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων στη λογική της συνεργασίας με στόχο την καλύτερηλειτουργία του Τμήματός μας.Η παράταξη της Δ.Κ.Μ. όχι μόνο δεν ανέλαβε την ευθύνη για το πρώτο αυτό κάλεσμα, αλλά αρνήθηκε ακόμα και τη συμμετοχή της στην συζήτηση με το επιχείρημα ότι δεν έβλεπε κανένα νόημα στην όλη διαδικασία, παραβλέποντας το γεγονός ότι το 2019 είχε συμμετάσχει. Στις συζητήσεις που ακολουθήσαν με τις άλλες παρατάξεις τέθηκε το ζήτημα της από κοινού διοίκησης του Τμήματος στη λογική της ανάδειξης όχι των διαφορών, αλλά του κοινού τόπου στις παραταξιακές προγραμματικές θέσεις, που είχαμε όλοι, για το καλό του κλάδου μας και της περιοχής που ενεργοποιούμαστε. Δυστυχώς οι συζητήσεις δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθούν σε επίπεδο συνεργασίας κυρίως διότι οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες.

Στον αντίποδα της λογικής αυτής,που επιχειρήθηκε από την παράταξη μας καιπου θα υλοποιούσε μια διοίκηση με όρους ισότιμης συνεργασίας και αλληλοσεβασμού, η παράταξη της Δ.Κ.Μ. πρότεινε, ως διπλωματικό τέχνασμα, στην παράταξή μας τη θέση του Αντιπροέδρου της Αντιπροσωπείας και στην παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών τη θέση του Αντιπροέδρου της Διοικούσας και τη θέση του Γραμματέα της Αντιπροσωπείας. Στη συνέχεια καιενώ η παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών αρνήθηκε την πρότασήτης, η παράταξη της Δ.Κ.Μ. επανήλθε,προτείνοντάς μας τη θέση του Προέδρου της Αντιπροσωπείας. Σε όλες τις διαδικασίες υπήρχε το μόνιμο και αλαζονικό επιχείρημα από την παράταξη της Δ.Κ.Μ. ότι μπορούν να πάρουν όλα τα όργανα μόνοι τους, που προφανώς ήταν η πραγματική πρόθεσή της!

Το δικαίωμα για μονοπαραταξιακήδιοίκηση μειοψηφίας η παράταξη της Δ.Κ.Μ. το απέκτησε την επόμενη ημέρα των εκλογών, όμως το να επικαλείται ότι είχε την πρόθεση να συνεργαστεί είναι αναληθές και κατακριτέο!

Για την παράταξή μας η οποία συμμετέχει ενεργά τα τελευταία χρόνια στη Διοίκηση του Τμήματος με σταθερές και ξεκάθαρες αρχές και με βασικό στόχο τη συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις αποφάσεις ήταν μονόδρομος να αρνηθεί αυτού του είδους τις προτάσεις που δεν έγιναν με γνώμονα το καλό του κλάδου μας, αλλά με στόχο την κομματική άλωση της διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος μας και το καπέλωμα των προσπαθειών και της ουσιαστικής προσφοράς της παράταξής μας για πολλά χρόνια με τη συμμετοχή μας στα όργανα διοίκησης του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου – Λευκάδας του ΤΕΕ.Οι συνεργασίες για την επίτευξη των βασικών στόχων της παράταξής μας, όπως αυτοί έχουν διατυπωθεί διαχρονικά και προεκλογικά, οικοδομούνται σε θεμέλια ισοτιμίας, αναγνώρισης και σεβασμού των συμμετεχόντων και όχι σε τακτικές διαπραγμάτευσης.

Η παράταξή μας, η Δ.Ε.Σ.ΜΗ. «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ», συνεχίζει δυναμικά την παρουσία της, χωρίς εξαρτήσεις, μεθοδεύσεις, αποκλεισμούς και κομματικές λογικές, με 18 εκλεγμένα μέλη στην Αντιπροσωπεία και με 3 μέλη στη Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος μας. Θα λειτουργήσει για ακόμα μία φορά τόσο στην Διοικούσα Επιτροπή, όσο και στην Αντιπροσωπεία του τμήματος αγωνιζόμενη για την υλοποίηση όλων αυτών που διαχρονικά πρεσβεύει, καταθέτοντας ολοκληρωμένες προτάσεις για το καλό του κλάδου μας και της περιοχής μας!