Εγκατάλειψη γύρω από το αρχαίο θέατρο στο κέντρο της Άρτας

Το θέμα που ανέδειξε η ΗΧΩ, με την βοήθεια του δημοτικού συμβούλου Σωτήρη Βασιλάκη, δηλαδή η εικόνα του αρχαίου Θεάτρου, η οποία ασχημαίνει με τους αγωγούς ύδρευσης και αποχέτευσης να διαπερνούν τον χώρο, ήρθε με μια ανάρτηση από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο ΑΛΚΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΑΚΗ που αναδεικνύει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό την εγκατάλειψη των χώρων πέριξ του αρχαίου θεάτρου, το οποίο κατά τα άλλα είναι ενταγμένο σε διάφορα προγράμματα, είναι ανάμεσα στα μνημεία της πόλης για τη λεγόμενη «διαδρομή» και φυσικά είναι «περιουσιακό στοιχείο» της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, την οποία διευθύνει η κα Βαρβάρα Παπαδοπούλου.
Να υπενθυμίσουμε πως η ΔΕΥΑ επισήμανε προς την κ. Παπαδοπούλου ότι «ουδέν έπραξε» για τους αγωγούς στο αρχαίο θέατρο. Να υπενθυμίσουμε επίσης πως η κ. Παπαδοπούλου, συνέταξε πρόγραμμα για το κάστρο της Άρτας μέσα στο οποίο προβλέπονταν η κατεδάφιση του νεώτερου θεάτρου. Κάτι δεν πάει καλά με τα θέατρα της Άρτας και την κ. Παπαδοπούλου.

Το κείμενο του Άλκη Παπαχριστάκη ανέφερε τα εξής: «ΑΠΑΛΟΤΡΙΩΘΗΚΕ, ΠΛΗΡΏΘΗΚΕ, ΕΓΚΑΤΑΛΗΦΘΗΚΕ (στο κέντρο της πόλης) . Στο χώρο που είναι το αρχαίο θεατράκι το παλαιό εγκαταλειμμένο κτίριο απαλλοτριώθηκε, αποζημιώθηκε αλλά το γκρέμισμα για την μελλοντική ανάπλαση χώρου και την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου δεν έγινε ποτέ. Γιατί άραγε; Η ανάπλαση στο χώρο θα είναι ένα έργο ποιότητας και σε συνδυασμό με τον φωτισμό στο θέατρο θα βελτιώσει την εικόνα της πόλης και θα ξετυλίξει το κουβάρι της αναβάθμισης της περιοχής. ΑΝΆΠΛΑΣΗ ΧΏΡΟΥ ΤΩΡΑ».

Στον Άλκη Παπαχριστάκη, απάντησε ο πρώην Δήμαρχος Αρταίων, Ιωάννης Παπαλέξης και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Αρταίων, επικεφαλής παράταξης της μειοψηφίας.
Το κείμενο του Ιωάννη Παπαλέξη: «Αλκέτα αφού ειπες να ασχοληθείς με τη γειτονιά μου, σου στέλνω και μια φώτο από ψηλά για το θέμα που ανέδειξες .
Οφείλω δε να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου για τη δική σου γειτονιά στην άνω πόλη
1)πως σκέφτεται η Δημοτική Αρχή να διαμορφώσει τη Λάκα Παπαχρήστου?
2) θεωρεί ότι πρέπει να προχωρήσουν η όχι οι διανοίξεις κεντρικών δρόμων στην άνω πόλη εφαρμόζοντας το σχέδιο πόλης ?
3) Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αναθεώρηση της Ανατολικής Βαλαώρας και αν πρέπει να προχωρήσει η αναθεώρηση γρήγορα και στην Δυτική Βαλαώρα.
Το πέτρινο κτίριο αριστερά στη φώτο είναι ο Άγιος Κωνσταντίνος.

Σημείωση δική μας1: ωραίο είναι ένας πρώην Δήμαρχος να ερωτά τον εν ενεργεία Δήμαρχο μέσω πρώην δημοτικού συμβούλου, για το τι σκέφτεται να κάνει στην Άνω πόλη, όπου η γειτονιά του Παπαχριστάκη (και του πρώην Δημάρχου αν δεν απατώμαι).

Σημείωση 2. Για αυτή την εικόνα της εγκατάλειψης που «βλέπει από ψηλά» ο πρώην Δήμαρχος, τι έκανε όταν ήταν εν ενεργεία και τι όντας πάνω από 5 χρόνια δημοτικός σύμβουλος στην αντιπολίτευση; Ρητορικό το ερώτημα, επειδή όλοι ξέρουμε πως δεν έκανε τίποτα…
Ν.Α.Σ.