Εγκαίνια Οικίας Ζορμπά -Έκθεση φωτογραφίας

Η ΦωτΟΑρτ εγκαινιάζει τη νέα της φωτογραφική στέγη στην Οικία Ζορμπά την Τετάρτη 23/9/20 .Η Οικία Ζορμπά είναι ένα διατηρητέο κτήριο του 19ου αιώνα , ανήκει στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και παραχωρήθηκε ως έδρα, στον φωτογραφικό σύλλογο ΦωτΟΑρτ.
Θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφίας “Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας ..επί το έργο” .
Για την αποφυγή του συγχρωτισμού οι ώρες προσέλευσης είναι 6,30 μμ έως 9,30μμ

Νέο, ανακαινισμένο κτίριο και Αγιασμός για το 10ο Νηπιαγωγείο του Δήμου Αρταίων

Σημαντική ημέρα για τους μαθητές του 10ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Αρταίων, όχι μόνο γιατί ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά με όνειρα, ελπίδα και αισιοδοξία, αλλά γιατί ο αγιασμός έγινε σε ένα νέο κτίριο, σύγχρονο, λειτουργικό, ασφαλές και απόλυτα εναρμονισμένο στις απαιτήσεις της εποχής, σύγχρονο σχολείο, στο κέντρο της πόλης, στην οδό Φιλελλήνων.
Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Κώστας Χαρακλιάς κατά την διάρκεια του Αγιασμού συνομίλησαν με τα παιδιά, πάντα με την χρήσης της απαραίτητης μάσκας, με την Διευθύντρια του Σχολείου κα. Δήμητρα Λάμπρου, τις Νηπιαγωγούς αλλά και τους γονείς των παιδιών, ευχόμενοι καλή και δημιουργική σχολική χρόνια.
«Παραδώσαμε στην σχολική κοινότητα της Άρτας ένα σύγχρονο σχολείο, με σύγχρονες υποδομές σε όλα τα επίπεδα. Για εμάς δεν είναι απλά μια προεκλογική μας δέσμευση που γίνεται πραγματικότητα, είναι η ευθύνη μας απέναντι στις νέες γενιές των Αρτινών. Και συνεχίζουμε. Σε λίγες ημέρες εγκαινιάζουμε ένα ακόμη νέο σχολικό χώρο, τον παιδικό σταθμό στους Κωστακιούς. Ο Δήμος Αρταίων, εξετάζει την δυνατότητα μετεγκατάστασης και άλλων σχολείων, σε νέους λειτουργικούς χώρους», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Άρτας
Το Μουσικό Σχολείο Άρτας προκηρύσσει για το έτος 2020 -21 τις παρακάτω κενές θέσεις, οι οποίες θα συμπληρωθούν με κατατακτήριες εξετάσεις:
1. Οκτώ (08) θέσεις στη Β΄ τάξη Γυμνασίου
2. Πέντε (05) θέσεις στη Γ΄ τάξη Γυμνασίου
3. Επτά (07) θέσεις στην Α΄ τάξη Λυκείου
4. Επτά (07) θέσεις στη Β΄ τάξη Λυκείου
5. Οκτώ (08) θέσεις στη Γ΄ τάξη Λυκείου
Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 09.00 π.μ.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 18/09/2020 στο Μουσικό Σχολείο Άρτας.
Για περισσότερες πληροφορίες: 2681085364

