Εθελοντική αιμοδοσία έξω από το Δημαρχείο στη Φιλιππιάδα

Εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Π.Γ.Ν.Ιωαννίνων την Τετάρτη 26 Μαΐου, έξω από το Δημαρχείο στη Φιλιππιάδα, διοργανώνει ο Δήμος Ζηρού, κάνοντας έκκληση για ισχυρή στήριξη της δράσης, διότι οι ανάγκες για αίμα αυτή την περίοδο είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
Πιο συγκεκριμένα, αυτή την περίοδο οι ανάγκες για αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες και ο Δήμος Ζηρού, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συμβάλει στην προσπάθεια των δομών Υγείας για επάρκεια σε αίμα. Για τον λόγο αυτό συνδιοργανώνει με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το οποίο είναι Νοσοκομείο αναφοράς Covid 19 για όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα, εθελοντική αιμοδοσία. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Μαΐου στο χώρο έξω από το Δημαρχείο Φιλιππιάδας.
Ο Δήμος Ζηρού και το τμήμα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, κάνουν έκκληση προς εθελοντικές οργανώσεις, συλλόγους, φορείς και προς όλους τους πολίτες, να σπεύσουν να αιμοδοτήσουν. Το αίμα το οποίο έχουν άμεση ανάγκη συνάνθρωποί μας που δίνουν τη μάχη για την υγεία και τη ζωή τους, δεν είναι παραγόμενο είδος, αλλά πρέπει να το προσφέρουμε εμείς προς τον συμπολίτη μας που το έχει άμεση ανάγκη.
Η αιμοδοσία διαρκή 5 λεπτά, είναι απόλυτα ασφαλής και αποτελεί ύψιστη πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης.

Δήμου Αρταίων: Οι Κεραμάτες αποκτούν πλέον πλατεία και παιδική χαρά 
Σε δημοπρασία τίθεται την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, ένα έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής στις Κεραμάτες. Ο λόγος για τη διαμόρφωση πλατείας, με προϋπολογισμό 320.000,00 ευρώ που θα καλυφθεί αποκλειστικά με πόρους του Δήμου Αρταίων.
Ειδικότερα, με το συγκεκριμένο έργο, το οποίο ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, πρόκειται να δημιουργηθεί πλατεία 1500 τ.μ., η οποία γειτνιάζει με τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας και θα αποτελεί συνέχεια του αύλειου χώρου του Ναού.
Στην πλατεία θα περιλαμβάνεται παιδική χαρά με περίφραξη και δάπεδο ασφαλείας, πεζοδρόμιο περιμετρικά της πλατείας με τις απαραίτητες υποβιβάσεις για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ καθώς και πλάκες για τα άτομα με πρόβλημα όρασης, φωτιστικά τύπου LED, παγκάκια, παρτέρια με χαμηλό πράσινο και ψηλά δέντρα για σκίαση.

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου
Να παρέμβει ο πρωθυπουργός και να διορθώσει την αδικία σε βάρος του Αγρινίου
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα του Πανεπιστημίου και ιδιαίτερα για τις μεθοδεύσεις που γίνονται από την πλευρά της Κυβέρνησης, σε συνεργασία με τo Πανεπιστήμιο Πατρών, που σκοπό έχουν τον αφανισμό των Πανεπιστημιακών σχολών στη πόλη μας, θέλει να δηλώσει όχι μόνο την αντίθεση του αλλά και την έντονη αγανάκτηση του.
Είχαμε τονίσει σε πρόσφατη ανακοίνωση μας, μετά και το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, στις 19-2-2021, για Επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας ότι αυτή πρέπει να στηριχθεί από όλους τους φορείς της πόλης μας καθώς και από τους πολιτικούς εκπροσώπους του νομού μας για να υπάρξει μόνιμη και οριστική λύση στο θέμα αυτό.
Καλούμε τον Πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα ώστε δοθεί λύση που να δικαιώνει τις προσπάθειες δεκαετιών και η πόλη μας να έχει το Πανεπιστήμιο που της αξίζει.

Ο Βελόπουλος κατέθεσε σχέδιο νόμου για την οπλοκατοχή
Υπέρ της οπλοκατοχής τάχθηκε, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος, μάλιστα, έσπευσε να καταθέσει και σχετική πρόταση νόμου. Συγκεκριμένα, ο κ. Βελόπουλος πρότεινε οι Έλληνες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 18οέτος της ηλικίας τους, οι μεν άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις τους υποχρεώσεις στον ελληνικό Στρατό, οι δε γυναίκες να έχουν πραγματοποιήσει τέσσερις επιτυχείς εκπαιδεύσεις σε εγκεκριμένο σκοπευτικό όμιλο, να κατέχουν ένα όπλο, εντός της κατοικίας τους ή στον χώρο που χρησιμοποιούν για τη εργασία τους ή σε χώρο περικλεισμένο τον οποίο κατέχουν.
Νωρίτερα, ο ίδιος, μιλώντας στην Ολομέλεια, ζήτησε να γίνουν εθνοφυλακή και πολιτικοφυλακή και παράλληλα να έχουν όπλα στο σπίτι τους οι Έλληνες. «Τελεία και παύλα. Γιατί είμαστε ένα κράτος που γειτονεύει με την Τουρκία. Να κάνουμε εθνοφυλακή και πολιτοφυλακή. Να έχουν όπλα στο σπίτι τους οι Έλληνες και ας τολμήσει ο άλλος να μπει μέσα να βιάζει γυναίκες και να σκοτώνει», είπε ο κ. Βελόπουλος, προωθώντας την ιδέα «πολίτες-οπλίτες».
Ακόμα, υπογράμμισε ότι οι δράστες του άγριου φονικού στα Γλυκά Νερά δεν πρέπει να ξαναδούν το φως του ήλιου. «Εμείς το λέμε καθαρά. Να μην ξαναδούν ήλιο. Ισόβια να σημαίνουν ισόβια. Εγώ σας λέω προσωπικά: Σε τέτοιο κάθαρμα, σε τέτοιο κτήνος που αφαιρεί ζωή με τέτοιον τρόπο ή βιάζει παιδάκι μόνο θανατική ποινή», σημείωσε

Τα δρομολόγια των ΚΑΜ στην Άρτα
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (17 ως 23 Μαΐου 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ θα είναι τα ακόλουθα:
ΔΕΥΤΕΡΑ 17/05/2021 Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές 18.00-01.00
ΤΡΙΤΗ 18/05/2021 Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή 18.00-01.00
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/05/2021 Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά 18.00-01.00
ΠΕΜΠΤΗ 20/05/2021 Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος 08.00-15.00
ΣΑΒΒΑΤΟ 22/05/2021 Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα 08.00-15.00