Εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση

«ΦιλόΔημος»: Νέες εντάξεις έργων ύψους 136 εκατ. ευρώ
-868.000 ευρώ στο Δήμο Αρταίων-570.000 στη ΔΕΥΑ

Νέες εντάξεις 58 έργων και μελετών του Προγράμματος «ΦιλόΔημος», συνολικού προϋπολογισμού 135.922.680,11 ευρώ, εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.
Οι νέες εντάξεις αφορούν στην υλοποίηση έργων σε όλη τη χώρα, στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αντιπλημμυρικής προστασίας, της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, της αγροτικής οδοποιίας και της ανέγερσης και επανάχρησης δημοτικών κτιρίων, για την κάλυψη βασικών αναγκών (κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων, προσθήκη αιθουσών διδασκαλίας κ.ά.).

Όπως έχει τονίσει ο Υπουργός Εσωτερικών, το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» αφορά σε εκατοντάδες έργα σε όλη τη χώρα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Οι χρηματοδοτήσεις αυτές δίνονται στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αυστηρά και αντικειμενικά κριτήρια, για να ωριμάσουν επιτέλους μελέτες που για χρόνια ήταν στο συρτάρι και να υλοποιηθούν στοχευμένα έργα βασικών υποδομών, τα οποία τα έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες.
Ειδικότερα, τα έργα που εντάσσονται στο Πρόγραμμα και αφορούν την Ήπειρο έχουν ως εξής

ΔΕΥΑ Αρταίων: Αντικατάσταση Η/Μ εξοπλισμού ΕΕΛ Άρτας 570.000,00 €.
Ασφαλτοστρώσεις για τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Δήμο Αρταίων 868.000,00 €.
Δήμος Πρέβεζας: Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Πρέβεζας 868.000,00 €.
Δήμος Μετσόβου: Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Μετσόβου από πέταλο Ρουπακιά εως Προφήτη Ηλία594.220,92 €.