Εθιμοτυπική επίσκεψη στην ΠΕ Άρτας από το νέο Διοικητή της 8ης Μ/Π Μεραρχίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε χθες στην ΠΕ Άρτας ο νέος Διοικητής της 8ης Μ/Π Μεραρχίας Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Παππάς, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του στρατοπέδου Άρτας Αν/χη (ΠΖ) κ. Αριστείδη Θεοδωρή. Κατά τη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά, παραβρέθηκε και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Βαρέλης.
Ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας ζήτησε τη συνδρομή της ΠΕ Άρτας σε θέματα που αφορούν το στρατόπεδο Άρτας και αναφέρθηκε επίσης στην αγαστή συνεργασία.
Ο κ. Ψαθάς επεσήμανε με τη σειρά του τη συνέχιση αυτής της συνεργασίας και τόνισε ότι η ΠΕ Άρτας θα είναι αρωγός στον Διοικητή της Μονάδας. Ζητήθηκε από τον Διοικητή της 8ης Μεραρχίας η αναβάθμιση του ιστορικού στρατοπέδου στην Άρτα με την αύξηση του μόνιμου προσωπικού και των στρατιωτών καθώς επίσης και η επαναλειτουργία του ως Κέντρο Εκπαίδευσης.

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΤΑΣ
κλειστοί για το κοινό Αρχαιολογικό Μουσείο και Παρηγορήτισσα
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας και ο βυζαντινός ναός της Παρηγορήτισσας θα παραμείνουν κλειστοί για το κοινό, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).
Την ανακοίνωση για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας υπογράφει η κ. Θεοδώρα Κοντογιάννη, Αρχαιολόγος.

Θεματική βραδιά από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας
Ο “αγιογράφος” Θεόφιλος
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, τον Δήμο Φιλιατών και την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, προσκαλεί στη θεματική βραδιά που οργανώνει για τον λαϊκό ζωγράφο Θεόφιλο Χατζημιχαήλ, το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 στις 7:00 μ.μ., στην αίθουσα «Σωτήρης Δάκαρης» του
Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Έργον Θεοφίλου: εικόνες αγίων από το Πήλιο στη Θεσπρωτία», η οποία φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας από τις 28 Νοεμβρίου 2021 και τελεί υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
H έκθεση θα παραμείνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας έως τις 30 Απριλίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή 8.30-15.30 (εκτός Τρίτης)
Πληροφορίες: T.: +30 26650 28539, 21417 / e-mail: efathe@culture.gr

Δήμος Νικολάου Σκουφά
«Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός για τα 200 χρόνια από τη Μάχη του Πέτα»
Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά σε συνεργασία με το Υπουργείο παιδείας και την Εταιρία για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό, εν όψη της επετείου για τα 200 χρόνια από τη μάχη του Πέτα, διοργανώνουν πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό με τίτλο: «2022: 200 χρόνια από τη Μάχη του Πέτα οι φιλέλληνες νέοι της Ευρώπης μάχονται για να στηρίξουν τις κοινές αξίες της Ευρώπης στην Ελλάδα».
Για τον Δήμο Νικολάου Σκουφά, είναι σημαντικό οι νέες γενιές να γνωρίζουν την Ιστορία του τόπου μας, της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης μέσα από δράσεις που ως δήμος προγραμματίζουμε και στηρίζουμε με κάθε τρόπο.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους μαθητές από ολόκληρη την Ελλάδα που θα συμμετέχουν.