Εγκαίνια στο ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΟΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του Κέντρου Ημέρας και της Κινητής Μονάδας για άτομα με άνοια στην Άρτα που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στο παλιό Νοσοκομείο Άρτας, με την παρουσία της κ. Παρασκευή Σακκά Νευρολόγος – Ψυχίατρος Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών απευθύνουν στους Αρτινούς από το Κέντρο Alzheimer.
Να σημειωθεί πως με σκοπό την αποφυγή σύμπτωσης με άλλες σημαντικές εκδηλώσεις στην πόλη της Άρτας αποφασίσθηκε η μετάθεση κατά μια ώρα τα εγκαίνια του Κέντρου Ημέρας και της Κινητής Μονάδας για την Άνοια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη 13.00 (αντί στις 12.00).

Δήμο Ζηρού: Την Πέμπτη
30 Μαρτίου η νέα Διανομή ΤΕΒΑ
Νέα διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Ζηρού την Πέμπτη 30 Μαρτίου και ώρες 8.30 π.μ. έως 13.00. Σημείο διανομής η αποθήκη του Δήμου στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Φιλιππιάδας.
Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας που υλοποιεί το πρόγραμμα ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το ΤΕΒΑ/FED 2014-2020» η διανομή περιλαμβάνει νωπό κοτόπουλο, χοιρινό κρέας, τυρί φέτα, τυρί γραβιέρα, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, χυλοπίτες και είδη βασικής υλικής συνδρομής (οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες).

Μια μουσική παρέα με …..καρδιά

Αφήγηση ενός παιδικού βιβλίου με συνοδεία παρουσίασης μουσικών οργάνων, από τον Σύλλογο «Οι φίλοι του βιβλίου» και το Δημοτικό ωδείο Άρτας, την Παρασκευή στην αίθουσα Διώνη.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, ο Σύλλογος «Οι φίλοι του βιβλίου» και το Δημοτικό Ωδείο Άρτας έχουν ετοιμάσει για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Άρτας, μια εκδήλωση, μια αφήγηση ενός παιδικού βιβλίου με συνοδεία παρουσίασης μουσικών οργάνων, με τίτλο, «Μια μουσική παρέα με …..καρδιά».
Η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Διώνη την Παρασκευή 31 Μαρτίου και ώρα 10.00 π.μ., θα έχει διάρκεια 60΄’ και Θα απευθύνεται σε μαθητές από Β΄ έως Δ΄ δημοτικού σχολείου.
Η εκδήλωση αυτή είναι μια προσπάθεια μύησης στην φιλαναγνωσία και ταυτόχρονα την επιρροή της μουσικής στην έκφραση συναισθημάτων μέσα από την ανάγνωση. Μια μικρή διασκευή στην πλοκή του παραμυθιού «Μια παρέα με …καρδιά» της ΛυδαΒαρβαρουση με την προσθήκη μουσική υπόκρουσης.Τι γίνεται ; όταν οι ήρωες των παραμυθιών βγαίνουν έξω από τα βιβλία; Όταν μια καρδιά χάσει το άλλο της μισό; Παρόλο που ο καθένας είναι διαφορετικός όλοι μαζί ενωμένοι μπορούν να πετύχουν τα πάντα.

Φίλοι Βιβλίου Άρτας για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, ο Σύλλογος «Οι φίλοι του βιβλίου» και το Δημοτικό Ωδείο ‘Αρτας έχουν ετοιμάσει για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού ‘Αρτας , την αφήγηση ενός παιδικού βιβλίου με συνοδεία μουσικών οργάνων.
Ο τίτλος : Μια μουσική παρέα με …καρδιά.
Η εκδήλωση αυτή είναι μια προσπάθεια μύησης στη φιλαναγνωσία και ταυτόχρονα αναγνώριση της επίδρασης της μουσικής στην έκφραση συναισθημάτων, μέσα από την ανάγνωση. Μια μικρή διασκευή στην πλοκή του παραμυθιού “Μια παρέα με …καρδιά» της Λύδας Βαρβαρούση, με την προσθήκη μουσική υπόκρουσης . Τι γίνεται όταν οι ήρωες των παραμυθιών βγαίνουν έξω από τα βιβλία? ‘Οταν μια καρδιά χάσει το άλλο της μισό? Παρόλο που ο καθένας είναι διαφορετικός όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.
Την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Διώνη την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 και ώρα 10.00 π.μ., θα παρακολουθήσουν μαθητές των τάξεων Β’, Γ’ και Δ’ Δημοτικού, μετά από συνεννόηση με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ΄Αρτας.