Εβδομάδα Σχολικού Αθλητισμού, με θέμα: «Η Κίνηση δίνει Ζωή»

Από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες διοργάνωσαν, ένεκα της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού, «Εβδομάδα Σχολικού Αθλητισμού, με θέμα: «Η Κίνηση δίνει Ζωή», για πέντε ημέρες (5), με τη συμμετοχή όλων των τάξεων σε διαφορετικά αθλήματα, ήτοι:
1.) Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023-9:00΄-13:00΄: Στίβος (Α΄, Β΄ & Γ΄ Τάξη) Δημοτικό Στάδιο Άρτας.
2.) Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023- 9:00΄-13:00΄: Χειροσφαίριση-Χάντμπολ (Δ΄ Τάξη) Κλειστό Γυμναστήριο Άρτας.
3.) Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023, 9:00΄-13:00΄: Ποδόσφαιρο (Στ΄ Τάξη) Γήπεδο Αγίων Αναργύρων.
4.) Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, 9:00΄-13:00΄: Καλαθοσφαίριση-Μπάσκετ (Στ΄ Τάξη) Κλειστό Γυμναστήριο Άρτας.
5.) Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023, 9:00΄-13:00΄: Βόλεϊ (Ε΄ Τάξη) Κλειστό Γυμναστήριο Άρτας.
Στο πλαίσιο εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2023, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με κορυφαίους αθλητές, να συνομιλήσουν μαζί τους, να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα του Αθλητισμού ως Ιδεώδους και να παίξουν μαζί τους, ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό δρόμους επικοινωνίας και ενισχύοντας τη σχέση τους με τον αθλητισμό. Ο Αθλητισμός πέραν του ότι αποτελεί έναν ευχάριστο τρόπο ψυχαγωγίας, εξευγενίζει το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα, εμπνέει στην πειθαρχία και διευρύνει τους ορίζοντες όλων των ανθρώπων.

Ο Αθλητισμός είναι Πολιτισμός, είναι Παιδεία, είναι Υγεία. Αρχές που διέπουν την κοινωνία μας, που τόσο βάλλεται στη σημερινή εποχή, εφόδια για τον αυριανό ενήλικα.
Στο εγχείρημα αυτό πολλοί άνθρωποι βοήθησαν.
Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στους/στις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής που με την οργανωτική τους κουλτούρα, την διάθεση συνεργασίας και τον επαγγελματισμό τους, υλοποίησαν το πενθήμερο αυτό με επιτυχία, συνέπεια και υπευθυνότητα. Ωστόσο, αν δεν είχαμε την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας που αγκάλιασε την εκδήλωση για μια ακόμη φορά και βοήθησε στην πραγματοποίησή της, δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση τέτοιας εμβέλειας δράσεων. Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στη συγκεκριμένη δράση στο αστικό ΚΤΕΛ και στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Άρτας, που με ανιδιοτέλεια, υπευθυνότητα και ασφάλεια, μετέφεραν περί των 2.500 μαθητών στα γήπεδα της Άρτας.
Τέλος οφείλουμε εγκάρδιες ευχαριστίες σε όλους τους χορηγούς μας, όπως παρατίθενται στην αφίσα, οι οποίοι αποδεικνύουν περίτρανα κάθε φορά πως η συνεργασία μεταξύ φορέων, θεσμών και επιχειρήσεων ανοίγει δρόμους με πνεύμα αλληλεγγύης και όραμα στην εξέλιξη του τόπου μας. Άλλωστε το σύνθημά μας είναι «Όλοι μαζί μπορούμε».

Η Διευθύντρια ΔΙ.Π.Ε. Άρτας
Δρ. Κλεοπάτρα Ν. Βασιλείου