Ειδοποία ρε Καραβάγγο!

Πατριώτες, γειά και χαρά… ότι δεν καταλάβαμε επί ΓΑΠ, ότι δεν διασώσαμε επί Σαμαροβενιζέλων, ότι δεν προκάναμε να χαρούμε επί Τσίπρα, έρχεται σήμερα και μας κατραπακιάζει..

Ήξεις, αφήξεις ου, εν κορωνοϊό θνήξεις», μας είπε ο Κυριάκος… κι εσύ πατριώτη μου, βάλε το κόμμα, όπου σου αρέσει… αλλά νομίζω πως στο 2021, χρησμοί τέτοιοι, δεν γίνονται πιστευτοί… ειδικά, όταν μερικά από αυτά που ζούμε, κάποιοι τα τραγούδησαν κιόλας…

Απ’ το φούρνο του Τριβέλα
ξεκαρφώθηκ’ η ταμπέλα,
δεν την είχανε στεριώσει
κι ακολούθησε η πτώση.

Κι ήρθαν τόσοι κι άλλοι τόσοι
άιντε, χίλιοι πεντακόσιοι,
άιντε, χίλιοι πεντακόσιοι,
κι ακολούθησε η πτώση.

Άρχισαν τα σούρτα κι έλα
να βοηθήσουν τον Τριβέλα,
μαστοράδες όσοι κι όσοι
και μηχανικοί καμπόσοι.

Μια ο ένας, μια ο άλλος
κι ο συνωστισμός μεγάλος
χτύπαγαν σφυριά με γνώση
τον Τριβέλα ποιος θα σώσει.

Ήρθαν τόσοι κι άλλοι τόσοι
άιντε χίλιοι πεντακόσιοι,
άιντε χίλιοι πεντακόσιοι,
τον Τριβέλα ποιός να σώσει.

Νομίζω πατριώτες, πως αυτό το άγνωστο στους πολλούς, αλλά όμορφο και με νόημα τραγουδάκι του Γιώργου Ζαμπέτα, χαρακτηρίζει τη κατάσταση που ζούμε απ’ τον Μάρτη κι ύστερα… μιλάμε για μια πτώση, που δε πα να ‘ρθουν τόσοι κι άλλοι τόσοι και μηχανικοί καμπόσοι, δεν πρόκειται να μας σώσουν…

Ο «δεν πρόκανα»…
Το άσχημο είναι πως δεν προκάναμε να χαρούμε την έξοδο απ’ τα μνημόνια, όπου μας τάραξαν στα μέτρα, στους φόρους, στα τέλη και στις προκαταβολές… δεν προκάναμε να ξεχάσουμε εκείνο το «έτσι λέει η Μέρκελ», πέσαμε πάνω στο «έτσι λένε οι λοιμωξιολόγοι»…

Εμείς, πάντως, ούτε τη Μέρκελ είχαμε ψηφίσει, ούτε λοιμωξιολόγους ψηφίσαμε, να μας κουμαντάρουν… κι όσοι λένε πως άλλοι φταίνε που φτάσαμε ως εδώ, δεν γίνονται πιστευτοί… στα φωναχτά, τουλάχιστον…

Δυστυχώς, βαδίζουμε στη δεύτερη καραντίνα, χωρίς να υπάρχει κάνα φως στον ορίζοντα… πρίν, είχαμε τον Πάγκαλο με εκείνο το «μαζί τα φάγαμε»… σήμερα έχουμε τον Χαρδαλιά και την «ατομική ευθύνη», που λέει πως «εσείς τα κάνατε»…

Εντάξει ρε πατριώτη… εμείς νομίσαμε πως πάει πέρασε ο κορονογιός… εσείς; η κυβέρνηση; Γιατί δεν κάνατε κάτι πιο γρήγορα; Μας αφήστε χαλαρούς… και μας στέλνετε ξανά στη καραντίνα…

Ειδοποία, όμως, ρε μπούρδα Καραβάγγο. Άνθρωπος αποκάτω, το φελέκι μου, που λέει κι η αθάνατη ατάκα απ’ την ταινία «Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα»…

Μια ακόμη υπενθύμιση….

Την επισήμανση πως σύμφωνα με τα νέα μέτρα, επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα και φυσικά οι μετακινήσεις όσων απαιτούνται για να ολοκληρώσουν τη συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων, κάνει με ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς. Επίσης πως επιτρέπονται επίσης όλες οι βιομηχανικές και μεταποιητικές δραστηριότητες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, υπενθυμίζει πως όλους και κυρίως σε εκείνους που εμπλέκονται στη συγκομιδή ακτινιδίων, μανταρινιών και τα λοιπά πως «Θα πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κοροναϊού και για την προστασία εργατών, παραγωγών και εμπόρων».