Μισό τόνο σκουπίδια έβγαλαν από τον βυθό της Αμφιλοχίας! 
Σχεδόν μισό τόνο σκουπιδιών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται, ξύλα, καρέκλες, κάγκελα, ακόμη και λάστιχα και ζάντες αυτοκινήτων, αφαίρεσαν από το βυθό του λιμανιού της Αμφιλοχίας εθελοντές και δύτες της μη-κυβερνητικής οργάνωσης iSea που επισκέφθηκαν σήμερα την πόλη.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του karvasaras.gr τη δράση καθαρισμού συνδιοργάνωσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμφιλοχίας μαζί με το Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας και ντόπιους εθελοντές, συμμετείχαν δύτες οι οποίοι κάνοντας χρήση κατάλληλου εξοπλισμού αφαίρεσαν από το βυθό φερτά αντικείμενα τα οποία συνιστούσαν εστία μόλυνσης για τον πυθμένα της θάλασσας και αποτελούσαν κίνδυνο για την υδρόβια ζωή της περιοχής.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αμφιλοχίας Κώστας Διγώνης, δήλωσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω τόσο το Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας και την Πρόεδρο Μέλου Μπαρλά Μαγδαληνή όσο και τους εθελοντές δύτες της iSea που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη για να πραγματοποιήσουν τον καθαρισμό του πυθμένα του λιμανιού μας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το Λιμεναρχείο Αμφιλοχίας για την καθοδήγησή και συνεχή παρουσία του και τους ντόπιους εθελοντές και δύτες Γιώργο Δράκο Γιώργο και Φίλιππο Σμεράιδο. Πιστεύω ότι η εικόνα όλων αυτών των σκουπιδιών που ανασύρθηκαν μέσα από τη θάλασσα, τη δική μας θάλασσα, θα ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την καθαριότητα στην ακτογραμμή της Αμφιλοχίας και θα μας κάνει όλους περισσότερο υπεύθυνους».

Παράταση στις δηλώσεις αυθαιρέτων ζητά το ΤΕΕ 
Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη απέστειλε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός ζητώντας εκ νέου παράταση μέχρι το τέλος του έτους για την προθεσμία υποβολής δηλώσεων αυθαίρετων κατασκευών.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ στην επιστολή του προς τον Κωστή Χατζηδάκη θέτει ειδικώς το ζήτημα της παράτασης της προθεσμίας της 30ης Σεπτεμβρίου, με ειδική αναφορά στα αυθαίρετα κατηγορίας 5 (χωρίς οικοδομική άδεια ή με μεγάλες αυθαιρεσίες), μέχρι την έναρξη του νέου θεσμού της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, η οποία θα ξεκινήσει από την αρχή του νέου έτους και θα αποτυπώνει κάθε κτίσμα στην πραγματική, σημερινή κατάσταση (as-is).
Ο Γιώργος Στασινός αναλύει στην επιστολή του τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με ευθύνη της Πολιτείας αλλά και των έκτακτων συνθηκών και εμποδίζουν την έγκαιρη και ορθή ολοκλήρωση νέων δηλώσεων αυθαιρέτων, ακόμη και στις περιπτώσεις που εγκαίρως έχει ενδιαφερθεί ο ιδιοκτήτης και ο μηχανικός έχει επιτελέσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του. Επισημαίνει επίσης περιπτώσεις που είναι αδύνατον να ενταχθούν δηλώσεις μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από αυτό.
Στην επιστολή του προς του Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Γιώργος Στασινός ζητά για να αποφορτιστούν και να διευκολυνθούν όλοι οι αρμόδιοι να μετατεθούν τουλάχιστον για ένα εξάμηνο οι προθεσμίες ολοκλήρωσης – περαίωσης υφιστάμενων – παλαιότερων δηλώσεων (με την υποβολή των εκκρεμών δικαιολογητικών, σχεδίων κλπ) ώστε να μειωθεί ο φόρτος που αναλαμβάνουν τώρα οι μηχανικοί και να μη συμβαδίζουν οι προθεσμίες νέων δηλώσεων και περαίωσης παλαιότερων.

Ο Β. Γιόγιακας για την παραχώρηση ακινήτου προς στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για παραχώρηση ακινήτου του Δήμου στη θέση Βίγλιζα με σκοπό τη στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας:
«Η παραχώρηση του ακινήτου είναι αναμφίβολα μια σημαντική εξέλιξη, για την οποία οφείλω να αποδώσω τα εύσημα στον Δήμαρχο, στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και στο Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Νέας Σελεύκειας. Η προσοχή μας τώρα στρέφεται στα επόμενα βήματα που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου».