Εγκαίνια 2 γηπέδων μπάσκετ-βόλεϊ στο Βουργαρέλι

Τη Δευτέρα 23/9/2024 στις 9.30 το πρωί, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου στο Βουργαρέλι, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των 2 (δύο) γηπέδων μπάσκετ-βόλεϊ (εσωτερικού & εξωτερικού χώρου). Το έργο αυτό, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν (καιρικές συνθήκες και ανάγκη εξειδικευμένων συνεργείων που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη) έχει χρηματοδοτηθεί και ολοκληρωθεί με τη συνεργασία του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Πάνος & Χρυσηίδα Βοήθεια Στα Παιδιά» και του www.aris4kids.gr
Στα εγκαίνια, θα παραστούν ο Δήμαρχος & τοπικοί παράγοντες και ομάδα μελών της οργάνωσης. Η οργάνωσή θα επισκεφθεί επίσης τα Φράστα Τζουμέρκων, όπου χρηματοδοτεί ένα ακόμη έργο, την αναστήλωση του παλιού σχολείου. Το σχολείο αυτό, θα λειτουργήσει ως Σχολή–Κέντρο εκπαίδευσης νέων απ’ όλη την Ελλάδα, πάνω στην παραδοσιακή δόμηση και το πάντρεμά της με τη σύγχρονη τεχνική, από τη διεπιστημονική ομάδα «ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ».
Η «Πάνος & Χρυσηίδα-Βοήθεια στα παιδιά», γνωστή και ως «Panos&Cressida4Life», ιδρύθηκε το 2006 στη μνήμη δυο παιδικών φίλων που χάθηκαν άδικα, του Πάνου Βαρδάκα και της Χρυσηίδας Σπαχή.

Στόχος της οργάνωσης είναι:
-να παρέχει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, βίας ή εγκατάλειψης ή εθισμού και σε παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές που μειονεκτούν, για να κρατηθούν στον τόπο τους, και
-να υποστηρίξει τις προσπάθειές τους για μόρφωση, απόκτηση εμπειρίας, κοινωνική ένταξη και ανάπτυξη των ταλέντων τους, παρέχοντας υποτροφίες ή άλλη βοήθεια.

Στα πλαίσια αυτών των στόχων, παρέχει ατομική βοήθεια σε νέους με θέματα υγείας, και εκπαίδευσης, χρηματοδοτεί την αγορά ιατρικών μηχανημάτων σε παιδιατρικές κλινικές ή Εκπαιδευτικές και Αθλητικές Εγκαταστάσεις, πάντα σε περιοχές της Ελλάδας που μειονεκτούν όπως Κάσος, Κάρπαθος, Πλάτανος Ηλείας, Γυναικείες Φυλακές Θήβας, Κύργια Δράμας, Ίδρυμα Θεοτόκος, Κίμωλος, Λουτρά Τήνου, ή που έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές όπως πυρκαγιά (Αγ. Άννα Ευβοίας) ή πλημμύρες.

Στο εξωτερικό, χρηματοδότησε την κατασκευή και συντηρεί ένα νηπιαγωγείο στη Κένυα από το 2009 και ένα κτήριο για τη στέγαση των δασκάλων ενός σχολείου σε απομακρυσμένη περιοχή του Νεπάλ.

Επίσης, προσφέρει βοήθεια και συμπαράσταση σε σχολεία και σε άλλες οργανώσεις προστασίας παιδιών, και συμβάλει στην αγορά εξοπλισμού και εκπαιδευτικού υλικού για παιδιά και νέους με ειδικές ανάγκες.
Στηρίζεται αποκλειστικά από συνδρομές, ατομικές δωρεές «χαράς» ή «λύπης» και από εκδηλώσεις που οργανώνει, χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση.