ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Στρουθοκαμηλισμός και υποχωρητικότητα

Γράφει: ο 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΕΛΗΣ

Δυστυχώς αυτές οι δύο λέξεις ταιριάζουν απόλυτα με την πολιτική μας στα εθνικά μας θέματα και αυτό το βλέπουμε σε όλο το φάσμα των εθνικών μας θεμάτων.
Αυτό δεν έγινε με το θέμα της ΠΓΔΜ και τώρα βόρειας Μακεδονίας? Αλήθεια ποιο είναι το όφελος που προέκυψε για εμάς, αφού υποχωρήσαμε στο όνομα τώρα στρουθοκαμηλίζουμε με την μη τήρηση των όρων έστω αυτής της συνθήκης .

Με την Αλβανία αφού σηκώσαμε το θέμα του δημάρχου και αρχίσαμε τις απειλές ότι θα ασκήσουμε βέτο ώστε να μην προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρώπη. Τελικά βρήκαμε την λύση κάνουμε τον δήμαρχο ευρωβουλευτή , δηλαδή λύνουμε τα χέρια του Ράμα να ορίσει νέο δήμαρχο και θα τον δεχτούμε στις 12 Μαΐου στην Αθήνα όντας φυλακισμένος ακόμη ο Μπελέρι.
Και εκεί που το τερματίζουμε είναι με την Τουρκία ο Ερντογάν διδάσκει στα τουρκάκια ότι το μισό Αιγαίο είναι δικό τους και ότι τώρα βρίσκεται σε κατοχή από τους κακούς Έλληνες (ας θυμηθούμε το αφήγημα του ΤΙΤΟ με την δημιουργία της δημοκρατίας της Μακεδονίας εντός της Γιουγκοσλαβίας και την κατάληξη που έχουμε), που θεωρεί τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης τούρκους καταπιεσμένους, που κάνει ένα μοναστήρι μετά το άλλο τζαμιά, που οραματίζεται την γαλάζια πατρίδα και απειλεί με την προσάρτηση της Βόρειας Κύπρου, που όχι μόνο δεν άρει το casus belli (κάζους μπέλι) αλλά το επεκτείνει και το υπενθυμίζει με κάθε ευκαιρία. Από την άλλη εμείς πανηγυρίζουμε για τα ήσυχα νερά στο Αιγαίο και την επέλαση των τούρκων τουριστών στα νησιά του ανατολικού αιγαίου που θα μας αφήσουν τα λεφτά τους. Μήπως βλέπει κανείς κάτι άλλο να γίνεται? και παρόλο που γίνονται όλα αυτά εμείς θα τον επισκεφτούμε σε ένα τουριστικού τύπου ταξίδι.

Αν αυτό όλο δεν είναι η επιτομή του στρουθοκαμηλισμού και υποχωρητικότητας τότε τι είναι. Αλλά μην ανησυχούμε είμαστε με την σωστή πλευρά της ιστορίας και βαδίζουμε βάσει του σχεδίου των φίλων μας που μας αγαπάνε όπως αυτοί που δημιούργησαν την Αλβανία και δώρισαν την Β. Ήπειρο που μας έφτασαν σε μια μικρασιατική καταστροφή που μας οδήγησαν σε ένα εμφύλιο που διχοτόμησαν την Κύπρο που γκριζάρισαν το Αιγαίο.

*Ο Δημήτρης Βαρέλης είναι πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος, πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, τ. Ανωτ. Αξιωματικός Στρατού Ξηράς.