Νομίζω πως όλοι οφείλουν να είναι προσεκτικοί…

Σωστό το αίτημα 
Ένα από τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου ΑΡΤΑΣ μεταφέρει η ΕΣΕΕ στο υπουργείο !! Η ΕΣΕΕ μεταφέρει με την Επιστολή της το καθολικό αίτημα του εμπορικού κόσμου να μην επιτραπεί στη διάρκεια του lockdown στα σουπερμάρκετ και τις υπεραγορές τροφίμων να πωλούν, εκτός από τα τρόφιμα και τα λοιπά είδη πρώτης ανάγκης, τα αναρίθμητα διαρκή προϊόντα που διαθέτουν, όπως ενδύματα, υποδήματα, ηλεκτρικές συσκευές, είδη σπιτιού και άλλα, σε μία περίοδο που τα εξειδικευμένα εμπορικά καταστήματα θα είναι υποχρεωτικά κλειστά με κρατική εντολή.

Νομίζω πως το αίτημα είναι σωστό, επειδή υπάρχει πλέον αθέμιτος ανταγωνισμός, κάποιοι να μπορούν να πωλούν τα συγκεκριμένα είδη και κάποιοι όχι…

Δωρεάν η πρόσβαση

Την δωρεάν πρόσβαση μέσω δεδομένων στις ώρες τηλεκπαίδευσης των μαθητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και των φοιτητών του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη ζητάει ο Δήμαρχος Περικλής Μίγδος από το Υπουργείο Παιδείας !
Πέραν των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες του Δήμου ο Δήμαρχος επισήμανε δύο ακόμη σοβαρούς λόγους που κρίνουν απαραίτητη την επίλυση του θέματος με δωρεάν τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.
1) Δεν έχει επεκταθεί το ευρυζωνικό δίκτυο σε όλες τις περιοχές με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει χρήση διαδικτύου μέσω σταθερής τηλεφωνίας.
2) Οι γεωγραφικές ιδιομορφίες του ορεινού μας Δήμου δεν δίνουν την δυνατότητα λήψης καλού σήματος από την δωρεάν πρόσβαση στο ασύρματο ίντερνετ του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Η άρνηση έφερε δικογραφίες
Δύο περιστατικά άρνησης ελέγχου και άρνησης παράδοσης του όπλου για κατάσχεση αντίστοιχα, κατέγραψε ως παραβάσεις τις τελευταίες ημέρες η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.
Η πρώτη στην κοινότητα Πηγών του δήμου Γ. Καραϊσκάκη, όταν κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που εκτελούσε περιπολία, έκανε σήμα στάσης στον οδηγό ενός Ι.Χ φορτηγού. Ο οδηγός σταμάτησε, αλλά αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του και αποχώρησε από το σημείο.

Η δεύτερη περίπτωση καταγράφηκε επίσης στην κοινότητα Άνω Καλεντίνης του δήμου Γ. Καραϊσκάκη, όταν κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής έκανε έλεγχο σε Ι.Χ φορτηγό και εντόπισε μεταξύ των θέσεων οδηγού και συνοδηγού ένα κυνηγετικό όπλο εκτός θήκης και μία φυσιγγιοθήκη, με φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Ο οδηγός του οχήματος και κάτοχος του όπλου αρνήθηκε να παραδώσει το όπλο και τα φυσίγγια για να κατασχεθούν και ακολουθήθηκαν και σε αυτήν την περίπτωση τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία, με τον σχηματισμό δικογραφίας και την υποβολή μήνυσης.

«Έμφραγμα» στις ελιές!
Σοβαρά προβλήματα φαίνεται πως δημιουργούνται στη συγκομιδή ελιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την εποχή στην χώρα από το πανελλαδικό lockdown που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ήδη έχει ξεκινήσει η συγκομιδή ελιάς Καλαμών που η χαμηλή τιμή τους λειτουργεί «αποτρεπτικά» στους παραγωγούς να κάνουν συγκομιδή. Με την καραντίνα θα αυξηθούν τα προβλήματα και κινδυνεύουν να μείνουν πολλές ποσότητες ασυγκόμιστες.

Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν και στη συγκομιδή λαδοελιάς που σε περιοχές όπως η Μεσσηνία και Λακωνία αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή των μεγάλων ποσοτήτων σε 10 ημέρες… ένα είναι πως μεγάλος αριθμός ελαιοπαραγωγών είναι ετεροεπαγγελματίες και θα είναι δύσκολο να μετακινηθούν στα χωράφια τους.
Το πιο δύσκολο που καλούνται να αντιμετωπίσουν θα είναι οι εργάτες, που αυτή την περίοδο και δυσεύρετοι είναι και λόγω καραντίνας, η μετακίνηση είναι δύσκολο…

Ν.Α.Σ.