ΕΕΣ Άρτας: συνεχίζεται η συγκέντρωση τροφίμων για την Ουκρανία

Το Τμήμα ΕΕΣ Άρτας, ανακοινώνει προς τους συμπολίτες ότι η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας για τους πρόσφυγες του πολέμου στην Ουκρανία θα συνεχισθεί και αυτή την εβδομάδα.
«Όσοι λοιπόν συμπολίτες ή Φορείς (Σύλλογοι, Σχολεία κ.τ.λ.) επιθυμούν να συνεισφέρουν πρέπει να το επισπεύσουν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή (18-3-2) ώστε αρχές της επόμενης εβδομάδας να σταλούν στον προορισμό τους για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας, που έχουν τόσο βάναυσα πληγεί από τον πόλεμο και τα έχουν ανάγκη.
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν και χρήματα για τα οποία θα πάρουν και τη σχετική απόδειξη.
Για κάθε σχετική πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα, τηλ.: 2681021637, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΕΣ Άρτας.

Στο κάλεσμα του Δήμου Αρταίων
Συγκινητική η ανταπόκριση των Αρτινών για βοήθεια στον Ουκρανικό λαό

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση όλων των Αρτινών στο κάλεσμα του Δήμου για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας που θα διατεθεί στον ουκρανικό λαό.
Μέσα σε δύο μέρες συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες παιδικών τροφών, τροφίμων μακράς διαρκείας, ειδών ατομικής υγιεινής, καθώς και φαρμακευτικού υλικού.
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημότες μας, τα σχολεία μας για την αλληλεγγύη τους και την κοινωνική ευαισθησία που επέδειξαν για πολλοστή φορά. Η σκέψη μας είναι στους ανθρώπους αυτούς που δοκιμάζονται σκληρά. Είμαστε στο πλευρό τους, στηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειες για άμεση βοήθεια» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Ενώ από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού Δημήτρης Ευαγγέλου πρόσθεσε « Νοιώθουμε ιδιαίτερα συγκινημένοι βλέποντας την ποσότητα τροφίμων και ειδών που προσέφεραν από το υστέρημα τους η Αρτινοί πολίτες στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε».
Υπενθυμίζεται πως η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας πραγματοποιήθηκε στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αρταίων και θα παραδοθεί στον Ερυθρό Σταυρό Άρτας.

Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ασημακόπουλου στον Δήμο Ζηρού
«Η συμβολή των Σουλιωτών στην ελληνική επανάσταση του 1821»
Την Τετάρτη 16 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο βρίσκεται στη διεύθυνση Ναπ. Ζέρβα 18-20 –Στοά Σάρκα- στα Ιωάννινα, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Νίκου Ασημακόπουλου (ιστορικού –ερευνητή) με τίτλο: «Η συμβολή των Σουλιωτών στην ελληνική επανάσταση του 1821».
Την παρουσίαση του βιβλίου διοργανώνει ο Πνευματικός Σύλλογος «Οι φίλοι του Σουλίου» σε συνεργασία με τους Δήμους Ζηρού, Δωδώνης και Σουλίου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και διεξάγεται στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Πρόσφυγες από την Οδησσό στα Γιάννενα

Εννέα πρόσφυγες (γυναίκες με μικρά παιδιά) από την Οδησσό, που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Η θα φιλοξενηθούν στην Ήπειρο, στην Μονάδα Προστασίας παιδιού Ιωαννίνων.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφει εκ μέρους του ΔΣ η πρόεδρος ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ «με την στήριξη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, της αρμόδιας Υφυπουργού κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Σταμάτη Γεωργίου, αλλά και όλων των πολιτών της περιοχής μας, θα παρέχουμε ότι απαιτείται για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των προσφύγων.
Δίπλα μας το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, που παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια με προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης. Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι επιβεβλημένη και το καθήκον όλων μας είναι να προσφέρουμε κάθε αρωγή στους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται από τον όλεθρο του πολέμου.
Με την ευχή όλων ότι ο πόλεμος αυτός θα σταματήσει σύντομα υποδεχόμαστε τους
πρόσφυγες στις Μονάδες μας και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας».

Δομές Φιλοξενίας: Επίκαιρη ερώτηση Τζούφη για επισκεπτήρια και άδειες
Την αγωνία των οικογενειών, τα παιδιά των οποίων διαμένουν σε δομές και ξενώνες φιλοξενίας και έχουν στερηθεί τα επισκεπτήρια και τις άδειες, μετέφερε η Μερόπη Τζούφη προς το υπουργείο Υγείας.
Με επίκαιρη ερώτηση προς τον Θάνο Πλεύρη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτει εκ νέου τα μείζονα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υπενθυμίζοντας πως η αναστολή των επισκεπτηρίων και των αδειών έχει κρατήσει για περισσότερο από 10 μήνες.
Επίσης, η βουλευτής Ιωαννίνων τονίζει πως οι απαγορεύσεις, οι οποίες ανανεώθηκαν στις 30 Δεκεμβρίου 2021, απομονώνουν τα παιδιά από το οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει τη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα» στη Ζίτσα Ιωαννίνων, όπου οι γονείς ανησυχούν για τις αρνητικές ψυχολογικές επιπτώσεις των παιδιών τους.
Στο πλαίσιο αυτό, η Μερόπη Τζούφη ζητά από τον υπουργό Υγείας να απαντήσει με ποια αιτιολογία αποφασίστηκε η νέα απαγόρευση των αδειών και πότε πρόκειται να αρθεί η αναστολή των μέτρων.

Περιφερειακή Ενότητα Άρτας: εξετάσεις για Φαρμακοποιούς
Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι, η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για την χορήγηση βεβαίωσης ασκήσεως επαγγέλματος Φαρμακοποιού, της εξεταστικής περιόδου ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022, λήγει την Δευτέρα 04-04-2022.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα γραφεία της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Άρτας, Κοσμά Αιτωλού 10, Α΄ όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας 2681363511-512.